Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna ogłasza przetarg
- Adres: 78-100 Kołobrzeg, ks. Piotra Ściegiennego
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 943 548 802, , fax. 94 35 225 16
- Data zamieszczenia: 2018-12-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna
ks. Piotra Ściegiennego 1
78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
tel. 943 548 802, , fax. 94 35 225 16
REGON: 28817100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie usług społecznych w zakresie żywienia całodziennego osób przebywających w Sanatorium Uzdrowiskowym „MEWA III” oraz w dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowym „SŁONECZKO” w Kołobrzegu - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Świadczenie usługi całodziennego żywienia na bazie kuchni dzierżawionej od Zamawiającego na rzecz „Uzdrowisko Kołobrzeg” S.A. dla osób przebywających w Dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowym „Słoneczko” oraz w Sanatorium Uzdrowiskowym „Mewa III” w Kołobrzegu na 14 miesięcy / 30 854 osobodni w ciągu 14 miesięcy dla dzieci oraz 22 050 osobodni dorośli z skierowania z NFZ w ciągu 14 miesięcy / Szczególne warunki wymagane od wykonawców : • wykonawca zobowiązany jest do wdrożenia i przestrzegania systemu HACCP oraz GMP i GHP • sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem w kuchni Zamawiającego DSU „Słoneczko” w ilościach wynikających ze stanu osobowego z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych a wydawanie w jadalni. Pomieszczenia te zostaną przekazane wykonawcy w dzierżawę. Zamawiający wymaga dokonania oględzin pomieszczeń kuchni. Złożenie oferty możliwe będzie wyłącznie po dokonaniu wizji lokalnej – po ustaleniu z Zamawiającym. • opracowanie jadłospisów dla dzieci i dorosłych na pobytach z NFZ zgodnie z wykazem i charakterystyką diet przebywających w DSU „Słoneczko” oraz SU „Mewa III” w Kołobrzegu • opracowany jadłospis na 3 dni przed realizacją wykonawca przekłada do zatwierdzenia upoważnionemu pracownikowi zamawiającego /wykształcenie kierunkowe – dietetyk/ • stosowanie się do uwag zamawiającego w zakresie planowania jadłospisów i doboru produktów • powiadomienie ze stosownym wyprzedzeniem o zmianach w jadłospisie, których wcześniej nie mógł przewidzieć • gwarancji, że posiłki będą urozmaicone, z uwzględnieniem sezonowości oraz tradycji Świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia • wykwalifikowany personel /jedna osoba wykształcenie kierunkowe technolog żywienia – dietetyk/ • zamawiający nie dopuszcza używania przez wykonawcę półproduktów: zup w batonach, krojonych fabrycznie serów, wędlin pakowanych hermetycznie, peklowanych świeżych mięs, itp. • produkty najwyższej jakości bez dodatków preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych • posiłki przygotowywane na bazie produktów naturalnych • stosowanie tylko przypraw naturalnych • w zaproponowanym tygodniowym jadłospisie kolacje będą składały się z potraw serwowanych na ciepło 4 razy w tygodniu • na wezwanie Zamawiającego Wykonawca ma obowiązek przedstawić receptury poszczególnych stosowanych potraw • Wykonawca dostarcza na koniec każdego kwartału Zamawiającemu koszt całodziennego żywienia w każdym miesiącu • posiłki muszą być podawane do stołów na jednakowej estetycznej zastawie /certyfikaty dopuszczania do kontaktu z żywnością stosowanej porcelany i sztućców/ • zabrania się podawania posiłków na zastawie jednorazowej • dania serwowane zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami w gastronomi • nie dopuszcza się przygotowywania posiłków w dzierżawionych pomieszczeniach dla innych podmiotów • nie dopuszcza się cateringu • Wykonawca na własny koszt wyposaży pomieszczenia produkcyjne punktu żywienia w sprzęt gastronomiczny niezbędny do wykonania żywności, mycia i dezynfekcji naczyń. Zamawiający nie przekaże Wykonawcy żadnego sprzętu kuchennego • Wykonawca na własny koszt wyposaży jadalnię w obrusy, serwety – zgodnie z zaleceniem Zamawiającego, sztućce oraz porcelanę • Wydawanie posiłków będzie się odbywać w jadalni DSU SŁONECZKO. Pomieszczenia w DSU SŁONECZKO zostaną przekazane Wykonawcy w dzierżawę Wykaz i charakterystyka diet: Diety dla dzieci z DSU „Słoneczko” 1. Dieta podstawowa (zwykła) • Obejmuje posiłki spożywane przez osoby o zdrowym przewodzie pokarmowym. • Spełnia wszystkie warunki racjonalnego żywienia. • Sposób przyrządzania potraw uwzględnia wszystkie metody zgodnie z nowoczesną technologią potraw (gotowanie, smażenie, duszenie i pieczenie) • Przyjmuje się udział energii z białka 15%, z tłuszczu-30%, z węglowodanów-55%. • Liczba posiłków – 5 (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja). 2. Dieta lekkostrawna/ odchudzająca /: wątrobowa; trzustkowa i żołądkowa (wartość odżywcza: 1300 kcal) • Liczba posiłków – 5 (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja). 3. Dieta cukrzycowa z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6 posiłków), na zlecenie lekarza (wartość odżywcza: 1800 – 2000 kcal, WW – 20 w ciągu dnia/ śniadanie: 4 WW, II śniadanie: 2 WW, obiad: 4-5 WW, podwieczorek: 2 WW, kolacja: 4 WW, posiłek nocny: 1-2 WW.) 4. Dieta indywidualna (zgodnie z zaleceniem lekarza), dieta eliminacyjna stosowana w przypadku alergii pokarmowej. Dzienny wsad do kotła w poszczególnych dietach dla kuracjuszy przebywających w DSU „Słoneczko” nie będzie niższy od 9,50 zł, Diety dla dorosłych z SU „Mewa III” 1. Dieta podstawowa (zwykła) • Obejmuje posiłki spożywane przez osoby o zdrowym przewodzie pokarmowym. • Spełnia wszystkie warunki racjonalnego żywienia. • Sposób przyrządzania potraw uwzględnia wszystkie metody zgodnie z nowoczesną technologią potraw (gotowanie, smażenie, duszenie i pieczenie) • Przyjmuje się udział energii z białka 15%, z tłuszczu-30%, z węglowodanów-55%. • Liczba posiłków – 3 (śniadanie, obiad, kolacja). 2. Dieta lekkostrawna: wątrobowa; trzustkowa i żołądkowa • Liczba posiłków – 3 (śniadanie, obiad, kolacja). 3. Dieta cukrzycowa z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (5 posiłków) 2000kcal, 20WW, śniadanie 4WW, II śniadanie 2WW, obiad 8WW, podwieczorek 2WW, kolacja 4WW. 4. Dieta indywidualna (zgodnie z zaleceniem lekarza), dieta eliminacyjna stosowana w przypadku alergii pokarmowej. Dzienny wsad do kotła w poszczególnych dietach dla kuracjuszy przebywających w Sanatorium „Mewa III” nie będzie niższy od 8,00 zł. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 25.000,00 zł
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Świadczenie usługi cateringowej wraz z zapewnieniem sali dla uczestników demonstracji - MALINY podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych"
Dodano: 2024-04-11 - „Świadczenie usługi cateringowej wraz z zapewnieniem sali dla uczestników demonstracji - MALINY podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych"
Dodano: 2024-02-29 - III - Świadczenie usługi cateringowej podczas Wielkiego Balu Morsów w ramach XXI Międzynarodowego Zlotu Morsów w Mielnie w dniach 08-11.02.2024 r.
Dodano: 2024-02-29 - „Świadczenie usługi cateringowej wraz z zapewnieniem sali dla uczestników demonstracji - MALINY podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych"
Dodano: 2024-02-20 - Świadczenie usługi w zakresie zakwaterowania i całodziennego wyżywienia, funkcjonariuszy skierowanych do ochrony porządku publicznego wokół terminala LNG w Świnoujściu
Dodano: 2024-02-13 - II - Świadczenie usługi cateringowej podczas Wielkiego Balu Morsów w ramach XXI Międzynarodowego Zlotu Morsów w Mielnie w dniach 08-11.02.2024 r.
Dodano: 2024-01-11 - "Usługa cateringu na potrzeby realizacji operacji pn: „Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych” w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”.
Dodano: 2023-12-30 - Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń, warsztatów, seminariów, narad, spotkań roboczych oraz konferencji organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie
Dodano: 2023-08-09 - Obsługa cateringowa podczas dwóch imprez pod nazwą „Wielki Bal Morsów”, które odbędą się w dniach 10/11.02.2023 r. oraz 11/12.02.2023 r. w ramach XX Międzynarodowego Zlotu Morsów w Mielnie.
Dodano: 2023-03-06 - Usługa gastronomiczna na potrzeby realizacji operacji w zakresie organizacji i przeprowadzania szkoleń pn. „Obowiązki rolnika w świetle ustawy Prawo wodne” - etap I
Dodano: 2022-10-12