Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Stołówek Gminnych w Grodzisku Wielkopolskim w roku 2023

Stołówki Gminne w Grodzisku Wielkopolskim ogłasza przetarg

  • Adres: 62-065 Grodzisk Wielkopolski, ul. Stary Rynek 1
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 612271299
  • Data zamieszczenia: 2022-10-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Stołówki Gminne w Grodzisku Wielkopolskim
    ul. Stary Rynek 1
    62-065 Grodzisk Wielkopolski, woj. wielkopolskie
    tel. 612271299
    REGON: 364944331
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.stolowkigminne.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Stołówek Gminnych w Grodzisku Wielkopolskim w roku 2023
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsneW/w kategoria obejmuje produkty pochodzenia zwierzęcego : mięso i produkty mięsne wieprzowe pochodzące od zakładów zatwierdzonych do handlu na rynek UE. Elementy wieprzowe kulinarne pochodzące od sztuk klasy E, niepoddanych procesowi mrożenia.Produkty muszą pochodzić z bieżącej produkcji, w pierwszym gatunku.DróbW/w kategoria obejmuje elementy kurczaka pochodzące od sztuk prawidłowo wypatroszonych i wykrwawionych, niepoddane procesowi mrożenia, bez podrobów, resztek piór oraz naskórka Produkty muszą pochodzić z bieżącej produkcji, w pierwszym gatunku, świeże.Owoce, warzywa i podobne produkty Warzywa i owoce powinny być świeże, jędrne, dojrzałe, bez uszkodzeń mechanicznych, plam, pleśni, czyste, okopowe bez przerostów, w pierwszym gatunku. Jakość i wielkość warzyw i owoców powinna być zgodna z normami handlowymi obowiązującymi w Unii Europejskiej.Produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinneProdukty mleczarskie powinny pochodzić z bieżącej produkcji : mleko, sery, śmietana, masło, maślanka. Wszystkie produkty muszą być w pierwszym gatunku, w oryginalnych opakowaniach, z minimalnym terminem ważności 2 tygodnie.Warzywa, owoce mrożone, ryby przetworzone i konserwowane, mrożoneProdukty muszą być w pierwszym gatunku, posiadać cechy pierwotnego opakowania ( w przypadku stosowania opakowań jednostkowych, zbiorczych itp.), być kompletny oraz wolny od wad ukrytych, technicznych, dopuszczony do obrotu, zapakowany w oryginalne opakowania posiadający zabezpieczenia pozwalające na prawidłowe przechowywanie i transport. Ryby mrożone, sposób mrożenia SHP, zawartość glazury do 20% , ryby w pierwszym gatunku, zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, bez obcych posmaków i zapachów świadczących o rozpadzie gnilnym białka. Brak oznak rozmrożenia, temperatura przy przyjęciu min -18 0 C. Dostawy muszą być realizowane w sposób zapewniający ciągłość łańcucha chłodniczego.Różne produkty spożywcze, produkty z przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowychProdukty muszą być w pierwszym gatunku, posiadać cechy pierwotnego opakowania ( w przypadku stosowania opakowań jednostkowych, zbiorczych itp.), być kompletny oraz wolny od wad ukrytych, technicznych, dopuszczony do obrotu, zapakowany w oryginalne opakowania posiadający zabezpieczenia pozwalające na prawidłowe przechowywanie i transport, z minimalnym terminem ważności 3 miesiące. Pierogi, kopytka, kluski muszą pochodzić z bieżącej produkcji – świeże, w pierwszym gatunku.Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskiePieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie muszą pochodzić z bieżącej produkcji – świeże w pierwszym gatunku, dostawa codziennie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia w niniejszym postępowaniu zgodnie z art. 112 ust. 2 Ustawy mogą ubiegać się wyłącznie Wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu, w następującym zakresie:1) Zdolności technicznej lub zawodowej.Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonuje, co najmniej 1 dostawę żywności będąc zobowiązany do jej dostarczania przez okres min. 6 miesięcy, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączy dowody określające, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-11-09

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach