Przetargi.pl
Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 5 w Ostrowcu Świętokrzyskim

PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W OSTROWCU ŚWIĘTOKRZYSKIM ogłasza przetarg

  • Adres: 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, os. Ogrody 20
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 2472042
  • Data zamieszczenia: 2023-12-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W OSTROWCU ŚWIĘTOKRZYSKIM
    os. Ogrody 20
    27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 2472042
    REGON: 001060777
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.psp5.eu

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 5 w Ostrowcu Świętokrzyskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi cateringowej, polegającej na przygotowywaniu, dostarczaniu oraz wydawaniu posiłków na rzecz uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 5 w Ostrowcu Świętokrzyskim os. Ogrody 20, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski (zwaną dalej PSP nr 5).2. Szczegółowe wymagania zamawiającego dotyczące sposobu świadczenia usług będących przedmiotem zamówienia zostały zawarte w Opisie Przedmiotu Zamówienia, (zwanym dalej „OPZ”), który stanowi załącznik nr 4 do SWZ. Pozostałe warunki realizacji zamówienia regulują zapisy projektowanych postanowień umowy, który stanowi załącznik nr 2 do niniejszej SWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1. ZDOLNOŚCI DO WYSTĘPOWANIA W OBROCIE GOSPODARCZYM.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.2. UPRAWNIEŃ DO PROWADZENIA OKREŚLONEJ DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ LUB ZAWODOWEJ, O ILE WYNIKA TO Z ODRĘBNYCH PRZEPISÓW.Warunek zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że: Wykonawca posiada decyzję lub inne dokumenty Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzające zakład, podmiot, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność w zakresie przygotowywania posiłków od surowca do gotowej potrawy oraz rozprowadzania, podawania posiłków w rozumieniu ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r., poz. 2132).3. SYTUACJI EKONOMICZNEJ LUB FINANSOWEJZamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.4. ZDOLNOŚCI TECHNICZNEJ LUB ZAWODOWEJWarunek zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że:1. posiada wiedzę i doświadczenie w zakresie odpowiadającym przedmiotowi zamówienia tj: w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, to w tym okresie wykonał:a) co najmniej jedną usługę zbiorowego żywienia, o wartości co najmniej 80.000,00 zł brutto (słownie złotych: osiemdziesiąt tysięcy), realizowanej nieprzerwanie przez okres minimum 3 miesiące. Przez jedną usługę zamawiający rozumie usługę wykonywaną w ramach jednej umowy. W przypadku zamiaru wykazania się przez wykonawcę doświadczeniem w zakresie usługi powtarzającej się lub ciągłej (będącej w trakcie realizacji), zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli do upływu terminu składania ofert część usługi została już wykonana na kwotę co najmniej 80.000,00 zł brutto, a realizacja wykonanej części usługi trwała co najmniej 3 miesiące (część zamówienia już faktycznie wykonana musi wypełniać wymóg określone przez zamawiającego)b) usługę cateringową polegającą na codziennym (od poniedziałku do piątku) przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla co najmniej 200 osób dziennie, usługa winna być zrealizowana lub realizowana u jednego zamawiającego w ramach jednej umowy przez okres co najmniej kolejnych 3 miesięcy .2. Wykonawca dysponuje osobami posiadającym doświadczenie zawodowe i uprawnienia:a) minimum jedną osobą - szefem kuchni posiadającym dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii uzyskany przed komisją egzaminacyjną Izby Rzemieślniczej na podstawie art.3 ust.4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle (tekst jednolity Dz. U. z 2020 poz. 2159 z późn. zm.) lub wydany na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa oraz posiadającym co najmniej 3 letnie doświadczenie na stanowisku kucharza,b) co najmniej jedną osobą, która przygotuje jadłospis zgodnie z wymaganiami dotyczącymi posiłków dla dzieci w wieku szkolnym (dietetyk, technolog żywienia lub pokrewne),
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-19

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach