Przetargi.pl
Sukcesywna dostawy produktów mleczarskich

Lotnicza Akademia Wojskowa ogłasza przetarg

  • Adres: 08-521 Dęblin, Dywizjonu 303
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 261 517 453, , fax. 261 517 452
  • Data zamieszczenia: 2018-10-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Lotnicza Akademia Wojskowa
    Dywizjonu 303 35
    08-521 Dęblin, woj. lubelskie
    tel. 261 517 453, , fax. 261 517 452
    REGON: 6005921600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsosp.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawy produktów mleczarskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca dowiezie towar do magazynu Zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. Dostarczone produkty mleczarskie powinny być produktami wytworzonymi zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z Rozporządzeniem (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności ( Dz.U. UE.L. 2002.31.1 ze zm.). Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów mleczarskich pierwszej jakości, spełniających polskie i europejskie normy oraz posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Wykonawca zobowiązany jest, aby produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia posiadały, co najmniej 1 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Produkty z krótkim okresem przechowywania odpowiednio powinny posiadać, co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia, a w przypadku mleka w folii minimum 2 dniowy termin do spożycia. Zamawiający jest uprawniony do kontroli Wykonawcy za pośrednictwem inspektora właściwego miejscowo Wojewódzkiego Ośrodka Medycyny Pracy (WOMP) lub przedstawiciela wojskowego w zakresie procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowego produktu, sposobu transportu produktu. Przeprowadzający kontrolę jest uprawniony do bezpłatnego korzystania z urządzeń laboratoryjnych, sprawdzeń laboratoryjnych oraz zużycia na próbę surowców i gotowego produktu, będących w posiadaniu Wykonawcy. W ramach prewencyjnej kontroli zgodności produktu z wymaganiami jakościowymi Zamawiający jest uprawniony do dwukrotnego dla każdej grupy produktów pobrania prób dostarczanego produktu oraz ich przebadania na koszt Wykonawcy w akredytowanym laboratorium. W oparciu o wyniki badań inspektor Wojewódzkiego Inspektoratu Higieny Artykułów Rolno-Spożywczych (WJHARS), inspektor WOMP lub uprawniony rzeczoznawca wyda wiążące dla stron orzeczenie o jakości produktu. Dwukrotny negatywny wynik badanego produktu stanowi podstawę do odstąpienia od umowy przez Zamawiającego z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że: - posiada aktualną decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością;

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach