Przetargi.pl
Świadczenie usług przygotowywania, dostarczania i wydawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zleceniodawcę MGOPS w Sędziszowie w okresie od 01 lutego 2019 roku do 31 grudnia 2019 roku.

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 28340 Sędziszów, ul. Kardynała Wyszyńskiego
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 413 812 169 , fax. 413 811 184
  • Data zamieszczenia: 2019-01-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Kardynała Wyszyńskiego 4
    28340 Sędziszów, woj. świętokrzyskie
    tel. 413 812 169, fax. 413 811 184
    REGON: 29000556700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopssedziszow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług przygotowywania, dostarczania i wydawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zleceniodawcę MGOPS w Sędziszowie w okresie od 01 lutego 2019 roku do 31 grudnia 2019 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym – od poniedziałku do piątku (w dni nauki szkolnej , z wyłączeniem przerw świątecznych i dni wolnych od nauki), przygotowaniu i dostawie do szkół na terenie Miasta i Gminy Sędziszów oraz wydawaniu na terenie placówek gorących posiłków (trzy razy w tygodniu drugie danie-poniedziałek, środa, piątek; dwa razy w tygodniu zupa pożywna wtorek, czwartek) dla dzieci, młodzieży uczącej się -podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej, realizowana ze środków MGOPS w Sędziszowie. 2. Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego. 3. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety. 4. Zleceniobiorca/oferent jest zobowiązany dostarczać posiłki w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Zleceniobiorca/oferent ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków a także jest zobowiązany do wydawania posiłków w każdej placówce wszystkim osobom objętym dożywianiem. Posiłek podawany będzie w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi, które zapewnia Zleceniobiorca/oferent. 5. Posiłki powinny być przygotowane według aktualnych norm żywieniowych oraz zgodnie z zasadami zbiorowego żywienia. Zleceniobiorca/oferent będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 6. Zleceniodawca zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, Zleceniodawca kosztami badania obciąży Zleceniobiorcę/oferenta. 7. Zleceniodawca nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia. Zleceniobiorca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami Szkół i Kierownikiem MGOPS w Sędziszowie. Przykładowy jadłospis będzie przedstawiany Kierownikowi MGOPS i Dyrekcji placówek z tygodniowym wyprzedzeniem. Godziny dostarczania i miejsce wydawania posiłków Zleceniobiorca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół i placówek. 8. Zleceniodawca wyklucza możliwość wykonywania przedmiotu zamówienia przez Zleceniobiorcę/oferenta przy udziale podwykonawców. 9. Realizując dowóz posiłków Zleceniobiorca jest zobowiązany dokonywać tego w sposób należyty, terminowy 10. Zleceniobiorca jest zobowiązany posiadać wszelkie atesty, zezwolenia, koncesje, pozwolenia i tym podobne, jeżeli przepisy powszechnie obowiązujące wymagają ich posiadania dla wykonywania dowozu posiłków. 11. Zleceniobiorca jest zobowiązany zapewnić, aby wszelkie osoby wykonujące dowóz posiłków posiadały wszelkie zezwolenia, pozwolenia itp., które okażą się niezbędne dla wykonywania dowozu posiłków. 12. Dowóz posiłków odbywa się środkiem transportu, do którego Zleceniobiorca posiada tytuł prawny. 13. Środek transportu, o jakim mowa w ust. 4 winien być przystosowany do transportu żywności oraz spełniać wszelkie normy wymagane dla tego rodzaju działalności. 14. Za działania osób, którymi Zleceniobiorca posługuje się przy dowozie posiłków, odpowiada jak za działania własne. 9. Zamówienie obejmuje 7 szkół z terenu miasta i gminy Sędziszów tj.: a) Zespół Szkół Ogólnokształcących w Sędziszowie – szacunkowo 50 posiłków dziennie b) Szkoła Podstawowa Nr 2 w Sędziszowie – szacunkowo 15 posiłków dziennie c) Szkoła Podstawowa w Tarnawie – szacunkowo 15 posiłków dziennie d) Szkoła Podstawowa w Pawłowicach – szacunkowo 10 posiłków dziennie e) Szkoła Podstawowa w Krzcięcicach – szacunkowo 10 posiłków dziennie f) Gimnazjum w Boleścicach – szacunkowo 2 posiłków dziennie g) Szkoła Podstawowa w Mstyczowie – szacunkowo 8 posiłków dziennie Szacunkowa liczba osób objętych dożywianiem wynosi ok. 110 dziennie. Liczba ta może w trakcie okresu dożywiania ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) z uwagi na to, że liczba dzieci objętych dożywaniem jest uwarunkowana szeregiem czynników przede wszystkim objęcia ich pomocą społeczną, co może ulegać zmianie, Zmiana taka nie snie może być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań , których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu Wykonawców zostanie dokonana na podstawie oświadczeń stanowiących załączniki do oferty, zgodnie z wymaganiami określonymi przez Zamawiającego. Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie niniejszego zamówienia na podstawie okoliczności o jakich mowa w art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik Nr 2 i 7 do SIWZ Wykonawca spełnia warunki o jakich mowa jest w art.22 ust. 1pkt1 do 3 ustawy Prawo zamówień publicznych - posiada aktualne zezwolenia na prowadzenie działalności gospodarczej w w/wym. zakresie; - posiada aktualne zezwolenia właściwej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej na wykonywanie przedmiotowych usług; załącznik nr 4 do SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach