Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy wędliny drobiowej

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 22-100 Chełm, ul. Kolejowa
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 825 653 485 , fax. 825 653 557
  • Data zamieszczenia: 2019-02-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Kolejowa 112
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    tel. 825 653 485, fax. 825 653 557
    REGON: 32004100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy wędliny drobiowej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1). Polędwica z indyka -wyrób drobiowy z fileta indyczego, formowany, wędzony, parzony. Barwa: złocista, na przekroju bladoróżowa, umiarkowanym smakiem określonym odpowiednią ilością przypraw, oraz soczystą, jędrną strukturą mięśni zachowaną poprzez ściśle określony czas parzenia. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 50% wsadu surowcowego). Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy – 300 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 2). Serdelki drobiowe -delikatne parówki z mięsa drobiowego, lekko podwędzane i parzone z mięsa drobiowego. Wyrób w naturalnej osłonce w jelicie naturalnym. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 50% wsadu surowcowego). Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy- 1300 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 3). Szynka z indyka -zawiera wyłącznie mięso drobiowe. Szynka formowana z mięs drobiowych, parzona, charakteryzujący się jasno różową barwą, umiarkowanym smakiem określonym odpowiednią ilością przypraw, oraz soczystą, jędrną strukturą mięśni zachowaną poprzez ściśle określony czas parzenia. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. – 300 kg. sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 4). Pasztet z drobiu w formie bloku wyrobów garmażeryjny, uprzednio parzony, gotowany lub duszony, z surowców nie mięsnych z dodatkiem przypraw. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 40% wsadu surowcowego) Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.- 1200kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 5) Kiełbasa szynkowa z kurczaka Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy -300 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 6). Pieczeń drobiowa. Wyrób o strukturze jednolitej w formie bloku wyrobów garmażeryjny, uprzednio parzony, gotowany lub duszony, z surowców nie mięsnych z dodatkiem przypraw. (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 40% wsadu surowcowego) Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy-2 500 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 7). Baton z kurczaka z podrobów drobiowych, powierzchnia gładka, podwędzana, gotowana, niedopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni, konsystencja ścisła. Nie powinien się rozpadać, niedopuszczalny smak i zapach nieświeżych składników, pleśniowy, kwaśny, gorzki. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Związanie dobre (produkt, w którym mięso wieprzowe, podroby i ścinki stanową nie mniej niż 50% wsadu surowcowego). Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty sprzedaży – 800 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 8). Kiełbasa mazurska z indyka Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy - 1500 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 9). Kiełbasa podsuszana z kurczaka Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy -300 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 10). Kiełbasa kanapkowa drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy -2 500 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 11). Mielonka drobiowa produkt blokowy, średnio rozdrobniony, zawierający w swym składzie recepturowym mięso drobiowe; barwa przekroju różowa; charakterystyczny smak, typowy dla tej grupy produktów o wyrazistym smaku oraz dobrej krajalność. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla mięsa drobiowego, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy-2 500 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 12). Kiełbasa parówkowa drobiowa. Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy-2 000 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 13). Baleron z indyka W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla mięsa drobiowego, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy-500 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 14). Kiełbasa krakowska drobiowa, o bogatym aromacie mięsnym i przyprawowym. Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, niedopuszczalny posmak składników nie mięsnych. Na przekroju - surowce równomiernie rozłożone, barwa mięsa jasnoróżowa do jasnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej; smak i zapach charakterystyczne dla użytych surowców i przypraw (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 70% wsadu surowcowego). Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy-300 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 15). Żywiecka drobiowa kiełbasa średnio rozdrobniona z mięsa drobiowego, skórek i tłuszczu drobiowego, przyprawiona, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej lub sztucznej. W osłonce naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego). Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy-300 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 17) Ćwiartka kurczaka tylna mrożone mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Swoisty, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy-3 000 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana 18) Mięso drobiowe gulaszowe chude świeże mięso drobiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty sprzedaży. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy- 3000 kg sukcesywne dostawy – hermetycznie lub gazowo pakowana
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131135-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Wykonawca składa z ofertą podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału (zał. nr. 2 do siwz) Informacje dodatkowe

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach