Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy warzyw, owoców , ziemniaków i kiszonek do Aresztu Śledczego w Szczecinie

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 70-952 Szczecin, ul. Kaszubska
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 4809100, 4809151, 52 , fax. 914 809 260
  • Data zamieszczenia: 2018-09-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Kaszubska 28
    70-952 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 4809100, 4809151, 52, fax. 914 809 260
    REGON: 62648400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy warzyw, owoców , ziemniaków i kiszonek do Aresztu Śledczego w Szczecinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia. 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw, owoców, ziemniaków i kiszonek do magazynu Aresztu Śledczego w Szczecinie. Pakiet I – Warzywa: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Burak ćwikłowy kg 13000 03221111-7 PN-72/R-75360 2. Cebula kg 9000 03221113-1 PN-87-R75357 3. Kapusta pekińska kg 800 03221410-3 PN-72/R-75362 4. Kapusta biała kg 3000 03221410-3 PN-72/R-75362 5. Kapusta czerwona kg 1300 03221410-3 PN-72/R-75362 6. Marchew kg 27000 03221112-4 PN-84/R-75358 7. Pietruszka (korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75370 8. Por kg 5000 03221300-9 PN-R-75521 9. Seler (korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75371 10. Kalafior świeży kg 500 03221420-6 PN-R-75372 11. Ogórek świeży kg 1500 03221420-6 PN-85/R-75359 12. Sałata zielona kg 250 03221320-5 PN-72/R-75362 13. Pomidor kg 1600 03221240-0 PN-91/R-75368 14. Szczypior kg 50 03221113-1 PN-87/R-75357 15. Papryka czerwona/żółta kg 200 03221230-7 PN-R-75528 16. Botwina kg 200 03221111-7 PN-R-75360 17. Kalarepa kg 200 03221410-3 PN-72/R-75362 18. Koper nać kg 40 03221113-1 PN-87/R-75357 19. Czosnek główki kg 20 03221107-0 PN-87-R75357 20. Pietruszka nać kg 20 03221113-1 PN-87/R-75357 21 Fasolka szparagowa kg 400 03221212-5 PN-A-78601 22. Cukinia kg 300 03221250-3 PN-R-75374 23. Dynia kg 300 03221000-6 PN-R-75374 24. Szczaw kg 100 03221113-1 PN-87/R-75357 Pakiet II – Owoce: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Jabłko kg 15000 03222321-9 PN-84/R-75024 2. Gruszki kg 500 03222322-6 PN-R-75025 Pakiet III – Ziemniaki: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Ziemniaki kg 100000 03221110-0 PN-R-75371 Pakiet IV – Kiszonki: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Kapusta kiszona kg 4000 15331142-4 PN-72/A-77700 2. Ogórek kiszony kg 2000 15331000-7 PN-A-77701 Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę. 1. Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy PZP, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 2. Podane ilości poszczególnych produktów żywnościowych są ilościami szacunkowymi. Ilość dostarczanego Towaru może ulec pomniejszeniu o 30%. Wykonawcy przysługuje prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. 3. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Wszystkie artykuły muszą posiadać termin przydatności do spożycia min do kolejnej dostawy. 4. Wykonawca przedmiot zamówienia musi dostarczać w zamkniętych, oryginalnych i nieuszkodzonych opakowaniach. Treść etykiet na opakowaniach winna zawierać informacje w języku polskim o nazwie i adresie producenta, o parametrach fizyko-chemicznych produktu oraz o dacie przydatności do spożycia – zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 5. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa –powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych produktów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221111-7
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań wymagających z art. 22 ust. 1 ustawy PZP – stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach