Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych dla Gliwickiego Klubu Sportowego "Piast" SA na Stadionie Miejskim w Gliwicach przy ul. Stefana Okrzei 20

Gliwicki Klub Sportowy "Piast" SA ogłasza przetarg

  • Adres: 44-100 Gliwice, Stefana Okrzei 20
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 323353115
  • Data zamieszczenia: 2023-06-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gliwicki Klub Sportowy "Piast" SA
    Stefana Okrzei 20
    44-100 Gliwice, woj. śląskie
    tel. 323353115
    REGON: 241240921
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.piast-gliwice.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Spółka Akcyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych dla Gliwickiego Klubu Sportowego "Piast" SA na Stadionie Miejskim w Gliwicach przy ul. Stefana Okrzei 20
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    2.2. Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych dla Gliwickiego Klubu Sportowego "Piast" SA oraz na Stadionie Miejskim w Gliwicach przy ul. Stefana Okrzei 20. 2.3. W celu świadczenia Usług Zamawiający udostępni Wykonawcy na zasadach określonych w niniejszym zamówieniu następujące obiekty:a) Lokal użytkowy mieszczący się na drugim piętrze budynku klubowego wraz z instalacjami technicznymi zwany dalej „Lokalem”. W skład Lokalu wchodzą następujące pomieszczenia: sala główna VIP I, VIP II, 7 pomieszczeń SkyBox, toalety: męska, damska oraz dla niepełnosprawnych (rodzica z dzieckiem), pomieszczenie do wydawania i odgrzewania posiłków oraz zmywania naczyń – w celu świadczenia Usług wskazanych w §1 ust. 3 lit. a) - i).b) 10 kiosków gastronomicznych (dalej zwanymi „Kioskami”) zlokalizowanych na stadionie pod sektorami – w celu świadczenia Usług wskazanych w §1 ust. 3 lit. j).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 20.1 Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 10.000,00 PLN (dziesięć tysięcy złotych).20.2 Wadium można wnosić w formach przewidzianych w art. 97 ust 7 pzp20.3 Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić na rachunek bankowych ING Banku Śląskiego Zamawiającego o nr konta 88 1050 1298 1000 0023 4170 2229, tytułem: Wadium do postępowania nr PN/01/06/2023 - Świadczenie usług cateringowych dla Gliwickiego Klubu Sportowego "Piast" SAna Stadionie Miejskim w Gliwicach przy ul. Stefana Okrzei 20.20.4 Zwrot wadium następuje na zasadach opisanych w art. 98 Pzp
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy spełniający następujące warunki opisane w art. 112 pzp:a) zdolność do występowania w obrocie gospodarczym-Zamawiający nie określa tego warunkub) Posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał:- Aktualną decyzję/zezwolenie wydaną/wydane przez właściwy Państwowy Inspektorat Sanitarny potwierdzającą/potwierdzające spełnienie wymagań koniecznych do prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego, w szczególności uprawniające Wykonawcę do przygotowywania posiłków, realizacji usług cateringowych/dystrybucji.- Aktualną decyzję/zezwolenie wydaną/wydane przez właściwy Państwowy Inspektorat Sanitarny dotyczące spełnienia wymogów sanitarnych koniecznych przy transporcie posiłków – dopuszczenie środków transportu.c) Zdolności technicznej lub zawodowej. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał wiedzę i doświadczenie niezbędne do wykonania zamówienia, tj.: w okresie ostatnich 4 (czterech) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał, a przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują co najmniej 3 zamówienia w których uczestniczyło co najmniej 150 osób (w każdym), wraz z załączeniem dowodu czy zamówienie zostało wykonane należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych jest wykonywane należycie, z tym że w odniesieniu do nadal wykonywanych usług okresowych lub ciągłych referencje (poświadczenie) powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert o wartości nie mniejszej niż 100.000 zł brutto (każda z usług powinna być zrealizowana lud realizowana w ramach odrębnej umowy).d) Dysponował odpowiednim potencjałem technicznym, w tym zakresie Wykonawca musi dysponować co najmniej:- jednym (1) środkiem transportu spełniającymi wymogi sanitarno-epidemiologiczne zgodniez Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U. 2003 nr 21 poz. 179), zgodnez wymaganiami właściwego Państwowego Inspektoratu Sanitarnego,e) dysponował osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, w tym zakresie Wykonawca musi dysponować niezbędnym do wykonania usług żywienia, potencjałem kadrowym, tj. osobami odpowiedzialnymi za nadzór nad właściwą realizacją umowy, w szczególności dysponuje co najmniej:- jedną (1) osobą, która zostanie wyznaczona podczas realizacji umowy do pełnienia funkcji technologa żywienia, wymaga się aby osoba posiadała co najmniej: 1 rok doświadczenia zawodowego pracy na stanowisku technologa żywienia, wykształcenie min. średnie, odpowiednie kierunkowe szkolenia potwierdzone stosownymi certyfikatami lub dyplomami;- jedną (1) osobę, która zostanie wyznaczona podczas realizacji umowy do pełnienia funkcji szefa lub kierownika kuchni. Wymaga się aby osoba posiadała co najmniej: 3 lat doświadczenia zawodowego pracy na w/w stanowisku.4.3. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu w stosownych okolicznościach polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych, po spełnieniu warunków określonych w art. 118 PZP.4.4. Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te zrealizują usługę, do realizacji której te zdolności są wymagane – wykonanie części zamówienia w charakterze podwykonawcy.4.5. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z wnioskiem o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo odpowiednio wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.4.6. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w ust. 3, potwierdza, że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:a) zakres dostępnych wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;b) sposób i okres udostępnienia wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;c) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.4.7. Zamawiający oceni, czy udostępnianie Wykonawcy przez osoby trzecie zasoby zdolności techniczne lub zawodowe pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz zbada , czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, które zostały przewidziane względem wykonawcy4.8. Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe, podmiotu, o którym mowa powyżej nie potwierdzają spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, Zamawiający żąda, aby Wykonawca w terminie określonym przez Zamawiającego:- zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami, lub- zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuację finansową lub ekonomiczną, o których mowa w pkt 4.2 ogłoszenia o zamówieniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-06

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach