Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mleka, śmietany, twarogu, jogurtu oraz sera żółtego, topionego i śmietankowego) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się Zakładzie Karnym w Rzeszowie.

Zakład Karny w Rzeszowie ogłasza przetarg

  • Adres: 35322 Rzeszów, ul. Załęska
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 178 580 700 , fax. 0-17 8535420
  • Data zamieszczenia: 2018-10-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Rzeszowie
    ul. Załęska 76
    35322 Rzeszów, woj. podkarpackie
    tel. 178 580 700, fax. 0-17 8535420
    REGON: 590467
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny w Rzeszowie

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mleka, śmietany, twarogu, jogurtu oraz sera żółtego, topionego i śmietankowego) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mleka, śmietany, twarogu, jogurtu oraz sera żółtego, topionego i śmietankowego) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się Zakładzie Karnym w Rzeszowie w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1 i nr 2 do SIWZ (formularze ofertowe). Określona w ogłoszeniu i formularzach ofertowych ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje, że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA: PAKIET I, Lp., Asortyment, Kod CPV, Jedn. miary, Ilość; 1. Mleko krowie 2 % - pasteryzowane w wysokiej temperaturze. Smak i zapach swoisty dla mleka, niedopuszczalne jest wystąpienie oznak psucia, zjełczenia, pleśni. Opakowania do 5 litrów. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy, 15511000-3, litr 30 000; 2. Śmietana 18 % - w formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym, pasteryzowany o zawartości tłuszczu 18 %. Płyn jednorodny, bez podstoju serwatki, barwa jednolita, smak lekko kwaśny, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęsta, jednolita w całej masie, homogenizowana - zawiesista. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia zapleśnienia. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 14 dni od daty dostawy, 15512200-2, kg 2 650; 3. Twaróg półtłusty krajanka - niedojrzewający z mleka pasteryzowanego. Smak łagodny, bez posmaku obcego, lekko kwaśny, konsystencja jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie. Niedopuszczalne opakowanie uszkodzone mechanicznie, zabrudzone. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Opakowanie do 1 kilograma, 15542100-0, kg 11 600; 4. Jogurt naturalny bez cukru - produkt wykonany z mleka pasteryzowanego, zawierający kultury bakterii jogurtowych i fermentacji mlekowej o dość gęstej konsystencji. Barwa biała, smak i zapach swoisty, lekko kwaśny, konsystencja jednolita, gęsta. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, obce posmaki i zapach. Opakowanie do 500 g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 14 dni od daty dostawy, 15551310-1, kg 4 700. PAKIET II, Lp., Asortyment, Kod CPV, Jedn. miary, Ilość; 1. Ser żółty twardy – ser podpuszczkowy dojrzewający z mleka pasteryzowanego o ustalonej zwartości tłuszczu. Typu Gouda. Po przekrojeniu oczka okrągłe i owalne nieprzekraczającej dużej czereśni, przy brzegach nieco mniejsze, dopuszcza się oczka nieregularne oraz pojedyncze szczelinki. Miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie, dopuszcza się lekko plastyczny. Barwa naturalna. Smak delikatny, lekki posmak pasteryzacji, aromatyczny. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie, obcy smak i zapach. Niedopuszczalne opakowanie uszkodzone mechanicznie, zabrudzone. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. Opakowanie do 4 kg, 15544000-3, kg 1 200; 2. Ser topiony kostka do 100g. - produkt powstały z sera podpuszczkowego dojrzewającego jako podstawowego surowca oraz mleka w proszku odtłuszczonego, zawierający do 30 % tłuszczu. Barwa jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna. Smak i zapach swoisty. Niedopuszczalny jest smak piekący, mdły, mydlasty, gorzki. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie, obcy smak i zapach. Niedopuszczalne opakowanie uszkodzone mechanicznie, zabrudzone. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy, 15542200-1, kg 1 600; 3. Serek kanapkowy do smarowania pieczywa - naturalny, z koperkiem, z ziołami. Ser twarogowy z mleka pełnego, zawierający czyste kultury mleczarskie, produkt homogenizowany. Barwa charakterystyczna dla rodzaju dodatku lub biała. Smak swoisty. Niedopuszczalny smak obcy, gorzki, piekący. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie, obcy zapach. Niedopuszczalne opakowanie uszkodzone mechanicznie, zabrudzone. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. Opakowanie do 300 g, 15545000-0, kg 3 800. Dostawa towaru do magazynu Zamawiającego realizowana będzie w godz. 8 – 12, 2 razy w tygodniu (z wyłączeniem sobót i dni ustawowo wolnych od pracy).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. Dokument składany samodzielnie przez Wykonawcę na podstawie ustawy Pzp. Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Jeżeli oferta i załączniki zostaną podpisane przez upoważnionego przedstawiciela Wykonawcy należy dołączyć do oferty właściwe umocowanie prawne, np. stosowne pełnomocnictwo. Kopia pełnomocnictwa powinna zostać poświadczona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę uprawnioną do podejmowania czynności w imieniu Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach