Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Departamentu Promocji i Współpracy Zagranicznej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego w 2014 roku

Województwo Łódzkie ogłasza przetarg

  • Adres: 90-051 Łódź, al. Piłsudskiego 8
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 6633385, 6633384 , fax. 042 6633391
  • Data zamieszczenia: 2014-02-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Województwo Łódzkie
    al. Piłsudskiego 8 8
    90-051 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 042 6633385, 6633384, fax. 042 6633391
    REGON: 47207171500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lodzkie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Departamentu Promocji i Współpracy Zagranicznej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego w 2014 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Departamentu Promocji i Współpracy Zagranicznej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego w 2014 roku. 2. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o zlecenia składane przez Departament Promocji i Współpracy Zagranicznej, w okresie obowiązywania umowy, w związku z organizowanymi spotkaniami. Zlecenia, przesyłane będą Wykonawcy w formie elektronicznej lub faksem, najpóźniej na 48 godzin przed planowanym spotkaniem 3. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: a) przygotowania, dostarczenia i podania posiłków w terminie (dzień, godzina, czas trwania) i miejscu, w którym będzie odbywało się spotkanie; b) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, tj. Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.); c) świadczenia usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; d) świadczenia usług cateringowych z wykorzystaniem: - zastawy ceramicznej lub porcelanowej i odpowiednich naczyń szklanych, z użyciem sztućców platerowanych dla każdego z uczestników spotkania, umieszczonych w miejscu wskazanym przez Zamawiającego zgodnie ze zwyczajem miejscowym; - naczyń wieloporcjowych służących do podania potraw zimnych (tace ze stali nierdzewnej, półmiski ceramiczne lub porcelanowe), dzbanków szklanych o maksymalnej pojemności do 1 l. do podania soków owocowych, bemarów niezbędnych do podania potraw ciepłych, warników o pojemności do 5 l. lub termosów o pojemności do 1,5 l. do podania kawy i herbaty; - jednobarwnych obrusów materiałowych wykonanych z bawełny lub włókna sztucznego; - serwetek papierowych 3-warstwowych o wymiarach 33 x 33 cm., jednobarwnych lub z wzorem; e) zapewnienia obsługi kelnerskiej, rozumianej jako działanie osoby lub osób, odpowiedzialnych za rozmieszczenie potraw, ich uzupełnianie w miarę zużycia oraz sprzątanie w trakcie i po zakończeniu spotkania. Obsługa kelnerska powinna stosować ubiór zgodny ze zwyczajem miejscowym i charakterem działań. f) estetycznego podawania posiłków; g) dostarczania posiłków na miejsce wskazanie przez Zamawiającego najpóźniej 45 min. przed rozpoczęciem spotkania; h) uprzątnięcia naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu spotkania. 4. Zamawiający każdorazowo, zlecając wykonanie poszczególnych usług, określi dokładnie termin (z podaniem daty, godziny i czasu świadczenia usługi), miejsce, liczbę uczestników, rodzaj menu, a także dyspozycje dotyczące rodzaju naczyń, zastawy stołowej i sztućców, a także dekoracji stołów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lodzkie.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach