Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringu dla podopiecznych Dziennego Domu Pobytu „Senior+”

MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W BRODNICY ogłasza przetarg

  • Adres: 87-300 Brodnica, ul. Ustronie 2B
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 564982742 , fax. 564984933 wew. 223
  • Data zamieszczenia: 2024-02-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W BRODNICY
    ul. Ustronie 2B
    87-300 Brodnica, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 564982742, fax. 564984933 wew. 223
    REGON: 382558849
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.brodnica.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringu dla podopiecznych Dziennego Domu Pobytu „Senior+”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Rozdziale III SWZ.1. Przedmiotem zamówienia podstawowego jest świadczenie usług cateringowych dla 30 osób dorosłych, korzystających z usług Dziennego Domu Pobytu w Brodnicy (dalej zwany „DDP”), w postaci dwóch posiłków dziennie, z tym że: 1) pierwszy posiłek będzie dostarczany i wydawany każdego dnia między godziną 08.30-09.00 w formie drugiego śniadania oraz2) drugi posiłek będzie dostarczany i wydawany każdego dnia między godziną 12.30-13.30 w formie dwudaniowego obiadu.2. Posiłki należy dostarczać do obiektu położonego przy ul. Tatrzańskiej 8 w Brodnicy, codziennie przez pięć dni w tygodniu, tj. od poniedziałku do piątku, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy oraz innych uprzednio zgłoszonych przez Zamawiającego przerw w realizowanych usługach.3. Usługa obejmuje realizację zamówienia polegającą w szczególności na: przygotowywaniu posiłków z produktów zakupionych przez Wykonawcę, przygotowanie posiłków do transportu w pojemniki dopuszczone do kontaktu z żywnością gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury (zachowanie ciepła) potraw oraz ich jakości i estetyki, transport z zachowaniem zasad sanitarnych, przekazanie (wydanie) posiłków pracownikom Zamawiającego, odbiór resztek pokonsumpcyjnych.4. Zamawiający wymaga, aby posiłek w formie drugiego śniadania był przez cztery dni w tygodniu w postaci: tartinek lub kanapek, przez które należy rozumieć produkt zawierający łącznie co najmniej:1) pieczywo w postaci gotowych do spożycia świeżych i miękkich: bułek lub kromek chleba o gramaturze min. 30-60 g każda. Zamawiający dopuszcza zróżnicowane pieczywo: razowe, pszenne, pszenno-żytnie, tostowe. Zabrania się pieczywa: mrożonego, odświeżanego, z gotowych do wypieku przez Wykonawcę półproduktów;2) zawierający masło roślinne lub masło zawierające 80% - 90% tłuszczu mlecznego, min. 10 g na każdą porcję pieczywa;3) zawierający składnik podstawowy, który powinien być nie mniejszy niż wielkość przekrojonej w poprzek (poziomo) bułki lub na całej powierzchni kromki chleba np. w postaci: wędliny wieprzowej lub wołowej lub drobiowej lub pasztetu lub pasty jajecznej lub rybnej lub jajka krojonego lub sera żółtego lub białego, itp. Pojedyncza kanapka może zawierać więcej niż jeden składnik podstawowy;4) zawierający dodatek warzywny np. sałata, papryka świeża lub konserwowa, ogórek świeży lub kiszony lub konserwowy, pomidor, rzodkiewka, itp.;5) kanapki muszą być o zróżnicowanym składzie, tj. zawierających codziennie inny składnik podstawowy, który nie może się powtórzyć w danym tygodniu.5. Kanapki / tartinki muszą być każdorazowo dostarczane w min. ilości:1) po jednej całej bułce na osobę lub 2) po 3 kromki chleba na osobę lub3) po 5 sztuk tartinek na osobę. 6. Zamawiający wymaga, aby:1) posiłek w formie drugiego śniadania, przynajmniej jeden raz w tygodniu, był w postaci ciepłego dania np. jajecznicy lub naleśników z twarogiem lub dżemem lub racuchów lub sałatek na ciepło lub zimno lub jajek faszerowanych. Sałatki, o których mowa w zdaniu poprzedzającym mogą zawierać np.: makarony, kasze, mięso, ryby;7. Zamawiający wymaga, aby posiłek w formie dwudaniowego obiadu był dostarczany codziennie w postaci: 1) zupy z wkładką – przygotowywanej każdorazowo na wywarach z jarzyn świeżych lub mrożonych lub wywarach mięsno-jarzynowych lub rybno-jarzynowych, w ilości co najmniej 300 ml na każdą osobę. Zupa musi zawierać dodatki w postaci: składnika mięsnego lub rybnego, skrobiowego np. ziemniaki, ryż, makaron, kasza oraz jarzynowego. Zamawiający wymaga, aby każdego dnia była inna zupa oraz aby każda porcja zupy dla podopiecznego zawierała co najmniej 25% ze swej objętości: składniki jarzynowe lub mięsne. Powyższy wymóg 25% nie musi dotyczyć rosołu i barszczu. Dany rodzaj zupy nie może się powtórzyć w tym samym tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza wkładki w postaci parówek;2) danie główne – składające się z porcji o gramaturze min. 150 g na każdą osobę: pieczonego lub duszonego lub smażonego lub gotowanego mięsa lub ryby bez ości oraz dodatku w postaci: ziemniaków lub makaronu lub ryżu lub kaszy każde o gramaturze min. 200 g na każdą osobę oraz dodatku jarzynowego lub surówki warzywnej lub warzywno-owocowej lub sałatki każde o gramaturze min. 100 g na każdą osobę;- podane gramatury dotyczą dań i posiłków po obróbce termicznej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym – Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy prowadzący działalność gospodarczą byli wpisani do odpowiedniego rejestru handlowego w kraju, w którym mają siedzibę lub miejsce zamieszkania.2) Zdolność techniczna lub zawodowa –a) w zakresie doświadczenia - Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie co najmniej jedną usługę w zakresie tożsamym z przedmiotem niniejszego zamówienia, w tym świadczenia usług przygotowywania posiłków, o wartości pojedynczej umowy nie mniejszej niż 100 000,00 zł brutto.Przy czym ww. usługa musi obejmować przygotowywanie posiłków w postaci co najmniej dwóch różnych rodzajów posiłków w formie np. śniadań, obiadów, kolacji, drugich śniadań, przez co najmniej pięć dni w tygodniu przez cały okres realizacji wykazywanej usługi.W przypadku Wykonawców o złożonej strukturze organizacyjnej np. oddziały, filie, itp., doświadczenie należy wykazać względem tej placówki, która będzie przygotowywała posiłki w ramach niniejszego zamówienia.b) w zakresie wykształcenia, kwalifikacji zawodowych i doświadczenia osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji przedmiotowego zamówienia - Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że będzie dysponował w trakcie realizacji zamówienia co najmniej:• jedną osobą, która będzie sporządzała jadłospisy dla podopiecznych Zamawiającego i która będzie posiadała łącznie co najmniej wykształcenie wyższe w zakresie dietetyki lub żywienia człowieka oraz 3 lata udokumentowanego doświadczenia zawodowego związanego ze sporządzaniem jadłospisów lub planów dietetycznych oraz• dwóch osób wykonujących pracę na stanowisku kucharza, które posiadają kwalifikacje zawodowe w zawodzie kucharz potwierdzone dyplomem lub innym dokumentem stwierdzającym nabycie kwalifikacji lub uprawnień do wykonywania zawodu kucharza oraz co najmniej 3 lata udokumentowanego doświadczenia zawodowego związanego z przygotowywaniem potrawW celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu każdy z Wykonawców składa w ofercie oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP składa każdy z Wykonawców, w zakresie w jakim każdy z nich wykazuje spełnianie ww. warunku udziału w postępowaniu. W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP, składa każdy z podmiotów udostępniających zasoby, w zakresie w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby. Wzory oświadczeń zawarto w odpowiednich załącznikach nr 2 i nr 3 do SWZ.Od Wykonawcy, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, na wezwanie Zamawiającego o którym mowa w art. 274 ust. 1 PZP, w celu wykazania minimalnych zdolności, będzie wymagane przedłożenie podmiotowych środków dowodowych wskazanych w Rozdziale XI SWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-02-09

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach