Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady, ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.

Zakład Karny w Rzeszowie ogłasza przetarg

  • Adres: 35322 Rzeszów, ul. Załęska
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 178 580 700 , fax. 0-17 8535420
  • Data zamieszczenia: 2018-07-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Rzeszowie
    ul. Załęska 76
    35322 Rzeszów, woj. podkarpackie
    tel. 178 580 700, fax. 0-17 8535420
    REGON: 590467
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny w Rzeszowie

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady, ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady, ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych) do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1, 2, 3, 4, 5 i 6 do SIWZ. Określona w ogłoszeniu i formularzach ofertowych ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje, że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej. Nazwa oraz kod według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): - owoce, warzywa i podobne produkty - 15300000-1, - przetworzone owoce i warzywa - 15330000-0, - produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych - 15600000-4. Dostawa towaru do magazynu Kupującego realizowana będzie w godz. 9 – 12, nie częściej niż 2 razy w miesiącu. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 DO SIWZ, Lp., Nazwa artykułu, Kod CPV, J.m., Ilość, 1. Groszek zielony mrożony – produkt głęboko mrożony. Termin przydatności do spożycia 1 rok. Opakowanie do 10 kg. Temperatura dostarczonego towaru od - 24 stopni C do - 18 stopni C, 15331170-9, kg 1 200. 2. Kalafior mrożony - produkt głęboko mrożony. Termin przydatności do spożycia 1 rok. Opakowanie do 10 kg. Temperatura dostarczonego towaru od - 24 stopni C do - 18 stopni C, 15331170-9, kg 1 500. 3. Leczo mrożone - skład pomidor min. 45 %, cukinia min. 15 %, cebula, papryka melanż min. 16 %. Termin przydatności do spożycia 1 rok. Opakowanie do 10 kg. Temperatura dostarczonego towaru od - 24 stopni C do - 18 stopni C, 15331170-9, kg 200; 4. Mieszanka chińska mrożona – skład: marchew słupki min. 32 %, kapusta biała, pietruszka słupki, papryka melanż min. 18%, cebula plastry, por, grzyby MUM min. 5 %, pędy bambusa min. 5 %. Termin przydatności do spożycia 1 rok. Opakowanie do 10 kg. Temperatura dostarczonego towaru od - 24 stopni C do - 18 stopni C, 15331170-9, kg 650. 5. Sałatka meksykańska mrożona – skład: cebula, groszek min. 15 %, fasolka szparagowa, marchew kostka min. 20 %, papryka melanż min. 15 %, fasola czerwona, kukurydza min. 15 %, seler kostka. Termin przydatności do spożycia 1 rok. Opakowanie do 10 kg. Temperatura dostarczonego towaru od - 24 stopni C do - 18 stopni C, 15331170-9, kg 600; 6. Fasolka szparagowa mrożona - produkt głęboko mrożony. Termin przydatności do spożycia 1 rok. Opakowanie do 10 kg Temperatura dostarczonego towaru od - 24 stopni C do - 18 stopni C, 15331170-9, kg 1 400. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 2 DO SIWZ, Lp., Nazwa artykułu, Kod CPV, J.m., Ilość, 1. Leczo pieczarkowe - opakowanie do 4 kg. Pieczarki min. 22%, papryka min. 16 %, cebula min. 15 %, koncentrat pomid. min. 5 %, produkt pasteryzowany. Termin przydatności do spożycia - co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy. 15331400-1, kg 1 800; 2. Koncentrat pomidorowy 30% - opakowanie do 5 kg, zawartość ekstraktu 30 %. Termin przydatności do spożycia - co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy, 15331425-2, kg 3 100; 3. Sałatka szwedzka - opakowanie do 5 kg produkt zawiera ogórki min. 46 %, cebulę min. 4 %, marchew min. 4 %, cukier, sól warzona, wodę, ocet spirytusowy, przyprawy. Termin przydatności do spożycia co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy, 15331400-1, kg 2 300. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 3 DO SIWZ, Lp., Nazwa artykułu, Kod CPV, J.m., Ilość, 1. Kukurydza cukrowa konserwowa - opakowanie do 2 kg, produkt zawiera kukurydzę ziarno min. 50 %, wodę, cukier. Produkt sterylizowany. Termin przydatności do spożycia - co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy,15331460-9, kg 2 600; 2. Chrzan tarty - opakowanie do 2 kg. Produkt zawiera chrzan naturalny min. 40%, kwasek cytrynowy, cukier, przyprawy. Termin przydatności do spożycia co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy, 15331500-2, kg 900; 3. Syrop wieloowocowy o smaku owocowym. Produkt zawiera wodę, cukier, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancje słodzące, aromat, barwniki, substancje konserwujące. Termin przydatności do spożycia - co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy, 15321000-4, kg 3 500. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 4 DO SIWZ, Lp., Nazwa artykułu, Kod CPV, J.m., Ilość, 1. Ogórki kwaszone (w beczkach). Produkt zawiera ogórki Kl. I, naturalna zalewa, przyprawy. Nie zawiera konserwantów chemicznych i sztucznych barwników. Zawartość ogórków po odcieku min. 70 %. Termin przydatności do spożycia co najmniej 1 miesiąc od dnia dostawy, 15331000-7, kg 8 600; 2. Kapusta kiszona (w beczkach). Kapust Kl. I, produkt zawiera sok własny, przyprawy. Produkt nie zawiera konserwantów chemicznych i sztucznych barwników. Termin przydatności do spożycia - co najmniej 1 miesiąc od dnia dostawy, 15331142-4, kg 15 600. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 5 DO SIWZ, Lp., Nazwa artykułu, Kod CPV, J.m., Ilość, 1. Marmolada wieloowocowa - opakowanie do 15 kg. Przecier jabłkowy min. 82 %, zawartość cukru min. 58 %, syrop glukozowo - fruktozowy, błonnik jabłkowy, twarda lub miękka, produkt konserwowany. Termin przydatności do spożycia - co najmniej 5 miesięcy od dnia dostawy, 15332230-5, kg 2 300; 2. Dżem wieloowocowy - opakowanie do 15 kg. Przecier owocowy, cukier, zawartość ekstraktu min. 60 %. Produkt bez środków konserwujących. Klasa I. Termin przydatności do spożycia - co najmniej 5 miesięcy od dnia dostawy, 15332290-3, kg 2 100; 3. Dżem truskawkowy - opakowanie do 15 kg. Przecier truskawkowy, cukier, zawartość ekstraktu min. 60 %. Produkt bez środków konserwujących. Klasa I. Termin przydatności do spożycia co najmniej 5 miesięcy od dnia dostawy, 15332296-5, kg 2 000; 4. Powidła śliwkowe - opakowanie do 15 kg. Przecier śliwkowy, zawartość ekstraktu min. 60 %, cukier. Produkt konserwowany. Termin przydatności do spożycia - co najmniej 5 miesięcy od dnia dostawy, 15332200-6, kg 1 800. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 6 DO SIWZ, Lp., Nazwa artykułu, Kod CPV, J.m., Ilość, 1. Ryż biały długoziarnisty - długość ziarna ryżu powyżej 6 mm. Ziarno powinno być wolne od mineralnych i innych szkodliwych substancji, obcych zapachów. Opakowanie - worki do 25 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy, 15614100- 6, kg 7 800; 2. Kasza jęczmienna łamana wiejska średnia. Kasza otrzymana z ziarna jęczmienia szklistego, oczyszczonego, obłuszczonego, pokrojonego niepolerowanego o cienkiej łusce, przeznaczona do celów konsumpcyjnych. Barwa jasnoszara z odcieniem od zielonkawego do żółtawego, dopuszcza się zawartość ziaren z odcieniem brązowym w ilości nie większej niż 10 %. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Opakowanie - worki do 25 kg, 15613000- 8, kg 6 200; 3. Kasza manna - otrzymana z przemiału ziarna pszenicy, drobnoziarnista, ziarna białe z odcieniem żółtawym, drobne cząstki bielma bez widocznych ciemnych cząstek otrębowych. Nie powinno być zamączenia. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Opakowanie - worki do 25 kg, 15613000- 8, kg 1 400; 4. Mąka pszenna typ 550 luksusowa - silnie rozdrobnione zboże pszenicy. Zawartość popiołu od 0,51 % do 0,58 %. Zapach przyjemny, swoisty, smak swoisty lekko słodkawy, barwa jednolita bez smug , biała o lekko kremowym odcieniu. Opakowanie -worki do 25 kg, 15612200- 3, kg 2 800; 5. Płatki owsiane górskie - smak i zapach właściwe dla produktu. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Opakowanie - worki do 25 kg, 15613380- 5, kg 1 100; 6. Mąka ziemniaczana - 100% skrobi ziemniaczanej, konsystencja sypka bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach właściwe dla produktu. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. Opakowanie - worki do 25 kg, 15623000- 1, kg 200. Przedmiotem zamówienia są dostawy powszechnie dostępne, o ustalonych standardach jakościowych, nie wymagające skomplikowanego opisu. Zamówienie obejmuje dostawę typowych produktów spożywczych objętych produkcją masową, seryjną, dostępnych w stałej ofercie podmiotów realizujących tego typu zamówienia. Ustalona z góry jakość zamawianych produktów nie wymaga indywidualnego określenia przez Zamawiającego. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, i podania przez Wykonawcę firm podwykonawców (o ile ww. sytuacja dotyczy Wykonawcy składającego ofertę).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. Dokument składany samodzielnie przez Wykonawcę na podstawie ustawy Pzp. Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Jeżeli oferta i załączniki zostana podpisane przez upoważnionego przedstawiciela Wykonawcy należy dołączyć do oferty właściwe umocowanie prawne np. stosowne pełnomocnictwo. Kopia pełnomocnictwa powinna zostać poświadczona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę uprawnioną do podejmowania czynności w imieniu Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach