Przetargi.pl
sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 4 części, Część nr 1: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów, Część nr 2: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin, Część nr 3: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość, Część nr 4: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm:

32 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Zamościu ogłasza przetarg

  • Adres: 22-400 Zamość, Wojska Polskiego
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 261 181 536 , fax. 261 181 607
  • Data zamieszczenia: 2018-12-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 32 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Zamościu
    Wojska Polskiego 2F
    22-400 Zamość, woj. lubelskie
    tel. 261 181 536, fax. 261 181 607
    REGON: 6140233700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.32wog.wp.mil.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 4 części, Część nr 1: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów, Część nr 2: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin, Część nr 3: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość, Część nr 4: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm:
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 4 części, Część nr 1: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów, Część nr 2: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin, Część nr 3: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość, Część nr 4: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm: CZĘŚĆ I: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik w polewie, keks CZĘŚĆI II: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublinbułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, ciasto drożdżowe z owocami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks CZĘŚĆ III: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, ciasto drożdżowe z owocami, ciasto drożdżowe z owocami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks CZĘŚĆ IV: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm bułka pszenna zwykła, bułka graham, chałka, rogal pszenny, bułka tarta, chleb żytni razowy, chleb Baltonowski, chleb pszenny krojony w folii, chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany słonecznikowy, chleb mieszany z soją, chleb zwykły, drożdżówka z nadzieniem, drożdżówka z jagodami, placek drożdżowy, pączek, makowiec, mazurek, serniki, babka w polewie, jabłecznik, piernik, piernik w polewie, keks Przedmiot zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień Publicznych – KOD CPV: Kod CPV: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie. 2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1,2,3,4, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, - stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. 3. UWAGA: Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji tj.: • Zamawiający przewiduje a Wykonawca wyraża zgodę na prawo opcji. Prawem opcji objęte jest świadczenie dostaw wyszczególnione w załączniku nr 2 do umowy - Wykaz asortymentowo - ilościowy dla poszczególnych magazynów zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego w asortymencie, cenach i maksymalnych ilościach dla odbiorców i do miejsc dostawy, o minimalnym okresie przydatności do spożycia określonym w opisie przedmiotu zamówienia. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy będzie się należeć wynagrodzenie według cen jednostkowych jak dla zamówienia gwarantowanego. • Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 65% maksymalnej wartości umowy brutto. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych. • Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku przydzielenia środków finansowych na realizacje zadań stanowiących przedmiot umowy i w konsekwencji pokrycia w planie finansowym Zamawiającego w określonym opcją zakresie. • Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zmawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych. • Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia gwarantowanego. • Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie niniejszej umowy. • Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych miejsc dostawy został przedstawiony w Załączniku nr 2 do SIWZ. 4. SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy w zakresie części nr 1, 2, 3, 4, : 1) Dokumenty: a) Aktualna decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień. b) aktualna polisa lub inny dokument ubezpieczenia w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia opiewającą na sumę gwarancyjną nie mniejszą iż: dla CZĘŚCI NR 1- 43 000zł, dla CZĘŚCI nr 2 – 152 000zł, dla CZĘŚCI nr 3 -60 000zł, dla CZĘŚĆI nr 4 – 89 000zł, wraz z dowodem potwierdzającym opłacenie wymaganych składek o w/w wartości. c) Aktualny Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub Protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2) Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. Nr 149 z późn. zm.)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2017 r., poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L z 2014 roku nr 139, poz. 55 z późn. zm.); 4) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L z 2004 roku nr 139, poz. 1 z późn. zm.); 5) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. z 2002 r. nr 31 poz. 1 z późn. zm.); 6) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004”. 7) Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) oraz Rozporządzeniem (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L z 2004 nr 338 poz. 4 z późn. zm.), a także ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. Nr 149 z późn. zm.). Opakowanie winno zawierać co najmniej informacje wskazane w treści załącznika nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia.8) Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowań, zawiera Załącznik nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia.9) Przedmiot zamówienia dostarczony będzie środkiem transportu spełniającym wymagania określone w rozdziale IV Załącznika nr II Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych , w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (Dz. U. UE L z 2004r. Nr 139 poz. 1 z późn. zm.)10) Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim musza być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami. Nie dopuszcza się opakowań zastępczych.11) Zamawiający jest uprawniony do kontroli Wykonawcy za pośrednictwem inspektora właściwego miejscowo WOMP lub przedstawiciela wojskowego w zakresie procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowego towaru, sposobu transportu towaru. Przeprowadzający kontrolę jest uprawniony do bezpłatnego korzystania z urządzeń laboratoryjnych, sprawdzianów laboratoryjnych oraz zużycia na próbę surowców i gotowego towaru, będących w posiadaniu Wykonawcy. 12) W czasie trwania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo dwukrotnego wykonania na koszt Wykonawcy badań kontrolnych, potwierdzających zgodność produktów z opisem przedmiotu zamówienia oraz pokrycia przez Wykonawcę kosztów pobranego asortymentu. Laboratorium, kierunek i zakres badań kontrolnych określa Zamawiający. Zamawiający zleci osobom uprawnionym (próbobiorca - rzeczoznawca) pobranie prób i wykonanie badań w laboratorium akredytowanym w zleconym kierunku i zakresie badań, a w przypadku braku takiej możliwości w laboratorium spełniającym wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. W przypadku braku możliwości wykonywania badań według metod przywołanych w opisie przedmiotu zamówienia, określenia metod równoważnych dokona Zamawiający. Stwierdzenie niezgodności wyrobu z opisem przedmiotu zamówienia będzie podstawą do wszczęcia postępowania reklamacyjnego. 3) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji dostaw na swój koszt i na własne ryzyko do magazynów Zamawiającego wskazanych w §2 ust. 1 a w przypadku zaistnienia sytuacji opisanej w §7 ust. 5 niniejszej umowy - do miejsc w nim wskazanych.4) Realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Odbiorcę lub Zamawiającego w formie pisemnej lub za pośrednictwem Faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej. 5) O terminie dostawy Wykonawca powinien być zawiadomiony z co najmniej 24-godzinnym wyprzedzeniem. 6) Dostawa towaru nastąpi w terminie od poniedziałku do piątku w godzinach od 5:30 do 7:00. Wyjątkowo dopuszcza się zmianę godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym z Odbiorcą. Częstotliwość dostaw – 6 (sześć) razy w tygodniu. 7) W szczególnie uzasadnionych przypadkach, np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia poligonowego, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych obowiązków nałożonych przez organy władzy państwowej, Wykonawca zobowiązany jest do zwiększenia ilości i częstotliwości dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień oraz do zapewnienia dostaw do miejsc wskazanych przez Zamawiającego wg cen zawartych w niniejszej umowie. W takich przypadkach dostawy będą się odbywać w soboty. 8) Zmiany, o których mowa w ust. 5 wzoru umowy stanowiącej załącznik do SIWZ mogą następować wyłącznie w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości zawartej w umowie.9) Wykonawca zobowiązany jest do znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, z uwzględnieniem wymagań Zamawiającego określonych w Załączniku nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia.10) Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 1) specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonej żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez odbiorcę; 2) odpowiedniego zabezpieczenia towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu; 3) możliwości realizacji procedur bezpieczeństwa przez służby dyżurne jednostek wojskowych oraz przez Służbę Kontrwywiadu Wojskowego w stosunku do osób i pojazdów wykonujących dostawę;4) uczestnictwa kierowcy lub innej osoby wykonującej dostawę w odbiorze towaru, w tym pobraniu prób dostarczonego towaru w ramach reklamacji lub kontroli prewencyjnej, pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Przystępując do postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: W zakresie części nr 1:  650,00 zł (słownie: sześćset pięćdziesiąt złotych); W zakresie części nr 2:  2 300,00 zł ( słownie: dwa tysiące trzysta złotych); W zakresie części nr 3:  1 000,00 zł (słownie: tysiąc złotych); W zakresie części nr 4:  1 500,00 zł (słownie: tysiąc pięćset złotych); 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub w kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach Spółdzielczej Kasy Oszczędnościowo-Kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r poz. 259.). 3. Wadium wniesione w pieniądzu wpłaca się przelewem z rachunku Wykonawcy na rachunek bankowy Zamawiającego nr konta 59 1010 1339 0057 5713 9120 2000 z dopiskiem: „Wadium w postępowaniu nr ZP/PN/69/2018 – dostawa pieczywa w zakresie CZĘŚCI NR…… 4. Prawidłowo złożone wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 07.01.2019 r. do godz.: 11.00. 5. Wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa w Rozdziale XIV pkt 3 SIWZ, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy Pzp. 7. W przypadku składania oferty wspólnej, wadium wniesione przez jednego z Wykonawców uważa się za wniesione prawidłowo. 8. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona. 9. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczania na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określają odpowiednie przepisy ustawy Pzp.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a) Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił ww. warunek, jeżeli wykaże, że posiada: aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu przedmiotowego zamówienia wskazujące na faktyczną dostępność tych zasobów na użytek Wykonawcy w celu realizacji zamówienia, w tym określające: a) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; b) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; c) czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane/usługi/ dostawy, których wskazane zdolności dotyczą. – według Wzoru Zobowiązania podmiotu udostępniającego zasoby - stanowiącego Zał. nr 7 do SIWZ.\ Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub do reprezentowania Wykonawcy i zawarcia umowy w sprawie udzielenia zamówienia publicznego.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach