Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego ogłasza przetarg
- Adres: 00-968 Warszawa, Marymoncka 32
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-04-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego
Marymoncka 32
00-968 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 000327830 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.awf.edu.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringowa dla uczestników konferencji - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Usługa cateringowa dla uczestników konferencji - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 2. Warunki udziału w postępowaniu:O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, 2.1. którzy posiadają uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy:a) posiadali aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej wydane przez właściwy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzający, że Wykonawca objęty jest nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. (tekst jedn.: Dz.U z 2020 r. poz. 2021), 2.2. którzy, posiadają zdolność techniczną lub zawodową, o ile wynika to z odrębnych przepisów.W tym zakresie Zamawiający wymaga aby Wykonawcy:a) posiadali aktualną decyzję dopuszczającą środek transportu do przewożenia żywności wydaną przez Powiatowego Inspektora SanitarnegoW przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunek ten będzie spełniony jeżeli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada w/w uprawnienia i zdolność techniczną oraz zrealizuje usługi, do których realizacji te uprawnienia oraz zdolność techniczna jest wymagane.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:• Wykonawca wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych (pkt 2.2) podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych, jeżeli podmioty te wykonają usługi do realizacji których te zdolności są wymagane.• Zamawiający zastrzega, że w odniesieniu do warunku opisanego w pkt2.1. wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia nie mogą polegać na zdolnościach innych wykonawców.• Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie dołączają do oferty oświadczenie, októrym mowa w art. 117 ust. 4 Ustawy (wzór druku załącznik nr 5 do SWZ), w którym wskażą, które usługi zostaną wykonane przez poszczególnych wykonawców w odniesieniudo spełnienia ww. warunku.Udostępnianie zasobów:• Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu może polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych (pkt 2.2) podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych, jeżeli podmioty te wykonają usługi do realizacji których te zdolności są wymagane.• Zamawiający zastrzega, że w odniesieniu do warunków opisanych w pkt2.1. wykonawcy ubiegający się o udzielenie zamówienia nie mogą polegać na zdolnościach innych wykonawców.• W przypadku, gdy wykonawca polega na zdolnościach innego podmiotu, podmiotudostępniający zasób zobowiązany będzie zrealizować usługi, których wskazane zdolności dotyczą (podwykonawstwo).• Uwaga: Wykonawca nie może po upływie terminu składania ofert powoływać się na zdolności podmiotów udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby.Zasady dotyczące podwykonawstwa• Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 118 ust 1 ustawy, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postepowaniu, Wykonawca jest zobowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-05-07
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa na potrzeby wydarzenia „zawody robotyczne Jemaro w dniach 8-12 lipca 2024 r.” dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-05-14 - Catering na wydarzenie „Absolwenci w branży” organizowane przez Biuro Karier Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-05-11 - Usługi cateringowe w ramach poddziałania 1.2 „Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych” w zakresie produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka na cele paszowe.
Dodano: 2024-05-09 - Obsługa imprezy piknik okolicznościowy z okazji Dnia Wydziału Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej w dniu 7 czerwca 2024 r
Dodano: 2024-05-08 - Świadczenie usług cateringowych dla PAŻP w latach 2024/2025
Dodano: 2024-05-08 - Świadczenie usługi gastronomicznej w dniu 15 maja 2024 r. na Uniwersytecie w Siedlcach ul. Żytnia 39.
Dodano: 2024-04-30 - Świadczenie usługi cateringowej w dniach 6-7.05.2024 r. dla 25 osób
Dodano: 2024-04-25 - Świadczenie usługi cateringowej w trakcie WEZUT 2024 dla Wydziału Zarządzania Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-04-22 - „Usługa cateringowa – Konferencja pt. Architektura i infrastruktura Wielkiego Resetu – efekty badawcze i odbiór społeczny”
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usługi gastronomicznej w dniu 11 kwietnia 2024 r. w Bemowskim Centrum Kultury w Warszawie podczas konferencji naukowej.
Dodano: 2024-04-12