GMINA PRZEDBÓRZ ogłasza przetarg
- Adres: 97-570 Przedbórz, ul. Mostowa 29
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 44 781 22 61 do 65 , fax. 44 781 21 80
- Data zamieszczenia: 2022-08-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: GMINA PRZEDBÓRZ
ul. Mostowa 29
97-570 Przedbórz, woj. łódzkie
tel. 44 781 22 61 do 65, fax. 44 781 21 80
REGON: 590648296 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.przedborz.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do Publicznej Szkoły Podstawowej w Przedborzu oraz Samorządowego Przedszkola w Przedborzu z podziałem na części - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do Publicznej Szkoły Podstawowej w Przedborzu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 5a do SWZ (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia część I – Publiczna Szkoła Podstawowa w Przedborzu) oraz w załączniku 6a - Harmonogram dożywiania dzieci wraz z prognozowaną ilością posiłków w Publicznej Szkole Podstawowej w Przedborzu: w roku szkolnym 2022/2023 – część IŚwiadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do Samorządowego Przedszkola w Przedborzu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 5b do SWZ (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia część II – Samorządowe Przedszkole w Przedborzu) oraz w załączniku 6b - Harmonogram dożywiania dzieci wraz z prognozowaną ilością posiłków w Samorządowym Przedszkolu w Przedborzu: w roku szkolnym 2022/2023. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wynika to z odrębnych przepisów (dotyczy każdej części)Zamawiający stawia szczegółowe wymagania w zakresie oceny tych zdolności.O udzielenie zamówienia może ubiegać się wykonawca, który wykaże, iż posiada aktualną na dzień złożenia oferty decyzję o zatwierdzeniu zakładu oraz środka transportu, którym świadczone będą usługi cateringowe, wydaną przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego oraz zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydane przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wymagane na podstawie przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.2) Zdolności technicznej lub zawodowejO udzielenie zamówienia może ubiegać się wykonawca, który wykaże, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie wykonał lub wykonuje minimum jedną usługę polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków w zakresie żywienia zbiorowego (minimum 80 osób dziennie) trwające nieprzerwanie przez okres minimum 6 miesięcy (w ramach 1 umowy lub zamówienia)Uwaga:Jeżeli Wykonawca składa ofertę na część I i część II zobowiązany jest wykazać się iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie wykonał lub wykonuje minimum jedną usługę polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków w zakresie żywienia zbiorowego (minimum 120 osób dziennie) trwające nieprzerwanie przez okres minimum 6 miesięcy (w ramach 1 umowy lub zamówienia
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-12
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Margarethy Kamprad w Jarostach”
Dodano: 2024-05-21 - „Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Babach”
Dodano: 2024-05-21 - Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do placówek oświatowych na terenie Gminy Lgota Wielka, z podziałem na części
Dodano: 2024-01-05 - Świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu na potrzeby stołówki szkolnej gorących posiłków tj. obiadów dwudaniowych z napojem.
Dodano: 2023-02-24 - Świadczenie kompleksowej usługi polegającej na codziennym przygotowaniu, dostawie i wydawaniu gorącego posiłku dla dzieci i młodzieży uczęszczających do szkół podstawowych na terenie gminy Biała Rawska oraz Oddziałów Przedszkolnych przy Szkołach Podstawowych: w Starej Wsi, Chodnowie i dla osób uprawnionych do tej formy pomocy w ramach rządowego programu ”Posiłek w szkole i w domu” na lata 2019-2023
Dodano: 2021-01-14