Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa warzyw, owoców i jaj dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stalowej Woli

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli ogłasza przetarg

  • Adres: 37450 Stalowa Wola, ul. Romana Dmowskiego
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 15 642 63 82, 842 50 97 , fax. 15 844 79 97
  • Data zamieszczenia: 2016-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli
    ul. Romana Dmowskiego 1
    37450 Stalowa Wola, woj. podkarpackie
    tel. 15 642 63 82, 842 50 97, fax. 15 844 79 97
    REGON: 566029600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.stalowawola.naszops.pl/bip/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa warzyw, owoców i jaj dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stalowej Woli
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw, owoców i jaj dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stalowej Woli. 2. Przedmiot zamówienia realizowany jest na potrzeby zbiorowego żywienia (stanowi tzw. „wsad do kotła”). 3. Na przedmiot zamówienia składa się asortyment, określony szczegółowo w Załączniku nr 6 do SIWZ – Formularz rzeczowo – cenowy. Liczba warzyw, owoców i jaj wskazana w Załączniku nr 6 do SIWZ – Formularz rzeczowo – cenowy ma charakter maksymalny. Ogólna ilość artykułów uzależniona będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. 4. Dostawa warzyw, owoców i jaj następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie w dniu poprzedzającym dostawę. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianego asortymentu jaki ma być dostarczony. Dostawa trzy razy w tygodniu do godziny 8:00 rano w dni pracy Kuchni przy MOPS w Stalowej Woli tj. od poniedziałku do piątku. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania asortymentu do Kuchni przy Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Stalowej Woli przy ul. Ks. Jerzego Popiełuszki 29a, 37-450 Stalowa Wola na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015 poz. 594 ze zm.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa oraz z zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia oraz rozładunku musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia i rozładunku. 5. Dostarczane warzywa, owoce i jaja muszą spełniać wymogi jakościowe, określone w przepisach dot. żywienia zbiorowego. Wykonawca dostarcza produkty dobrej jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów, w chwili dostawy, nie może być krótszy niż ½ ogólnego terminu przydatności do spożycia danego produktu. Produkty winny być dostarczone w opakowaniach zbiorczych ułatwiających przenoszenie i transport. Poszczególne produkty w opakowaniach nieotwierane i nieujmowane. Produkty winny być posegregowane asortymentem w celu zachowania ich kształtu, wyglądu, zapachu, aby zapobiec deformacji, zgnieceniu, połamaniu, zmieszaniu zapachów, czy uszkodzeniu, rozdarciu opakowań. Produkty winny być świeże, w nienaruszonym stanie. Wykonawca zapewni takie opakowanie warzyw, owoców j jaj wchodzących w skład przedmiotu zamówienia, jakie jest wymagane, aby nie dopuścić do ich uszkodzenia lub pogorszenia jakości w trakcie transportu i składowania. 6. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla warzyw i owoców: pozbawione oznak niewłaściwego przechowywania i transportu, mocne zniekształcenia, oznaki choroby, gnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin, oznaki wyrastania korzenia w pęd nasienny. W w/w przypadku Zamawiający odmówi przyjęcia dostawy. 7. Zamawiający odmówi przyjęcia dostawy w przypadku: stwierdzenia nieświeżości dostarczanego artykułu; dostarczenia innego asortymentu niż zamówiony; dostarczenia artykułów w terminie nie uzgodnionym z Zamawiającym; dostarczenia ilości artykułów niezgodnych z zamówieniem. W razie stwierdzenia wad lub braków w dostarczanym asortymencie, Zamawiający odmówi jego przyjęcia oraz telefonicznie zgłosi reklamacje Wykonawcy. 8. W przypadku ujawnienia wad jakościowych artykułów, których nie można było stwierdzić w chwili dostawy, Zamawiający niezwłocznie po ich wykryciu powiadomi Wykonawcę o tym fakcie za pomocą faksu lub drogą elektroniczną. Wykonawca zobowiązany jest do wymiany artykułu wadliwego lub o obniżonej jakości na artykuły właściwe jakościowo (tj. zgodne z opisem przedmiotu zamówienia) w terminie zgodnym z deklaracją Wykonawcy w Formularzu Ofertowym (nie dłużej niż w terminie 24 godzin od momentu zgłoszenia reklamacji). W przypadku niedotrzymania terminu wyznaczonego na reklamację, Zamawiający będzie miał prawo zakupić na koszt Wykonawcy produkty będące jej przedmiotem. W przypadku zgłoszenia reklamacji, Zamawiający zobowiązany jest zwrócić na koszt Wykonawcy art. spożywcze będące przedmiotem reklamacji w celu wymiany na wolne od wad. 9. Obowiązującą formą wynagrodzenia jest wynagrodzenie kosztorysowe wynikające z ilości dostarczonych produktów według cen jednostkowych ujętych w Formularzu rzeczowo – cenowym – Załącznik nr 6 do SIWZ. Ceny jednostkowe podane w Formularzu rzeczowo – cenowym nie mogą ulec zwiększeniu przez cały okres realizacji umowy. Podstawą rozliczenia będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę najpóźniej w ostatnim dniu miesiąca realizacji dostaw. Każda faktura będzie zawierała wykaz dostarczonych produktów. Do każdorazowej dostawy Wykonawca zobowiązany będzie dołączyć dokument wydania np. W–Z. Równoważność: 1. W sytuacji gdy Zamawiający opisał przedmiot zamówienia przez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, to należy rozumieć, iż dopuszcza się zastosowanie rozwiązań równoważnych. 2. Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów, które są wymienione w Załączniku nr 6 do SIWZ – Formularz rzeczowo - cenowy pod warunkiem, że artykuły równoważne będą posiadały co najmniej takie same parametry jakościowe i ilościowe jak materiały wymienione w w/w dokumentach. 3. Na wykonawcy spoczywa obowiązek wykazania, iż oferowane dostawy produktów spożywczych, wymienionych w Załączniku nr 6 do SIWZ – Formularz rzeczowo - cenowy spełniają wymagania Zamawiającego. 4. Wszelkie produkty pochodzące od konkretnych producentów, określają minimalne parametry jakościowe i cechy użytkowe jakim muszą odpowiadać produkty, aby spełniać wymagania stawiane przez Zamawiającego i stanowią wyłącznie wzorzec jakościowy przedmiotu zamówienia. 5. Przez zapis dotyczący minimalnych wymagań parametrów jakościowych, Zamawiający rozumie wymagania towarów zawarte w ogólnie dostępnych źródłach, katalogach, stronach internetowych producentów. Operowanie przykładowymi nazwami producenta, ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego rozwiązania. Tak więc posługiwanie się nazwami producentów czy produktów ma wyłącznie charakter przykładowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03220000-9

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach