Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 99 we Wrocławiu z podziałem na zadania.

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 99 IM. TADEUSZA KOŚCIUSZKI ogłasza przetarg

  • Adres: 52-026 Wrocław, ul. Głubczycka 3
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 798 68 79
  • Data zamieszczenia: 2022-09-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 99 IM. TADEUSZA KOŚCIUSZKI
    ul. Głubczycka 3
    52-026 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 798 68 79
    REGON: 000704267
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 99 we Wrocławiu z podziałem na zadania.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły podstawowej nr 99 we Wrocławiu z podziałem na zadania.1. Warunki dostaw:2.1. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego.Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw (zamówienie określać będzie dokładną ilość zamawianych produktów, termin dostawy i kwotę wynagrodzenia zgodnie z oferta wykonawcy.) Dostawy muszą być zrealizowane najpóźniej do godziny 8:30 (Kuchnia Zmawiającego jest czynna od godziny 7:00). W przypadku dostaw specjalnych maksymalny czas dostawy nie może być dłuższy niż 2 godziny od złożenia zamówienia. Poprzez dostawy specjalne rozumie się dostawy produktów których na daną chwilę zabrakło a są niezbędne na dany dzień.3.2. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej.3.3. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.3.4. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz.1154).3.5. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Jeżeli dostawca nie zgodzi się z zastrzeżeniami towar zostanie poddany badaniom w Państwowym Powiatowym Inspektoracie Sanitarnym. Badania zostaną wykonane na koszt Wykonawcy.3.7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarty jest w Arkuszu kalkulacyjnym - kolumna 2,3,4:Nr zadania Nazwa zadania CPV1 Drób 15000000-82 Mięso i wędliny. 15000000-83 Ryby. 15000000-84 Warzywa i owoce. 15000000-85 Art. Spożywcze, nabiał, soki 15000000-86 Mrożonki. 15000000-87 Garmażerka 15000000-8UWAGA: ilości podane w arkuszu kalkulacyjnym są ilościami szacunkowymi podanymi na potrzeby dokonania oceny ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Zamawiający zawrze umowy na kwoty jakie zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający zastrzega, że w ramach zawartej umowy będzie dokonywał zakupów w ramach danej grupy produktów (grupa produktów to produkty opisane w arkuszch kalkulacyjnych). Ilość zakupowanych produktów będzie uzależniona od potrzeb Zamawiajacego, przy jednoczesnym nieprzekroczeniu maksymalnej wartości umowy.5. Szczegółowe warunki dostaw.5.1.Transport:- transport do placówki Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości,- osoby wykonujące zamówienia (kierowcy i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.5.2.Reklamacje:- Wykonawca udziela gwarancji jakościowej na dostarczony przedmiot Umowy na warunkach określonych w normach jakościowych, przedmiotowych (zgodnie z SWZ – wymaganiom specyfikacji wewnętrznej określającej właściwości środków spożywczych określonych jako pożądane).- W przypadku stwierdzenia niezgodności Zamawiający nie pokwituje odbioru towaru oraz pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie telefonicznie lub pisemnie e-mailem o stwierdzonych brakach lub wadach. Wykonawca jest zobowiązany w terminie podanym przez Zamawiającego dostarczyć zakwestionowaną ilość artykułów za które Zamawiający zapłaci w momencie ich dostarczenia. Towar stanowiący przedmiot dostawy uważa się za wadliwy, jeżeli nie odpowiada normom jakościowym i przedmiotowym oraz stwierdzono cechy dyskwalifikujące.- W przypadku dostarczenia produktów z wadami jakościowymi ukrytymi, stwierdzonymi podczas jego magazynowania lub transportu Zamawiający pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie o stwierdzonych brakach lub wadach telefonicznie lub pisemnie e-mail, oraz potwierdzi to przesłaniem protokołu reklamacyjnego. Wykonawca zobowiązany jest w terminie podanym przez Zamawiającego, od chwili otrzymania protokołu reklamacyjnego do wyeliminowania opisanych w nim wad, bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu.UWAGA: w przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy Towaru w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie, Zamawiający dokona niezbędnych zakupów u innego dostawcy a kosztami zakupu i dostawy obciąży Wykonawcę.1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły podstawowej nr 99 we Wrocławiu z podziałem na zadania.1. Warunki dostaw:2.1. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego.Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw (zamówienie określać będzie dokładną ilość zamawianych produktów, termin dostawy i kwotę wynagrodzenia zgodnie z oferta wykonawcy.) Dostawy muszą być zrealizowane najpóźniej do godziny 8:30 (Kuchnia Zmawiającego jest czynna od godziny 7:00). W przypadku dostaw specjalnych maksymalny czas dostawy nie może być dłuższy niż 2 godziny od złożenia zamówienia. Poprzez dostawy specjalne rozumie się dostawy produktów których na daną chwilę zabrakło a są niezbędne na dany dzień.3.2. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej.3.3. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.3.4. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz.1154).3.5. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Jeżeli dostawca nie zgodzi się z zastrzeżeniami towar zostanie poddany badaniom w Państwowym Powiatowym Inspektoracie Sanitarnym. Badania zostaną wykonane na koszt Wykonawcy.3.7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarty jest w Arkuszu kalkulacyjnym - kolumna 2,3,4:Nr zadania Nazwa zadania CPV1 Drób 15000000-82 Mięso i wędliny. 15000000-83 Ryby. 15000000-84 Warzywa i owoce. 15000000-85 Art. Spożywcze, nabiał, soki 15000000-86 Mrożonki. 15000000-87 Garmażerka 15000000-8UWAGA: ilości podane w arkuszu kalkulacyjnym są ilościami szacunkowymi podanymi na potrzeby dokonania oceny ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Zamawiający zawrze umowy na kwoty jakie zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający zastrzega, że w ramach zawartej umowy będzie dokonywał zakupów w ramach danej grupy produktów (grupa produktów to produkty opisane w arkuszch kalkulacyjnych). Ilość zakupowanych produktów będzie uzależniona od potrzeb Zamawiajacego, przy jednoczesnym nieprzekroczeniu maksymalnej wartości umowy.5. Szczegółowe warunki dostaw.5.1.Transport:- transport do placówki Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości,- osoby wykonujące zamówienia (kierowcy i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.5.2.Reklamacje:- Wykonawca udziela gwarancji jakościowej na dostarczony przedmiot Umowy na warunkach określonych w normach jakościowych, przedmiotowych (zgodnie z SWZ – wymaganiom specyfikacji wewnętrznej określającej właściwości środków spożywczych określonych jako pożądane).- W przypadku stwierdzenia niezgodności Zamawiający nie pokwituje odbioru towaru oraz pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie telefonicznie lub pisemnie e-mailem o stwierdzonych brakach lub wadach. Wykonawca jest zobowiązany w terminie podanym przez Zamawiającego dostarczyć zakwestionowaną ilość artykułów za które Zamawiający zapłaci w momencie ich dostarczenia. Towar stanowiący przedmiot dostawy uważa się za wadliwy, jeżeli nie odpowiada normom jakościowym i przedmiotowym oraz stwierdzono cechy dyskwalifikujące.- W przypadku dostarczenia produktów z wadami jakościowymi ukrytymi, stwierdzonymi podczas jego magazynowania lub transportu Zamawiający pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie o stwierdzonych brakach lub wadach telefonicznie lub pisemnie e-mail, oraz potwierdzi to przesłaniem protokołu reklamacyjnego. Wykonawca zobowiązany jest w terminie podanym przez Zamawiającego, od chwili otrzymania protokołu reklamacyjnego do wyeliminowania opisanych w nim wad, bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu.UWAGA: w przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy Towaru w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie, Zamawiający dokona niezbędnych zakupów u innego dostawcy a kosztami zakupu i dostawy obciąży Wykonawcę.1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły podstawowej nr 99 we Wrocławiu z podziałem na zadania.1. Warunki dostaw:2.1. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego.Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw (zamówienie określać będzie dokładną ilość zamawianych produktów, termin dostawy i kwotę wynagrodzenia zgodnie z oferta wykonawcy.) Dostawy muszą być zrealizowane najpóźniej do godziny 8:30 (Kuchnia Zmawiającego jest czynna od godziny 7:00). W przypadku dostaw specjalnych maksymalny czas dostawy nie może być dłuższy niż 2 godziny od złożenia zamówienia. Poprzez dostawy specjalne rozumie się dostawy produktów których na daną chwilę zabrakło a są niezbędne na dany dzień.3.2. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej.3.3. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.3.4. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz.1154).3.5. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Jeżeli dostawca nie zgodzi się z zastrzeżeniami towar zostanie poddany badaniom w Państwowym Powiatowym Inspektoracie Sanitarnym. Badania zostaną wykonane na koszt Wykonawcy.3.7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarty jest w Arkuszu kalkulacyjnym - kolumna 2,3,4:Nr zadania Nazwa zadania CPV1 Drób 15000000-82 Mięso i wędliny. 15000000-83 Ryby. 15000000-84 Warzywa i owoce. 15000000-85 Art. Spożywcze, nabiał, soki 15000000-86 Mrożonki. 15000000-87 Garmażerka 15000000-8UWAGA: ilości podane w arkuszu kalkulacyjnym są ilościami szacunkowymi podanymi na potrzeby dokonania oceny ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Zamawiający zawrze umowy na kwoty jakie zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający zastrzega, że w ramach zawartej umowy będzie dokonywał zakupów w ramach danej grupy produktów (grupa produktów to produkty opisane w arkuszch kalkulacyjnych). Ilość zakupowanych produktów będzie uzależniona od potrzeb Zamawiajacego, przy jednoczesnym nieprzekroczeniu maksymalnej wartości umowy.5. Szczegółowe warunki dostaw.5.1.Transport:- transport do placówki Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości,- osoby wykonujące zamówienia (kierowcy i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.5.2.Reklamacje:- Wykonawca udziela gwarancji jakościowej na dostarczony przedmiot Umowy na warunkach określonych w normach jakościowych, przedmiotowych (zgodnie z SWZ – wymaganiom specyfikacji wewnętrznej określającej właściwości środków spożywczych określonych jako pożądane).- W przypadku stwierdzenia niezgodności Zamawiający nie pokwituje odbioru towaru oraz pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie telefonicznie lub pisemnie e-mailem o stwierdzonych brakach lub wadach. Wykonawca jest zobowiązany w terminie podanym przez Zamawiającego dostarczyć zakwestionowaną ilość artykułów za które Zamawiający zapłaci w momencie ich dostarczenia. Towar stanowiący przedmiot dostawy uważa się za wadliwy, jeżeli nie odpowiada normom jakościowym i przedmiotowym oraz stwierdzono cechy dyskwalifikujące.- W przypadku dostarczenia produktów z wadami jakościowymi ukrytymi, stwierdzonymi podczas jego magazynowania lub transportu Zamawiający pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie o stwierdzonych brakach lub wadach telefonicznie lub pisemnie e-mail, oraz potwierdzi to przesłaniem protokołu reklamacyjnego. Wykonawca zobowiązany jest w terminie podanym przez Zamawiającego, od chwili otrzymania protokołu reklamacyjnego do wyeliminowania opisanych w nim wad, bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu.UWAGA: w przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy Towaru w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie, Zamawiający dokona niezbędnych zakupów u innego dostawcy a kosztami zakupu i dostawy obciąży Wykonawcę.1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły podstawowej nr 99 we Wrocławiu z podziałem na zadania.1. Warunki dostaw:2.1. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego.Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw (zamówienie określać będzie dokładną ilość zamawianych produktów, termin dostawy i kwotę wynagrodzenia zgodnie z oferta wykonawcy.) Dostawy muszą być zrealizowane najpóźniej do godziny 8:30 (Kuchnia Zmawiającego jest czynna od godziny 7:00). W przypadku dostaw specjalnych maksymalny czas dostawy nie może być dłuższy niż 2 godziny od złożenia zamówienia. Poprzez dostawy specjalne rozumie się dostawy produktów których na daną chwilę zabrakło a są niezbędne na dany dzień.3.2. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej.3.3. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.3.4. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz.1154).3.5. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Jeżeli dostawca nie zgodzi się z zastrzeżeniami towar zostanie poddany badaniom w Państwowym Powiatowym Inspektoracie Sanitarnym. Badania zostaną wykonane na koszt Wykonawcy.3.7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarty jest w Arkuszu kalkulacyjnym - kolumna 2,3,4:Nr zadania Nazwa zadania CPV1 Drób 15000000-82 Mięso i wędliny. 15000000-83 Ryby. 15000000-84 Warzywa i owoce. 15000000-85 Art. Spożywcze, nabiał, soki 15000000-86 Mrożonki. 15000000-87 Garmażerka 15000000-8UWAGA: ilości podane w arkuszu kalkulacyjnym są ilościami szacunkowymi podanymi na potrzeby dokonania oceny ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Zamawiający zawrze umowy na kwoty jakie zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający zastrzega, że w ramach zawartej umowy będzie dokonywał zakupów w ramach danej grupy produktów (grupa produktów to produkty opisane w arkuszch kalkulacyjnych). Ilość zakupowanych produktów będzie uzależniona od potrzeb Zamawiajacego, przy jednoczesnym nieprzekroczeniu maksymalnej wartości umowy.5. Szczegółowe warunki dostaw.5.1.Transport:- transport do placówki Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości,- osoby wykonujące zamówienia (kierowcy i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.5.2.Reklamacje:- Wykonawca udziela gwarancji jakościowej na dostarczony przedmiot Umowy na warunkach określonych w normach jakościowych, przedmiotowych (zgodnie z SWZ – wymaganiom specyfikacji wewnętrznej określającej właściwości środków spożywczych określonych jako pożądane).- W przypadku stwierdzenia niezgodności Zamawiający nie pokwituje odbioru towaru oraz pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie telefonicznie lub pisemnie e-mailem o stwierdzonych brakach lub wadach. Wykonawca jest zobowiązany w terminie podanym przez Zamawiającego dostarczyć zakwestionowaną ilość artykułów za które Zamawiający zapłaci w momencie ich dostarczenia. Towar stanowiący przedmiot dostawy uważa się za wadliwy, jeżeli nie odpowiada normom jakościowym i przedmiotowym oraz stwierdzono cechy dyskwalifikujące.- W przypadku dostarczenia produktów z wadami jakościowymi ukrytymi, stwierdzonymi podczas jego magazynowania lub transportu Zamawiający pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie o stwierdzonych brakach lub wadach telefonicznie lub pisemnie e-mail, oraz potwierdzi to przesłaniem protokołu reklamacyjnego. Wykonawca zobowiązany jest w terminie podanym przez Zamawiającego, od chwili otrzymania protokołu reklamacyjnego do wyeliminowania opisanych w nim wad, bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu.UWAGA: w przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy Towaru w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie, Zamawiający dokona niezbędnych zakupów u innego dostawcy a kosztami zakupu i dostawy obciąży Wykonawcę.1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły podstawowej nr 99 we Wrocławiu z podziałem na zadania.1. Warunki dostaw:2.1. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego.Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw (zamówienie określać będzie dokładną ilość zamawianych produktów, termin dostawy i kwotę wynagrodzenia zgodnie z oferta wykonawcy.) Dostawy muszą być zrealizowane najpóźniej do godziny 8:30 (Kuchnia Zmawiającego jest czynna od godziny 7:00). W przypadku dostaw specjalnych maksymalny czas dostawy nie może być dłuższy niż 2 godziny od złożenia zamówienia. Poprzez dostawy specjalne rozumie się dostawy produktów których na daną chwilę zabrakło a są niezbędne na dany dzień.3.2. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej.3.3. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.3.4. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz.1154).3.5. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Jeżeli dostawca nie zgodzi się z zastrzeżeniami towar zostanie poddany badaniom w Państwowym Powiatowym Inspektoracie Sanitarnym. Badania zostaną wykonane na koszt Wykonawcy.3.7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarty jest w Arkuszu kalkulacyjnym - kolumna 2,3,4:Nr zadania Nazwa zadania CPV1 Drób 15000000-82 Mięso i wędliny. 15000000-83 Ryby. 15000000-84 Warzywa i owoce. 15000000-85 Art. Spożywcze, nabiał, soki 15000000-86 Mrożonki. 15000000-87 Garmażerka 15000000-8UWAGA: ilości podane w arkuszu kalkulacyjnym są ilościami szacunkowymi podanymi na potrzeby dokonania oceny ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Zamawiający zawrze umowy na kwoty jakie zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający zastrzega, że w ramach zawartej umowy będzie dokonywał zakupów w ramach danej grupy produktów (grupa produktów to produkty opisane w arkuszch kalkulacyjnych). Ilość zakupowanych produktów będzie uzależniona od potrzeb Zamawiajacego, przy jednoczesnym nieprzekroczeniu maksymalnej wartości umowy.5. Szczegółowe warunki dostaw.5.1.Transport:- transport do placówki Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości,- osoby wykonujące zamówienia (kierowcy i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.5.2.Reklamacje:- Wykonawca udziela gwarancji jakościowej na dostarczony przedmiot Umowy na warunkach określonych w normach jakościowych, przedmiotowych (zgodnie z SWZ – wymaganiom specyfikacji wewnętrznej określającej właściwości środków spożywczych określonych jako pożądane).- W przypadku stwierdzenia niezgodności Zamawiający nie pokwituje odbioru towaru oraz pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie telefonicznie lub pisemnie e-mailem o stwierdzonych brakach lub wadach. Wykonawca jest zobowiązany w terminie podanym przez Zamawiającego dostarczyć zakwestionowaną ilość artykułów za które Zamawiający zapłaci w momencie ich dostarczenia. Towar stanowiący przedmiot dostawy uważa się za wadliwy, jeżeli nie odpowiada normom jakościowym i przedmiotowym oraz stwierdzono cechy dyskwalifikujące.- W przypadku dostarczenia produktów z wadami jakościowymi ukrytymi, stwierdzonymi podczas jego magazynowania lub transportu Zamawiający pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie o stwierdzonych brakach lub wadach telefonicznie lub pisemnie e-mail, oraz potwierdzi to przesłaniem protokołu reklamacyjnego. Wykonawca zobowiązany jest w terminie podanym przez Zamawiającego, od chwili otrzymania protokołu reklamacyjnego do wyeliminowania opisanych w nim wad, bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu.UWAGA: w przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy Towaru w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie, Zamawiający dokona niezbędnych zakupów u innego dostawcy a kosztami zakupu i dostawy obciąży Wykonawcę.1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły podstawowej nr 99 we Wrocławiu z podziałem na zadania.1. Warunki dostaw:2.1. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego.Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw (zamówienie określać będzie dokładną ilość zamawianych produktów, termin dostawy i kwotę wynagrodzenia zgodnie z oferta wykonawcy.) Dostawy muszą być zrealizowane najpóźniej do godziny 8:30 (Kuchnia Zmawiającego jest czynna od godziny 7:00). W przypadku dostaw specjalnych maksymalny czas dostawy nie może być dłuższy niż 2 godziny od złożenia zamówienia. Poprzez dostawy specjalne rozumie się dostawy produktów których na daną chwilę zabrakło a są niezbędne na dany dzień.3.2. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej.3.3. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.3.4. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz.1154).3.5. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Jeżeli dostawca nie zgodzi się z zastrzeżeniami towar zostanie poddany badaniom w Państwowym Powiatowym Inspektoracie Sanitarnym. Badania zostaną wykonane na koszt Wykonawcy.3.7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarty jest w Arkuszu kalkulacyjnym - kolumna 2,3,4:Nr zadania Nazwa zadania CPV1 Drób 15000000-82 Mięso i wędliny. 15000000-83 Ryby. 15000000-84 Warzywa i owoce. 15000000-85 Art. Spożywcze, nabiał, soki 15000000-86 Mrożonki. 15000000-87 Garmażerka 15000000-8UWAGA: ilości podane w arkuszu kalkulacyjnym są ilościami szacunkowymi podanymi na potrzeby dokonania oceny ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Zamawiający zawrze umowy na kwoty jakie zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający zastrzega, że w ramach zawartej umowy będzie dokonywał zakupów w ramach danej grupy produktów (grupa produktów to produkty opisane w arkuszch kalkulacyjnych). Ilość zakupowanych produktów będzie uzależniona od potrzeb Zamawiajacego, przy jednoczesnym nieprzekroczeniu maksymalnej wartości umowy.5. Szczegółowe warunki dostaw.5.1.Transport:- transport do placówki Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości,- osoby wykonujące zamówienia (kierowcy i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.5.2.Reklamacje:- Wykonawca udziela gwarancji jakościowej na dostarczony przedmiot Umowy na warunkach określonych w normach jakościowych, przedmiotowych (zgodnie z SWZ – wymaganiom specyfikacji wewnętrznej określającej właściwości środków spożywczych określonych jako pożądane).- W przypadku stwierdzenia niezgodności Zamawiający nie pokwituje odbioru towaru oraz pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie telefonicznie lub pisemnie e-mailem o stwierdzonych brakach lub wadach. Wykonawca jest zobowiązany w terminie podanym przez Zamawiającego dostarczyć zakwestionowaną ilość artykułów za które Zamawiający zapłaci w momencie ich dostarczenia. Towar stanowiący przedmiot dostawy uważa się za wadliwy, jeżeli nie odpowiada normom jakościowym i przedmiotowym oraz stwierdzono cechy dyskwalifikujące.- W przypadku dostarczenia produktów z wadami jakościowymi ukrytymi, stwierdzonymi podczas jego magazynowania lub transportu Zamawiający pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie o stwierdzonych brakach lub wadach telefonicznie lub pisemnie e-mail, oraz potwierdzi to przesłaniem protokołu reklamacyjnego. Wykonawca zobowiązany jest w terminie podanym przez Zamawiającego, od chwili otrzymania protokołu reklamacyjnego do wyeliminowania opisanych w nim wad, bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu.UWAGA: w przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy Towaru w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie, Zamawiający dokona niezbędnych zakupów u innego dostawcy a kosztami zakupu i dostawy obciąży Wykonawcę.1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły podstawowej nr 99 we Wrocławiu z podziałem na zadania.1. Warunki dostaw:2.1. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego.Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować drogą elektroniczną przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw (zamówienie określać będzie dokładną ilość zamawianych produktów, termin dostawy i kwotę wynagrodzenia zgodnie z oferta wykonawcy.) Dostawy muszą być zrealizowane najpóźniej do godziny 8:30 (Kuchnia Zmawiającego jest czynna od godziny 7:00). W przypadku dostaw specjalnych maksymalny czas dostawy nie może być dłuższy niż 2 godziny od złożenia zamówienia. Poprzez dostawy specjalne rozumie się dostawy produktów których na daną chwilę zabrakło a są niezbędne na dany dzień.3.2. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej.3.3. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.3.4. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz.1154).3.5. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Jeżeli dostawca nie zgodzi się z zastrzeżeniami towar zostanie poddany badaniom w Państwowym Powiatowym Inspektoracie Sanitarnym. Badania zostaną wykonane na koszt Wykonawcy.3.7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarty jest w Arkuszu kalkulacyjnym - kolumna 2,3,4:Nr zadania Nazwa zadania CPV1 Drób 15000000-82 Mięso i wędliny. 15000000-83 Ryby. 15000000-84 Warzywa i owoce. 15000000-85 Art. Spożywcze, nabiał, soki 15000000-86 Mrożonki. 15000000-87 Garmażerka 15000000-8UWAGA: ilości podane w arkuszu kalkulacyjnym są ilościami szacunkowymi podanymi na potrzeby dokonania oceny ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Zamawiający zawrze umowy na kwoty jakie zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający zastrzega, że w ramach zawartej umowy będzie dokonywał zakupów w ramach danej grupy produktów (grupa produktów to produkty opisane w arkuszch kalkulacyjnych). Ilość zakupowanych produktów będzie uzależniona od potrzeb Zamawiajacego, przy jednoczesnym nieprzekroczeniu maksymalnej wartości umowy.5. Szczegółowe warunki dostaw.5.1.Transport:- transport do placówki Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości,- osoby wykonujące zamówienia (kierowcy i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.5.2.Reklamacje:- Wykonawca udziela gwarancji jakościowej na dostarczony przedmiot Umowy na warunkach określonych w normach jakościowych, przedmiotowych (zgodnie z SWZ – wymaganiom specyfikacji wewnętrznej określającej właściwości środków spożywczych określonych jako pożądane).- W przypadku stwierdzenia niezgodności Zamawiający nie pokwituje odbioru towaru oraz pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie telefonicznie lub pisemnie e-mailem o stwierdzonych brakach lub wadach. Wykonawca jest zobowiązany w terminie podanym przez Zamawiającego dostarczyć zakwestionowaną ilość artykułów za które Zamawiający zapłaci w momencie ich dostarczenia. Towar stanowiący przedmiot dostawy uważa się za wadliwy, jeżeli nie odpowiada normom jakościowym i przedmiotowym oraz stwierdzono cechy dyskwalifikujące.- W przypadku dostarczenia produktów z wadami jakościowymi ukrytymi, stwierdzonymi podczas jego magazynowania lub transportu Zamawiający pozostawi towar do dyspozycji Wykonawcy, powiadamiając go niezwłocznie o stwierdzonych brakach lub wadach telefonicznie lub pisemnie e-mail, oraz potwierdzi to przesłaniem protokołu reklamacyjnego. Wykonawca zobowiązany jest w terminie podanym przez Zamawiającego, od chwili otrzymania protokołu reklamacyjnego do wyeliminowania opisanych w nim wad, bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu.UWAGA: w przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy Towaru w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie, Zamawiający dokona niezbędnych zakupów u innego dostawcy a kosztami zakupu i dostawy obciąży Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach