Przetargi.pl
Usługa przygotowania i dowozu posiłków dla podopiecznych Dziennego Domu Pomocy Społecznej „Bezpieczna Przystań” w Słupsku i wychowanków Placówek Socjalizacyjnych „Mój Dom ― Moja Przyszłość” w Słupsku

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 76200 Słupsk, ul.Słoneczna
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 598 428 126 , fax. 598 428 126
  • Data zamieszczenia: 2018-12-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
    ul.Słoneczna
    76200 Słupsk, woj. pomorskie
    tel. 598 428 126, fax. 598 428 126
    REGON: 531078000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mopr.slupsk.pl/przetargi

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowania i dowozu posiłków dla podopiecznych Dziennego Domu Pomocy Społecznej „Bezpieczna Przystań” w Słupsku i wychowanków Placówek Socjalizacyjnych „Mój Dom ― Moja Przyszłość” w Słupsku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ I Usługa przygotowania i dowozu posiłków (śniadań i obiadów) dla podopiecznych Dziennego Domu Pomocy Społecznej ,,Bezpieczna Przystań" w Słupsku przy ul. Jaracza 9. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania posiłków (śniadanie, obiad) dla podopiecznych Dziennego Domu Pomocy Społecznej „Bezpieczna Przystań” w Słupsku przy ul. Jaracza 9 w średniej ilości dziennej 4 zestawów śniadaniowych i 65 zestawów obiadowych na 2019 rok z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt (średnia ilość liczona jest w stosunku do okresu trwania umowy). Przez święta rozumie się dni ustawowo wolne do pracy. Wykonawca będzie dostarczał posiłki do zamawiającego na własny koszt (w ramach oferowanej ceny jednostkowej) oraz będzie wydawał posiłki w wydzielonym do tego celu pomieszczeniu DDPS w niżej podanych terminach i godzinach posiłków. Posiłki wydawane będą na naczyniach dostarczonych przez wykonawcę i odbieranych po spożyciu posiłku. Nie dopuszcza się podawania posiłków w punktach ich spożywania w naczyniach jednorazowych. Ustala się gramaturę posiłków dla: Śniadanie: - chleb 137g - masło 20g - dodatki (wędliny, nabiał i ich przetwory) 100g - owoc lub warzywo 100g - napój(herbata, kakao, kawa inka i In.) 400ml - zupa mleczna 500ml Śniadania w rozkładzie tygodniowym powinny wyglądać następująco – poniedziałki, środy i piątki to pieczywo z dodatkiem mięsnym z uwzględnieniem ryby, przetworów rybnych lub nabiału, owoc lub warzywo oraz napój. We wtorki i czwartki pieczywo, zupę mleczną, owoc lub warzywo, napój. Obiad: - zupa o pojemności nie mniejszej niż 500ml - drugie danie o pojemności: porcja mięsa -100g; ziemniaki, makaron, ryż- 200g; - surówka- 100g, - napój- 200ml Obiad w rozkładzie tygodniowym powinien wyglądać następująco – poniedziałek to dania z kurczakiem (np.: porcja kurczaka, pierś, potrawka z kurczaka); wtorek i czwartek dania półmięsne (np.: bigos, łazanki, fasola po bretońsku, gołąbki i in.); środa dania z porcją mięsa; piątek z uwzględnieniem ryby (np.: porcja ryby, kotlet rybny, śledź w śmietanie lub makarony czy ryż z dodatkami). Zabrania się dostarczania gotowych wyrobów garmażeryjnych oraz wyklucza się posiłki na bazie Fastfood, stosowania półproduktów, sosów i zup typu instant. CZĘŚĆ II Usługa przygotowania i dowozu posiłków (obiadów) dla wychowanków Placówek Socjalizacyjnych „Mój Dom ― Moja Przyszłość” w Słupsku. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania posiłków (obiadów) i ich dowozu, dla wychowanków Placówek Socjalizacyjnych „Mój Dom ― Moja Przyszłość” w Słupsku przy • ul. Lutosławskiego 21/2, • Mickiewicza 38/7, • Tuwima 21A/7 w średniej ilości dziennej 19 zestawów obiadowych w 2019 roku nie wyłączając sobót, niedziel i świąt (średnia ilość liczona jest w stosunku do okresu trwania umowy), przy czym posiłek na niedzielę lub święto może być dostarczany dzień wcześniej. Przez święta rozumie się dni ustawowo wolne do pracy. Ustala się gramaturę obiadów - zupa o pojemności nie mniejszej niż 500 g - drugie danie o pojemności : porcja mięsa - 100 g; ziemniaki, makaron, kasze, ryż- 200 g - surówka – 100 g - napój – 200 ml Obiad w rozkładzie tygodniowym powinien wyglądać następująco: - poniedziałek to dania z kurczaka (np.: porcja kurczaka, pierś, potrawka z kurczaka) - wtorek,czwartek i sobota dania półmięsne (np.: bigos, łazanki, fasolka po bretońsku, go łąbki i in.) - środa i niedziela dania z porcją mięsa - piątek z uwzględnieniem ryby (np.:porcja ryby, kotlety rybne) lub makarony, ryż z dodatkami, potrawy mączne np.:naleśniki, racuchy, kopytka i in.) Zabrania się dostarczania gotowych wyrobów garmażeryjnych oraz wyklucza się posiłki typu Fast food, stosowania półproduktów, sosów i zup typu instant. W przypadku zup- nie mogą być za kwaśne i za słone. W przypadku drugiego dania podstawą powinny być potrawy z produktów białkowych np. z mięsa ryb, podrobów, jaj, sera lub tzw. potraw półmięsnych złożonych z mięsa i warzyw lub produktów mącznych albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (twarogiem, jajami). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Surówki powinny być świeże. Posiłki powinny być urozmaicone, o dobranej kolorystyce, podawane o temperaturze zupy 75º C, drugie dania 65º C. Dania nie mogą się powtarzać w ciągu 10 dni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni ten warunek, jeżeli wykaże, że posiada aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej, udokumentowane decyzją właściwego organu inspekcji sanitarnej potwierdzające, że Wykonawca objęty jest nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach