Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY WRAZ Z TRANSPORTEM ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA TRZECH PLACÓWEK OPIEKUŃCZO -WYCHOWAWCZYCH - OGNISK WYCHOWAWCZYCH IM. K. LISIECKIEGO „DZIADKA” Nr 1 , 2, 3 W RUMI, Z SIEDZIBĄ W RUMi

POWIATOWE CENTRUM POMOCY RODZINIE ogłasza przetarg

  • Adres: 84-200 Wejherowo, 3 Maja 4, 4
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-12-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: POWIATOWE CENTRUM POMOCY RODZINIE
    3 Maja 4, 4
    84-200 Wejherowo, woj. pomorskie
    REGON: 191687460
  • Adres strony internetowej zamawiającego: pcprwejherowo.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY WRAZ Z TRANSPORTEM ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA TRZECH PLACÓWEK OPIEKUŃCZO -WYCHOWAWCZYCH - OGNISK WYCHOWAWCZYCH IM. K. LISIECKIEGO „DZIADKA” Nr 1 , 2, 3 W RUMI, Z SIEDZIBĄ W RUMi
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 1” stanowiącego załącznik 1a do SWZ.2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.4) Kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.Zadanie 2 – Dostawa ryb świeżych, mrożonych i przetworów rybnych. 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 2” stanowiącego załącznik nr 1b do SWZ.2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.6) Terminy ważności asortymentu określonego w załączniku nr 1b SWZ będą posiadały ważne terminy przydatności do spożycia od 14 dni do 90 dni od dnia dostawy w zależności od asortymentu.4.1.3. Zadanie 3 – Dostawa mrożonych warzyw i owoców1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 3” stanowiącego załącznik nr 1c do SWZ.2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.4.1.4. Zadanie 4 – Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, drobiu1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 4” stanowiącego załącznik 1d do SWZ.2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.4.1.5. Zadanie 5 – Dostawa produktów mleczarskich1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 5” stanowiącego załącznik 1e do SWZ.2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.6) Terminy ważności asortymentu określonego w załączniku 1e do SWZ będą posiadały ważne terminy przydatności do spożycia od 14 dni do 90 dni od dnia dostawy w zależności od asortymentu.. Zadanie 6 – Dostawa świeżego pieczywa – wyroby piekarskie i ciastkarskie1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 6” stanowiącego załącznik 1f do SWZ.2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.6) Terminy ważności asortymentu określonego w załączniku 1f SWZ będą posiadały ważne terminy przydatności do spożycia od 14 dni do 90 dni od dnia dostawy w zależności od asortymentu.Zadanie 7 – Dostawa warzyw i owoców, świeżych jaj kurzych1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 7” stanowiącego załącznik 1g do SWZ.2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.6) Terminy ważności asortymentu określonego w załączniku 1g SWZ będą posiadały ważne terminy przydatności do spożycia od 14 dni do 90 dni od dnia dostawy w zależności od asortymentu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15600000-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.8.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunkuw powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający wymaga posiadania przez Wykonawcę co najmniej jednego pojazdu dopuszczonego przez Sanepid do przewożenia żywności.Uwaga: W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunki określone w pkt. 8.2 specyfikacji musi spełniać co najmniej jeden wykonawca.8.3. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów,w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-29

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach