Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich

Samodzielny Publiczny Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy ogłasza przetarg

  • Adres: 41-100 Siemianowice Śląskie, ul. J. Pawła II 1a
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 7660490 , fax. 032 7660490
  • Data zamieszczenia: 2015-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy
    ul. J. Pawła II 1a 1a
    41-100 Siemianowice Śląskie, woj. śląskie
    tel. 032 7660490, fax. 032 7660490
    REGON: 27711060000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.spzpo.siemianowice.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich. W ramach świadczonych usług cateringowych Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie od poniedziałku do niedzieli przez cały okres obowiązywania umowy, zapewniając ciągłość dostaw świeżych posiłków bez względu na ewentualne awarie i wstrzymanie produkcji. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostawa do siedziby Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich świeżych posiłków wyżywienie całodzienne zgodnie z ich zamówioną ilością - około 28 posiłków dziennie, w tym 7 diet i specyfiką wg systematyki diet szpitalnych. Zamawiający przewiduje dostawy cateringu w ilości 28 posiłków dziennie, w zależności od zapotrzebowania. Zamawiający zastrzega, iż 7 z 28 posiłków muszą stanowić posiłki dietetyczne. Świadczenie usług cateringowych przez Wykonawcę obejmować będzie całodzienne wyżywienie tj. zapewnienie śniadań, obiadów i kolacji. Wartość kaloryczna całodniowego wyżywienia: minimum 2500 kalorii. Całodzienne wyżywienie będzie się składać przykładowo z: Śniadanie: zupa mleczna 250ml, kawa z mlekiem 250ml, masło 20g, chleb 100g, wkładka wędlina, pasztet, pasta, ser, twaróg itp. 30g Obiad: zupa 250ml, drugie danie: mięso ryba 100g wkład mięsny w przypadku gulaszów, sosów mięsnych itd. min. 80g, ziemniaki ryż kasza: 200g, warzywa (KONIECZNIE: gotowane, duszone - nie surowe) 100g DIETY: mięso gotowane drobiowe. Kolacja: masło 20g, chleb 100g, wkładka (wędlina, jajko, pasztet, pasta, ser, twaróg itp.) 30g. Wykonawca ma ponadto dostarczać Zamawiającemu miesięcznie 30 kg cukru, 24 litrów mleka w kartonach, 10 litrów sok zagęszczony do wody, 2000 sztuk herbaty. Raz na dwa tygodnie Wykonawca ma obowiązek dostarczyć wraz z posiłkiem suchy prowiant tj. dżem miód pasztet konserwę itp. (wkład z długim okresem przydatności) w ilości całodziennego zapotrzebowania na śniadanie i kolacje, sucharki, chrupkie pieczywo w ilości 10 paczek po min. 200g (można zakupić więcej paczek w mniejszej gramaturze), suche kaszki kleiki ryżowe kukurydziane w ilości 4 paczki min. 200g. Temperatura posiłków w chwili dostarczenia do Zamawiającego musi mieć co najmniej: zupa - 75 C II danie (mięso, sos, ziemniaki) - 65 C sałatki i surówki - 4 C Pomiar temperatury, wagi oraz jakości dostarczonych posiłków odbywać się będzie przez pracowników Zamawiającego. Zamawiający oświadcza, iż dysponuje niezbędnym, certyfikowanym urządzeniem do pomiaru temperatury dostarczanych posiłków. Wykonawca będzie zobowiązany dostarczać posiłki do siedziby Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno Opiekuńczego w Siemianowicach Śląskich w wyznaczonych godzinach tj. śniadanie:07:00 - 07:30 obiad wraz z kolacją:12:30 - 13:00. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać jadłospis na każdy kolejny tydzień z wyszczególnieniem gramatur posiłków i diet. Wykonawca ma obowiązek powierzenia dietetykowi przygotowywania jadłospisu w poszczególnych dietach z uwzględnieniem kaloryczności, gramatury i wartości odżywczych posiłków. Świeże posiłki powinny być urozmaicone, muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę przy równoczesnym zapewnieniu sezonowości oraz potraw świątecznych. Zamawiający nie dopuszcza się stosowania zup, sosów, ziemniaków itp. z komponentów proszkowych torebek. Zamawiający nie dopuszcza również stosowania margaryny zamiast masła. Posiłki mają być dostarczane w odpowiednich termosach transportowych przystosowanych do transportu żywności, spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Wykonawca zapewni odbiór, mycie, dezynfekcję termosów transportowych wraz z pozostałymi w nich niepokonsumpcyjnymi resztkami. W przypadku zatrucia pokarmowego na skutek spożycia dostarczanych posiłków Wykonawca ponosi wszelką odpowiedzialność, w tym koszty związane z usunięciem skutków zatrucia. Wykonawca zapewni usuwanie wszystkich odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz wymogami sanitarno-epidemiologicznymi. Wykonawca zapewni odpowiedni pojemnik szczelnie zamykany na pozostałości pokonsumpcyjne pacjentów, oraz worki jednorazowe. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Wykonawca przygotuje posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.). Wykonawca zapewni dowóz posiłków własnym transportem na miejsce wskazane przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do przewożenia posiłków środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Powiatową Stację Sanitarno Epidemiologiczną do przewozu żywności a osoby wykonujące przedmiot zamówienia zobowiązane są do posiadania aktualnej książeczki sanitarno epidemiologicznej. Zamawiający przewiduje dostawę maksymalnej ilości całodziennych wyżywień przez okres trwania umowy: 10.248 Należy nadmienić, że liczba dostarczanych porcji może ulegać zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, którą cechuje zmienność potrzeb podopiecznych. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część ww posiłków będzie zrealizowana. Zamawiający pokryje koszty tylko za faktycznie sporządzone i dostarczone ilości posiłków w trakcie realizacji zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Czas dostawy nowych posiłków
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.spzpo.siemianowice.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach