Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach: 1. Część 1 - Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne. 2. Część 2 - Artykuły spożywcze. 3. Część 3 - Konserwy mięsne, pasztety drobiowe. 4. Część 4 - Konserwy rybne. 5. Część 5 - Ryby mrożone, przetwory rybne. 6. Część 6 - Warzywa przetworzone - kiszonki. 7. Część 7 - Jaja spożywcze.

Areszt Śledczy w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40-067 Katowice, ul. Mikołowska 10a
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2084567 , fax. 32 2512931
  • Data zamieszczenia: 2014-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Katowicach
    ul. Mikołowska 10a 10a
    40-067 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 2084567, fax. 32 2512931
    REGON: 27151806600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Więziennictwo

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach: 1. Część 1 - Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne. 2. Część 2 - Artykuły spożywcze. 3. Część 3 - Konserwy mięsne, pasztety drobiowe. 4. Część 4 - Konserwy rybne. 5. Część 5 - Ryby mrożone, przetwory rybne. 6. Część 6 - Warzywa przetworzone - kiszonki. 7. Część 7 - Jaja spożywcze.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Wykaz artykułów spożywczych: Część 1: Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Mleko w proszku granulowane odtłuszczone (opakowanie 5 - 25 kg). Szacunkowa roczna ilość: 750 kg. 15511700-0. 2. Serek topiony *(opakowanie jednostkowe 0,1 kg). Szacunkowa roczna ilość: 1250 kg. 15542200-1. 3. Serek homogenizowany naturalny (opakowanie 0,1 - 0,15 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 1800 kg. 15551000-5. 4. Serek kanapkowy naturalny do smarowania (opakowanie 0,1 - 0,150 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 450 kg. 15551000-5. 5. Ser twarogowy chudy (opakowanie 0,2 - 0,25 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 2700 kg. 15542100-0. 6. Serek typu fromage (opakowanie jednostkowe 0,1 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 850 kg. 15551000-5. 7. Ser żółty twardy * (opakowanie, blok do 5 kg). Szacunkowa roczna ilość: 750 kg. 15544000-3. 8. Serek ziarnisty (opakowanie 0,15 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 400 kg. 15545000-0. 9. Jogurt owocowy (opakowanie 0,12 - 0,2 kg) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 250 kg. 15551320-4. 10. Jogurt naturalny (opakowanie 0,12 - 0,2 kg )termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 220 kg. 15551310-1. 11. Śmietana 12% (opakowanie 0,2 - 1 litr) termin przydatności do spożycia min. 14 dni od daty dostawy. Szacunkowa roczna ilość: 270 l. 15512000-0. 12. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa (kostka 0,25 kg), zawartość tłuszczu minimum 40%. Szacunkowa roczna ilość: 6850 kg. 15431000-8. 13. Olej roślinny jadalny (opakowanie jednostkowe od 1 - 5 litrów). Szacunkowa roczna ilość: 675 l. 15411100-3. * - nie dopuszcza się produktów seropodobnych Część 2: Artykuły spożywcze: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Dżem owocowy, opak. jednostkowe 25g. Szacunkowa roczna ilość: 160kg. 15332290-2. 2. Miód pszczeli naturalny - opak. jednostkowe 25g. Szacunkowa roczna ilość: 100kg. 15831600-8. 3. Dżem owocowy, opakowanie - wiaderka do 15kg. Szacunkowa roczna ilość: 1100kg. 15332290-3. 4. Powidła śliwkowe, opakowanie - wiaderka do 15kg. Szacunkowa roczna ilość: 1100kg. 15332200-6. 5. Marmolada wieloowocowa twarda, opakowanie - wiaderka do 15kg. Szacunkowa roczna ilość: 1250kg. 15332290-3. 6. Groszek konserwowy kl. I, opak. puszka od 0,4 do 5 kg. Szacunkowa roczna ilość: 405kg. 15331400-1. 7. Papryka konserwowa w zalewie - opak. puszki lub słoje, waga netto po odcieku min. 45%wagi. Szacunkowa roczna ilość: 610kg. 15331500-2. 8. Koncentrat pomidorowy 30%, opak. puszka do 5 kg. Szacunkowa roczna ilość: 1100kg. 15331427-6. 9. Mieszanka warzyw suszonych - minimum 5 składnikowa (m.in. seler, pietruszka, marchew, cebula, por), opak. do 10 kg. Szacunkowa roczna ilość: 400kg. 03212000-0. 10. Fasola biała Jaś, opak. do 50 kg. Szacunkowa roczna ilość: 1600kg. 15331131-4. 11. Groch obłuskany, opak. do 50 kg. Szacunkowa roczna ilość: 1400kg. 15331132-1. 12. Krajanka sojowa, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 280kg. 15331137-6. 13. Kotlety sojowe (schabowe), opak do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 280kg. 15331137-6. 14. Granulat sojowy, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 70kg. 15331137-6. 15. Herbata granulowana, opakowania do 25 kg. Szacunkowa roczna ilość: 170kg. 15863000-5 16. Kawa zbożowa, opakowania do 25 kg. Szacunkowa roczna ilość: 180kg. 15860000-4. 17. Musztarda, opak. jednostkowe 1 kg. Szacunkowa roczna ilość: 200kg. 15871250-1. 18. Majonez. Szacunkowa roczna ilość: 30kg. 15871273-8. 19. Pieprz czarny mielony. Szacunkowa roczna ilość: 70kg. 15872100-2. 20. Majeranek. Szacunkowa roczna ilość: 16kg. 15870000-7. 21. Liść laurowy. Szacunkowa roczna ilość: 15kg. 15870000-7. 22. Ziele angielskie ziarno. Szacunkowa roczna ilość: 15kg. 15870000-7. 23. Papryka słodka mielona. Szacunkowa roczna ilość: 20kg. 15870000-7. 24. Czosnek mielony. Szacunkowa roczna ilość: 45kg. 15870000-7. 25. Koperek suszony. Szacunkowa roczna ilość: 15kg. 15870000-7. 26. Przyprawa uniwersalna w proszku typu jarzynka lub równoważna. Szacunkowa roczna ilość: 90kg. 15870000-7. 27. Sól jodowana paczkowana po 1kg. Szacunkowa roczna ilość: 1300kg. 15872400-5. 28. Przyprawa w płynie typu magi w opakowaniach do 2l. Szacunkowa roczna ilość: 900l. 15870000-7. 29. Ocet spirytusowy 10 %, opak. jednostkowe 1l. Szacunkowa roczna ilość: 145l. 15871100-5. 30. Przyprawa do mięs w proszku. Szacunkowa roczna ilość: 40kg. 15872200-3. 31. Przyprawa do bigosu w proszku. Szacunkowa roczna ilość: 10kg. 15872200-3. 32. Kminek przyprawa. Szacunkowa roczna ilość: 8kg. 15870000-7. 33. Syrop wysoko słodzony. Szacunkowa roczna ilość: 450l. 15831500-7. 34. Kwasek cytrynowy. Szacunkowa roczna ilość: 6kg. 15870000-7. 35. Bulion drobiowy, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 850kg. 15891500-5. 36. Sos grzybowy w proszku, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 50kg. 15871260-4. 37. Sos pieczeniowy w proszku, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 70kg. 15871260-4. 38. Sos boloński w proszku, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 80kg. 15871260-4. 39. Sos myśliwski w proszku - opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 50kg. 15871260-4. 40. Zupa w proszku - barszcz biały, opak. do 20 kg. Szacunkowa roczna ilość: 260kg. 15891400-4. 41. Żurek śląski - zakwas w płynie do 1l. Szacunkowa roczna ilość: 750l. 15891000-0. Część 3: Konserwy mięsne, pasztety drobiowe: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Konserwa mięsna, opak. puszka z otwieraczem lub alupac, waga jednostkowa - do 330g. Szacunkowa roczna ilość: 501,60kg. 15131000-5. 2. Konserwa wieprzowa typu mielonka lub przysmak, opak. alupac, waga jednostkowa do 130g. Szacunkowa roczna ilość: 679,90kg. 15131000-5. 3. Pasztet drobiowy w opakowaniu alupac o wadze jednostkowej do 130g. Szacunkowa roczna ilość: 845kg. 15131320-4. Część 4: Konserwy rybne: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Konserwa - sałatka rybna typu Neptun lub równoważna z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g. Szacunkowa roczna ilość: 462kg. 15241200-1. 2. Konserwa - paprykarz szczeciński z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g. Szacunkowa roczna ilość: 693kg. 15221000-3. 3. Konserwa - szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g. Szacunkowa roczna ilość: 412,50kg. 15234000-7. Część 5: Ryby mrożone, przetwory rybne: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Płaty śledziowe a-la matias w wiaderkach. Szacunkowa roczna ilość: 400kg. 15241200-1. 2. Ryba mrożona - filet z mintaja mrożony - w technologii shatterpack (SHP), w opakowaniach kartonowych. Szacunkowa roczna ilość: 300kg. 15221000-3. 3. Kotlet rybny mrożony - produkt garmażeryjny, panierowany, skład ryby min. 40%. Szacunkowa roczna ilość: 600kg. 15240000-2. Część 6: Warzywa przetworzone - kiszonki: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Kapusta kiszona opak. beczki zamykane - pojemność do 120 kg. Szacunkowa roczna ilość: 6000kg. 15331142-4. 2. Ogórki kiszone opak. beczki zamykane - pojemność do 120 kg. Szacunkowa roczna ilość: 4000kg. 15331000-7. Część 7: Jaja spożywcze: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Jaja konsumpcyjne - klasa świeżości - A, kategoria wagowa L. Szacunkowa roczna ilość: 55000szt. 03142500-3. Informacje dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia w/wym winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością a w szczególności: 1. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 Nr 136 poz. 914 z późn. zm.), oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. 2. Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 z późn. zm.), oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Ilość przedmiotu zamówienia jest ilością maksymalną, jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego, przy czym proporcjonalnemu zmniejszeniu ulega również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. Zamawiający, w okresie obowiązywania niniejszej umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących 70% (siedemdziesiąt procent) ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego. Zamawiający będzie żądał przy każdej dostawie wystawionego handlowego dokumentu identyfikacyjnego. Harmonogram dostaw: Dla części 1 - jeden raz w tygodniu. Dla części 2 - jeden raz w miesiącu. Dla części 3 - jeden raz w miesiącu. Dla części 4 - jeden raz w miesiącu. Dla części 5 - do trzech razy w miesiącu. Dla części 6 - do dwóch razy w miesiącu. Dla części 7 - do czterech razy w miesiącu. Dostawy artykułów spożywczych winny odbywać się w godz. 8:00 - 10:30. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Dostawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren. Areszt Śledczy w Katowicach będący podmiotem sektora finansów publicznych zobowiązany jest na podstawie ustawy o finansach publicznych do wydatkowania środków finansowych m.in. w sposób celowy i oszczędny. Areszt Śledczy w Katowicach dokonuje zakupów artykułów żywnościowych m.in. różnych artykułów spożywczych, w celu zapewnienia wyżywienia osadzonych przebywających w jednostce. Osoby osadzone w Areszcie Śledczym w Katowicach żywione są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 2 września 2003 r. w sprawie określenia wartości dziennej normy wyżywienia oraz rodzaju diet wydawanych osobom osadzonym w zakładach karnych i aresztach śledczych. Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości określa m. in. wysokość stawek dziennych norm wyżywienia oraz diet. Biorąc po uwagę, iż wysokość dziennej stawki wyżywienia ogranicza możliwości Zamawiającego, należy stwierdzić, iż zastosowanie drugiego kryterium oceny ofert poza ceną, może spowodować zwiększenie kosztów wyżywienia osadzonych, powodując negatywny wpływ na korzyści finansowe Aresztu Śledczego w Katowicach, które są odzwierciedleniem obok zasady legalności, również zasady gospodarności i celowości wydatkowanych środków finansowych. Ponadto zastosowanie w postępowaniu ceny jako jedynego kryterium oceny ofert, nie wpłynie na koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032120000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach