Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych

Przedszkole "Jedyneczka" ogłasza przetarg

  • Adres: 14300 Morąg, ul. 11 Listopada
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 757 43 55 , fax. 89 757 43 55
  • Data zamieszczenia: 2019-02-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole "Jedyneczka"
    ul. 11 Listopada 11
    14300 Morąg, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 757 43 55, fax. 89 757 43 55
    REGON: 51144931600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.przedszkolejedyneczka.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem niniejszego zamówienia są Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Zamawiającego. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku nr 6 do SIWZ (Formularz asortymentowo-ilościowo- cenowy) oraz w Załączniku nr 4 (Wzór/projekt umowy). 3. Prawo Opcji. Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w Formularzu asortymentowo- ilościowo- cenowy (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej. Łączny zakres zamówienia może być pomniejszony do 40% (tj. zrealizowany w co najmniej 60%) ogólnej wartości zamówienia. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń z tego tytułu. 4. Równoważność. 1) Jakość oferowanych przez Wykonawcę produktów winna być najwyższa i odpowiadać wymaganiom Zamawiającego, który w Załączniku nr 6 (formularz asortymentowo – ilościowo- cenowy) przywołał nazwy handlowe niektórych produktów odnosząc się do ich wysokiej jakości, tym oczekując zaoferowanie produktów z porównywalnym składem (procentową zawartością składników) dopuszczając jednocześnie oferowanie produktów równoważnych, mając na uwadze powyższe wskazania. 2) Ilekroć w treści SIWZ, w tym w opisie przedmiotu zamówienia, zawartym w załączniku nr 6 (formularz asortymentowo- ilościowo-cenowy) użyte znaki towarowe, patenty lub pochodzenie, a także normy, Zamawiający dopuszcza składanie ofert zawierających produkty równoważne. 3) Przez produkty równoważne Zamawiający rozumie takie, które mają cechy techniczne, jakościowe lub funkcjonalne i użytkowe takie jak te, które zawiera opis przedmiotu zamówienia lecz oznaczone innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem. 4) Produkt równoważny winien posiadać wartości odżywcze i skład odpowiadające lub lepsze od wartości odżywczych i składu, wskazanych produktów, zawartych w zał. nr 6 do SIWZ. 5) Wykonawca w zał. nr 6 (Formularz asortymentowo – ilościowo- cenowy), w przypadku gdy oferuje produkt równoważny- wpisze równoważny i nazwę producenta, nazwę i symbol oferowanego produktu. 6) Wykonawca w przypadku oferowania produktów równoważnych zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą (Formularzem Ofertowym) karty (charakterystyki) oferowanych produktów wystawione przez producenta, które zawierać będą opisy produktów. 7) Dopuszcza się zmianę zaoferowanego produktu na inny równoważny w przypadku wycofania danego produktu z rynku lub gdy stanie się on trudno dostępny na rynku pod warunkiem wskazania tych okoliczności przez Wykonawcę. 5. Zakres zamówienia (zasady realizacji/ odpowiedzialność wykonawcy): 1) Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat). 2) Przedmiot zamówienia ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Pojemniki i opakowania muszą posiadać atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe mają być czyste, bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu. 3) Wykonawca ponosi odpowiedzialność za terminowe dostarczanie towaru do placówki i wniesienie go do pomieszczenia wskazanego przez zamawiającego. Dostawy odbywać będą się sukcesywnie do magazynu Zamawiającego w terminach uzgodnionych z Zamawiającym. 4) Wartość zamówienia będącego przedmiotem postępowania nie może przekroczyć kwoty określonej w umowie. 5) Ceny dostarczanych towarów, określone przez Wykonawcę w ofercie (zał. nr 1 do SIWZ) wraz z dołączonym Formularzem asortymentowo – ilościowo - cenowym (zał. nr 6 do SIWZ) będą stanowić podstawę wartości zamówienia ujętą w Umowie. 6) Wykonawca zamówienia ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych towarów. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą świeże, z aktualnym terminem przydatności do spożycia, wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. 7) Na każde wezwanie Zamawiającego Wykonawca dostarczy wszystkie wymagane prawem atesty i certyfikaty oraz szczegółowy skład dostarczanych produktów pod rygorem odmowy dokonania przez Zamawiającego odbioru dostaw. 8) Dostarczona żywość musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej. 6. Dodatkowe wymagania dotyczące poszczególnych części: Część Dodatkowe wymaganie dot. poszczególnych części CZĘŚĆ 4, 5, 7, 8 • jaja, • różne produkty spożywcze, • produkty mleczne, • ryby - Zamawiający wymaga, aby artykuły spożywcze nie zawierały konserwantów np. benzoesanu sodu, glutaminianu sodu itp. oraz środków polepszających smak i zapach. - Zawartość soli, cukru w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów. - Soczki owocowe - bez dodatku cukrów i substancji słodzących o niskiej zawartości sodu - Masło o zawartości nie mniej niż 82% tłuszczu mlecznego - Produkty mleczne zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g /ml produktu gotowego do spożycia - Makarony Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych o podobnej lecz nie gorszej jakości – z mąki DURUM - jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania - Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego. Zamawiający wymaga, aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) z terminami przydatności do spożycia i pakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczone folią. - Mrożonki sypkie i nie zbrylone - Ryby mrożone nie więcej niż 10% glazury, bez skóry, bez ości - termin przydatności do spożycia min 14 dni od dnia dostawy. CZĘŚĆ 1, 2, 3 • mięso wieprz. • mięso drobiowe • wędliny - W przypadku kiełbas i wędlin wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu. - Mięso świeże, nie mrożone o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej. - Przetwory mięsne zawierające co najmniej 82 - 90% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia - termin przydatności do spożycia min 14 dni od dnia dostawy. CZĘŚĆ 9, 10 • świeże warzywa • świeże owoce - Świeże owoce o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; - Świeże owoce o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości termin przydatności do spożycia min 14 dni od dnia dostawy. CZĘŚĆ 6 - Pieczywo ma być świeżo wypieczone, zawartość soli, cukru w w/w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów. Pieczywo wyprodukowane będzie w dobie dostawy. CZĘŚĆ 11 - Artykuły garmażeryjne świeże nie mrożone. 7. Dostawa towaru, nastąpi: CZĘŚĆ 1, 2: mięsa świeże zgodnie z potrzebami Zamawiającego (zgłoszenie nastąpi w formie telefonicznej). Dostawy w godz. 700-830 wg zgłoszenia Zamawiającego CZĘŚĆ 3: wędliny wg zapotrzebowania Zamawiającego (zgłoszenie nastąpi w formie telefonicznej) Dostawy następnego dnia od zgłoszenia zamówienia w godz. 700 - 830 wg zgłoszenia Zamawiającego. CZĘŚĆ 4: jaja wg zapotrzebowania Zamawiającego (zgłoszenie nastąpi w formie telefonicznej). Dostawy 1 raz w tygodniu w godz. 700 - 900 wg zgłoszenia Zamawiającego. CZĘŚĆ 5: różne produkty spożywcze dostawa różnych produktów spożywczych (kasze, mąki, makarony, przyprawy, warzywa mrożone, owoce mrożone, olej, soki owocowe itp.) zgodnie z potrzebami Zamawiającego .Zgłoszenie nastąpi w formie telefonicznej. Dostawy według potrzeb 1 lub 2 razy w tygodniu do godz.1200. CZĘŚĆ 6: pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie dostawa pieczywa, bułek na śniadania dla dzieci. zgodnie z potrzebami Zamawiającego. Zgłoszenie nastąpi w formie telefonicznej. Dostawy codziennie od 600 - 700 w/g potrzeb asortymentowych. CZĘŚĆ 7: mleko i przetwory mleczne zamówienie nastąpi telefonicznie. Dostawy od 700 – 800 według potrzeb w terminach 2 razy w tygodniu wg zgłoszenia Zamawiającego. CZĘŚĆ 8: ryby mrożone, wędzone wg zapotrzebowania Zamawiającego (zgłoszenie nastąpi w formie telefonicznej) 1 raz w tygodniu do godz. 1000 wg zgłoszenia Zamawiającego. CZĘŚĆ 9, 10: warzywa ,owoce wg zapotrzebowania Zamawiającego(zgłoszenie nastąpi w formie telefonicznej) w terminach 2 razy w tygodniu do godz. 1000 wg zgłoszenia zamawiającego. CZĘŚĆ 11: art. garmażeryjne garmażeryjnych wg zapotrzebowania Zamawiającego.(zgłoszenie nastąpi w formie telefonicznej). Dostawy następnego dnia od zgłoszenia zamówienia w godz.700 - 830 wg zgłoszenia Zamawiającego. 8. Pozostałe warunki zamówienia: 1) Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe art. spożywczych i /lub braki zobowiązują Wykonawcę do bezpłatnej wymiany art. spożywczych na wolne od wad i dowiezienie towaru. Zwrot złej jakości towaru i dostarczenie towaru wolnego od wad następuje na koszty Dostawcy. 9. Szczegóły i warunki realizacji zamówienia wspólne dla wszystkich części: 1) przedmiotem zamówienia objęty jest także załadunek, transport i rozładunek dostarczanych artykułów do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie w Morągu przy ul. 11 Listopada 11, 14-300 Morąg, 2) podane w załączniku nr 6 do SIWZ ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu. Zmniejszenie ilości dostarczanych artykułów żywnościowych może wynikać z uzasadnionych potrzeb Zamawiającego np. zmniejszenia liczby żywionych wychowanków przedszkola w wyniku absencji i nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw; zamawiający zastrzega sobie również prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w ramach danej części zamówienia, 3) rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu asortymentowo-cenowym odpowiednio dla części zamówienia, 4) oferowane artykuły żywnościowe winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2018 r. poz. 2164). Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, 5) dostawa artykułów żywnościowych ma być wykonywana środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.); osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego. 10. Pozostałe wymagania: 1) Dostarczane w każdej z części produkty spełniać muszą prawem określone wymogi dla tych produktów w tym wymogi zdrowotne. Materiał opakowaniowy winien być dopuszczony do kontaktu z żywnością. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy. Produkty oznakowane mają być zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29), tzn. muszą zawierać: nazwę, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta. 2) Przy każdej dostawie jaj konsumpcyjnych oraz mięsa i wędlin zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r. poz. 242 ze zm.) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.): a) Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego. b) Wykonawca, na każde żądanie zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa. 3) Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, zgodnie z opisanymi wyżej wymaganiami, oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem, iż: ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania; warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy. 11. Dostawy realizowane będą na podstawie bieżących zamówień składanych przez uprawnionego pracownika Zamawiającego (telefonicznie, pisemnie lub elektronicznie), wykonywanych z minimum jednodniowym/dwudniowym (w zależności od oferty) wyprzedzeniem (składanych do godziny 15:00), od poniedziałku do piątku częstotliwością dostaw zgodnie z pkt. 7 niniejszego ustępu. 12. W przypadku gdy Zamawiający określił przedmiot zamówienia wskazując producenta, znaki towarowe i pochodzenie, Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych zgodnie z zasadami określonymi w art. 30 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest wykazać, iż oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Oferta winna zawierać wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.). 13. Każdy Wykonawca jest zobowiązany do spełnienia wszystkich obowiązków wynikających z przepisów prawa. 14. Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 3.2 . Kody CPV : Główny Kod CPV: 15000000-8 Dodatkowe Kody CPV: 15113000-3 mięso wieprzowe świeże 15112000-6 mięso drobiowe świeże 15131130-5 wędliny drobiowe, wieprzowe 03142500-3 jaja 15800000-6 różne produkty spożywcze 15810000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie 15500000-3 mleko i przetwory mleczne 15200000-0 ryby mrożone, wędzone 03200000-3 warzywa, owoce, suche ziarna 15850000-1 art. garmażeryjne świeże. 15. Zgodnie z art. 36b ustawy Pzp Wykonawca zobowiązany jest przedstawić w ofercie część zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, i podania przez wykonawcę nazw (firm) podwykonawców, na których zasoby wykonawca powołuje się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 - wypełniając pkt nr 4 w formularzu ofertowym - jeżeli wykonawca przewiduje udział podwykonawców. 16. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania przez Wykonawcę firm podwykonawców. 17. Powierzenie wykonania części przedmiotu zamówienia Podwykonawcy lub Podwykonawcom wymaga zawarcia umowy o podwykonawstwo, przez którą należy rozumieć umowę w formie pisemnej o charakterze odpłatnym, której przedmiotem są usługi, dostawy lub roboty budowlane stanowiące część zamówienia publicznego, zawartą pomiędzy wybranym przez Zamawiającego Wykonawcą a innym podmiotem (Podwykonawcą), a w przypadku zamówień publicznych na roboty budowlane także między Podwykonawcą a dalszym Podwykonawcą lub między dalszymi Podwykonawcami. 18. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia podwykonawcy lub podwykonawcom wykonania zamówienia, co nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie tego zamówienia. 19. Zmian cen (waloryzacja) w okresie obowiązywania umowy w przypadku (ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) stawki podatku od towarów i usług, wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę, zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu) w zakresie wykonywania usługi przedmiotu umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Wypełniony formularz ofertowy sporządzony z wykorzystaniem wzoru stanowiącego Załącznik nr 1 do SIWZ, 2) Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z wzorem stanowiącym Załącznik nr 2 do SIWZ. 3) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia zgodnie z wzorem stanowiącym Załącznik nr 3 do SIWZ. 4) Pisemne zobowiązania lub inne dokumenty w przypadku gdy, Wykonawca w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. 5) Pełnomocnictwo w przypadku ustanowienia przez Wykonawcę pełnomocnika, oryginał udzielonego pełnomocnictwa lub notarialnie potwierdzoną jego kopię. Z treści pełnomocnictwa musi jednoznacznie wynikać zakres umocowania do czynności związanych z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, w szczególności do podpisania i złożenia oferty. 6) W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez kilku wykonawców- podpisane przez wszystkie podmioty wspólnie ubiegające się o udzielenie zamówienia, pełnomocnictwo złożone w formie oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii. 7) Formularz asortymentowo - cenowy (odpowiedni do części, której dotyczy oferta) wg załącznika nr 6 do SIWZ (wszystkie pozycje formularza dla danej części muszą zostać wypełnione). 8) Przed zawarciem umowy wybrany wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamawiającemu następujące dokumenty pod rygorem nie zawarcia umowy z winy wykonawcy w przypadku ich niedostarczenia: a) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego są zobowiązani przedstawić Zamawiającemu umowę regulującą współpracę tych wykonawców (umowę konsorcjum). b) Pełnomocnictwo, jeżeli umowę podpisuje pełnomocnik, c) Dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę co najmniej 50 000,00 złotych. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu dokument potwierdzający, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej (np. opłacona polisa OC ) w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na okres obowiązywania umowy, na sumę gwarancyjną w wysokości minimum: 50.000,00 zł (słownie: pięćdziesiąt tysięcy złotych).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach