Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy nabiału, mleka w proszku i jaj kurzych do Aresztu Śledczego w Szczecinie

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 70-952 Szczecin, ul. Kaszubska
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 4809100, 4809151, 52 , fax. 914 809 260
  • Data zamieszczenia: 2018-09-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Kaszubska 28
    70-952 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 4809100, 4809151, 52, fax. 914 809 260
    REGON: 62648400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy nabiału, mleka w proszku i jaj kurzych do Aresztu Śledczego w Szczecinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy nabiału, mleka w proszku i jaj kurzych do magazynu Aresztu Śledczego w Szczecinie. Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Twaróg chudy, hermetycznie pakowany, o przedłużonym terminie ważności (kostka 200g) kg 3200 15542100-1 PN-91/A-86300 2 Śmietanka UHT 12% (karton) l 800 15512000-0 PN-A-86050 3 Śmietana 12% (karton, kubek) l 1900 15512000-0 PN-A-86050 4 Serek homogenizowany – różne smaki (opakowanie nie mniejsze niż 100g, nie większe niż 150g – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 1400 15500000-3 PN-91/A-86300 5 Serek bez cukru typu „wiejski” (kubek 150g) kg 1200 15542100-0 PN-91/A-86300 6 Ser żółty, twardy kg 500 15544000-3 PN-68/A-86230 7 Kostka topiona (produkt seropodobny, topiony, kostka 100g) kg 2500 15542200-1 PN 66/A-86233 8 Jogurt owocowy (opakowanie nie mniejsze niż 100g, nie większe niż 150g – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 1500 15542200-1 PN-83/A-86061 9 Jogurt naturalny „bez cukru” (opakowanie nie mniejsze niż 100g, nie większe niż 150g – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 200 15551320-4 PN-83/A-86061 10 Jogurt naturalny (opakowanie nie mniejsze niż 300g, nie większe niż 500g – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 300 15551310-1 PN-83/A-86061 11 Ser topiony plasterki (pakowane próźniowo, pojedyncze plasterki w opakowaniu owinięte folią, opakowanie nie większe niż 200g - jednakowa gramatura przy każdej dostawie ) kg 150 15551310-1 PN 66/A-86233 12 Serek śmietankowy naturalny kanapkowy do smarowania (opakowanie nie mniejsze niż 100g, nie większe niż 150g – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 800 15500000-3 PN-91/A-86300 13 Ser żółty, twardy, wędzony kg 400 15544000-3 PN-68/A-86230 14 Maślanka (opakowanie nie mniejsze niż 300g, nie większe niż 500g – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) l 100 15551500-0 PN – A-86061 15 Twaróg wędzony, hermetycznie pakowany, (opakowanie nie mniejsze niż 200g, nie większe niż 250g – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 500 15542100-1 PN-91/A-86300 Pakiet II – Mleko w proszku: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Mleko w proszku odtłuszczone kg 750 15511700-0 PN-A-86024/A1:1996 Pakiet III – Jaja kurze: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Jaja kurze, klasa 1B (60-65g) szt 60000 03142500-3 PN-85/A-86503 Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę. 1. Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy PZP, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 2. Podane ilości poszczególnych produktów żywnościowych są ilościami szacunkowymi. Ilość dostarczanego Towaru może ulec pomniejszeniu o 30%. Wykonawcy przysługuje prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. 3. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Wszystkie artykuły muszą posiadać termin przydatności do spożycia min do kolejnej dostawy. 4. Wykonawca przedmiot zamówienia musi dostarczać w zamkniętych, oryginalnych i nieuszkodzonych opakowaniach. Treść etykiet na opakowaniach winna zawierać informacje w języku polskim o nazwie i adresie producenta, o parametrach fizyko-chemicznych produktu oraz o dacie przydatności do spożycia – zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 5. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa –powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych produktów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. 6. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15542100-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań wymagających z art. 22 ust. 1 ustawy PZP – stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach