Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 62-700 Turek, ul. Poduchowne
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 63 2805600 , fax. 63 2788400
- Data zamieszczenia: 2018-08-31
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej
ul. Poduchowne 1
62-700 Turek, woj. wielkopolskie
tel. 63 2805600, fax. 63 2788400
REGON: 30005000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.turek.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole Opieki Zdrowotnej w Turku - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole Opieki Zdrowotnej w Turku, szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w specyfikacji istotnych warunkach zamówienia i załącznikach do niej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894220-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert, w wysokości: 15 000,00 zł (słownie zł: piętnaście tysięcy i 00/100)
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca, wykaże, iż: a) posiada aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydanego na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, zezwalającej na prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu, b) posiada aktualna decyzję wydana przez Państwowy Inspektorat Sanitarny dopuszczająca środek transportu do transportu żywności (środek transportu, o którym mowa w punkcie 5 podpunkt b) niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, c) dokumenty potwierdzający wdrożenie u Wykonawcy systemu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, na który składa się: - HACCP – System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, - GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna, - GHP – Dobra Praktyka Higieniczna
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Inne dokumenty, które Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą: a) wypełniony formularz ofertowy wg Załącznika nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, b) wypełnione zestawienie asortymentowo – cenowe, opracowane w oparciu o Załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, c) dowód wniesienia wadium, d) w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo, z którego wynika zakres umocowania, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, e) pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy prawo zamówień publicznych, w przypadku gdy Wykonawcy ubiegają się wspólnie o zamówienie publiczne. 2. Wykonawca ponadto zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy prawo zamówień publicznych, oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy prawo zamówień publicznych, zgodnie z Załącznikiem nr 7 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielnie zamówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Kompleksowe świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej
Dodano: 2023-03-14 - Kompleksowe świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej
Dodano: 2023-02-09 - Świadczenie usług przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole Opieki Zdrowotnej w Turku
Dodano: 2022-10-11 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW – CAŁODOBOWO – DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD – postępowanie powtórzone 2
Dodano: 2020-09-01 - Świadczenie usług przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole Opieki Zdrowotnej w Turku
Dodano: 2020-08-19 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW – CAŁODOBOWO – DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD – postępowanie powtórzone
Dodano: 2020-08-03 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW – CAŁODOBOWO – DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD
Dodano: 2020-07-20 - Kompleksowe świadczenie usług w zakresie całodziennego przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Kole (II)
Dodano: 2020-02-06 - Kompleksowe świadczenie usług w zakresie całodobowego przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Kole
Dodano: 2020-01-21 - Świadczenie usług przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole Opieki Zdrowotnej w Turku
Dodano: 2019-08-22