Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy art. ogólnospożywczych (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe), ryb, warzyw i dań mrożonych do Aresztu Śledczego w Szczecinie.

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 70-952 Szczecin, ul. Kaszubska
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 4809100, 4809151, 52 , fax. 914 809 260
  • Data zamieszczenia: 2017-04-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Kaszubska 28
    70-952 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 4809100, 4809151, 52, fax. 914 809 260
    REGON: 62648400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy art. ogólnospożywczych (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe), ryb, warzyw i dań mrożonych do Aresztu Śledczego w Szczecinie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy art. ogólnospożywczych (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe), ryb, warzyw i dań mrożonych do magazynu Aresztu Śledczego w Szczecinie. Pakiet I (przyprawy, koncentraty, sosy w proszku, wyroby sojowe): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Przyprawa uniwersalna typu „kucharek” kg 60 15871270-7 PN-EN 13188 2. Przyprawa pięciu smaków (do potraw chińskich) kg 20 15871270-7 PN-EN 13188 3. Przyprawa do gyrosa kg 20 15871270-7 PN-EN 13188 4. Bazylia kg 4 15872000-1 PN-A-86960 5. Cynamon kg 10 15872000-1 BN-68/8132-09 6. Czosnek granulowany kg 40 15871000-4 PN-A-86967 7. Koper suszony kg 15 15871000-4 PN-A-86967 8. Kwasek cytrynowy kg 20 15890000-3 PN-81/A-79734 9. Liść laurowy kg 15 15871000-4 PN-R-87022 10. Gałka muszkatołowa kg 10 15872300-4 PN-A-86955:1:1997 11. Ziele angielskie kg 20 15870000-7 BN-648132-14 12. Przyprawa goździki kg 2 15870000-7 PN-A-86967 13. Majeranek kg 40 15872000-1 PN-A-86958 14. Musztarda butelka lub słoik kg 150 15871250-1 PN-A-86964 15. Ocet l 60 15871120-1 PN-72/A-79733 16. Pieprz czarny mielony kg 60 15872100-2 PN-A-86965 17. Zioła prowansalskie kg 10 15872000-1 PN-A-86960 18. Papryka mielona ostra kg 60 15871000-4 PN-A-86955 19. Sól spożywcza kg 1200 15872400-5 PN-C-84081-2 20. Soda oczyszczona spożywcza kg 10 15890000-3 PN-EN 13188 20. Herbata granulowana kg 400 15863000-5 PN-ISO 3720 21. Przyprawa do zup w płynie l 1800 15890000-3 PN-A-94052 22. Oregano kg 6 15872000-1 PN-A-86960 23. Curry kg 4 15871200-6 PN-R-87022 24. Rosół drobiowy w proszku (baza) kg 80 15891400-4 PN-A-97052 25. Żurek w proszku (baza) kg 80 15891400-4 PN-A-94050 26. Sos pieczarkowy w proszku kg 100 15871260-4 PN-A-86951 27. Sos pieczeniowy ciemny w proszku kg 60 15871260-4 PN-A-86951 28. Zupa ogonowa w proszku kg 60 15891400-4 PN-A-94050 29. Barszcz biały w proszku kg 60 15871260-4 PN-A-86951 30. Barszcz czerwony w proszku kg 60 15871260-4 PN-A-86951 31. Sos boloński kg 50 15871260-4 PN-A-86951 32. Soja (granulat) kg 300 15890000-3 PN-ISO 5506 33. Soja (kostka 06) kg 350 15890000-3 PN-ISO 5506 34. Kotlety sojowe schabowe kg 100 15890000-3 PN-ISO 5506 35. Ketchup butelka lub słoik kg 200 15871230-5 PN-A-82013:1996 36. Majonez butelka lub słoik kg 200 15871273-8 PN-A-86950:1995 37. Chrzan słoik kg 100 15331400-1 PN/R-75520 38. Woda mineralna niegazowana (but. 1,5l) l 9000 15981000-8 PN-Z-11001-2 39. Koncentrat pomidorowy puszka 30% kg 1500 15331427-6 PN-75/A-77601 40. Szczaw (słoik) konserwowy kg 200 15332170-6 PN-A-77807:1997 41. Kukurydza konserwowa puszka lub słoik kg 400 15331400-1 PN-A-77807 42. Papryka konserwowa czerwona puszka lub słoik kg 300 15331400-1 PN-PN/A-77806 43. Groszek konserwowy puszka lub słoik kg 300 15331400-1 PN-76/A-77803 44. Fasola czerwona konserwowa słoik lub puszka kg 150 15331400-1 PN-V-74016:2001 Pakiet II (ryby): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Filet z morszczuka / mintaja / miruny / dorsza (mrożony, ze skórą, rozmiar 100 – 200 g) kg 900 15222000-0 PN-A-86759 2. Kostka z fileta z mintaja / morszczuka (mrożona) kg 700 15221000-3 PN-75/A-86764 3. Burgery rybne panierowane o wadze 1 szt ok. 100g (mrożone) kg 1000 15229000-9 PN-A-86769 4. Płaty ze śledzia (mrożone) kg 200 15221000-3 PN-A-86759 5. Płaty śledziowe w salinacie kg 300 15233000-0 PN-92/A-86758 6. Makrela wędzona o wadze 1 szt ok. 200g (tusza) kg 100 15234000-7 PN-85/A-86772 Pakiet III (warzywa mrożone): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Mieszanka wieloskładnikowa mrożona kg 800 15331170-9 PN-A-78602 2. Mieszkanka 2-składnikowa marchew + groszek mrożona kg 700 15331170-9 PN-A-78602 3. Kalafior mrożony kg 800 15331170-9 PN-A-78602 4. Brokuł mrożony kg 800 15331170-9 PN-A-78602 5. Szpinak mrożony kg 400 15331170-9 PN-A-78602 6. Warzywa leczo mrożone kg 300 15331170-9 PN-A-78602 7. Pieczarki mrożone kg 300 15331170-9 PN-A-78602 8. Włoszczyzna w paski (bez warzyw kapustnych i strączkowych) mrożona kg 700 15331170-9 PN-A-78602 9. Mieszanka chińska mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602 10. Mieszanka węgierska mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602 11. Zupa grzybowa kg 200 15331170-9 PN-A-78602 12. Zupa barszcz ukraiński kg 200 15331170-9 PN-A-78602 13. Jagody mrożone kg 200 15330000-0 PN-A-78652 14. Truskawki mrożone kg 400 15330000-0 PN-A-78652 Pakiet IV (dania mrożone): Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Uszka z kapustą i grzybami mrożone kg 50 15851000-8 PN-A-82201 2. Pierogi z serem mrożone kg 300 15851000-8 PN-A-82201 3. Pierogi ruskie kg 200 15851000-8 PN-A-82201 4. Knedle z truskawkami kg 300 15851000-8 PN-A-82201 Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę. 1. Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy PZP, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 2. Podane ilości poszczególnych produktów żywnościowych są ilościami szacunkowymi. Ilość dostarczanego Towaru może ulec pomniejszeniu o 30%. Wykonawcy przysługuje prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. 2. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Wszystkie artykuły muszą posiadać termin przydatności do spożycia min do kolejnej dostawy. 3. Wykonawca przedmiot zamówienia musi dostarczać w zamkniętych, oryginalnych i nieuszkodzonych opakowaniach. Treść etykiet na opakowaniach winna zawierać informacje w języku polskim o nazwie i adresie producenta, o parametrach fizyko-chemicznych produktu oraz o dacie przydatności do spożycia – zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 4. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa –powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych produktów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. 5. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 6. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. 7. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 8. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 ustawy PZP. 9. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę następujących prac związanych z rozmieszczeniem i instalacją przedmiotu dostawy. 10. Zamawiający nie wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15871270-7

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach