Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie przygotowywania, gotowania i wydawania posiłków podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łowiczu

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 99400 Łowicz, ul. Kaliska
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 46 837 41 55 , fax. 46 837 41 55
  • Data zamieszczenia: 2018-12-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Kaliska
    99400 Łowicz, woj. łódzkie
    tel. 46 837 41 55, fax. 46 837 41 55
    REGON: 528087200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: mops.lowicz.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie przygotowywania, gotowania i wydawania posiłków podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łowiczu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wyłonienie podmiotu świadczącego usługi w zakresie przygotowywania, gotowania i wydawania jednego jednodaniowego gorącego posiłku obiadowego (zupa) dziennie podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łowiczu przyznanego na podstawie art. 17 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (t.j. Dz.U. z 2018 r. poz. 1508 z późn. zm.). Posiłek musi mieć odpowiednią temperaturę, wymaganą dla posiłków obiadowych. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz podawania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.) i zaleceniach Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Posiłki muszą być urozmaicone sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i pokrywać ½ dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj.: zapewnić nie mniej niż 1200 kcal. Na jeden gorący posiłek musi składać się: zupa (500 g). Szacunkowa maksymalna ilość posiłków przez cały okres realizacji zamówienia (bez ewentualnego zamówienia uzupełniającego) wynosi 29.000 posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony druk oferty - załącznik nr 2 do SIWZ 2. Podpisany wzór umowy - załącznik nr 6 do SIWZ 3. Oświadczenie Wykonawcy w sprawie RODO - załącznik nr 7 do SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach