Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy żywności do Regionalnej placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Dębnie na rok 2023

Powiat Myśliborski ogłasza przetarg

  • Adres: 74-300 Myślibórz, Północna 15
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-12-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Myśliborski
    Północna 15
    74-300 Myślibórz, woj. zachodniopomorskie
    REGON: 210967320
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy żywności do Regionalnej placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Dębnie na rok 2023
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część nr 1 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych:Warzywa i owoce powinny być:− świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste,− kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,− prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,− średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,− bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,− wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych.− Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.Część nr 2 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych:Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy:− wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych,− smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych,− owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.Część nr 3 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców przetworzonych:− Warzywa i owoce przetworzone powinny być dostarczone w opakowaniach szczelnych, nieuszkodzonych.– warzywa i owoce powinny być dostarczane w gramaturze wskazanej przez Zamawiającego.) Część nr 4 Sukcesywne dostawy jaj:Jaja powinny być:− świeże,− waga 65 g - 75 g,− skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona,− białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał,− tarcza zarodkowa niewidoczna,− zapach swoisty, bez obcych zapachówCzęść nr 5 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich:Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami:− masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy,− twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie,− śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów;− ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita,− desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.Część nr 6 Sukcesywne dostawy pieczywa i pieczywa cukierniczego:Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:− świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego,− foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany),− skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona,− miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli,− miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.Część nr 7 Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb:Ryby powinny posiadać:− przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych),− zapach neutralny,− wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą.Część nr 8 Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych:Mięso drobiowe powinno mieć następujące cechy jakościowe:− elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła,− połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi,− barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła,− zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,− niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.Mięso wieprzowe i wołowe powinno posiadać następujące cechy jakościowe:− mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione,− konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się,− smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia.Wędliny i podroby powinny posiadać:− klasę przydatności, świeżość, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych;− przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru;− przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru.Część nr 9 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych:− Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach