Przetargi.pl
SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOSCIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 IM. STEFANII SEMPOŁOWSKIEJ W TUSZYNIE w 2019 r.

Szkoła Podstawowa nr 2 im.Stefanii Sempołowskiej w Tuszynie ogłasza przetarg

  • Adres: 95080 Tuszyn, ul. Józefa Poniatowskiego
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 426 143 986 , fax. 426 143 986
  • Data zamieszczenia: 2019-01-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 2 im.Stefanii Sempołowskiej w Tuszynie
    ul. Józefa Poniatowskiego 11
    95080 Tuszyn, woj. łódzkie
    tel. 426 143 986, fax. 426 143 986
    REGON: 81634500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp2tuszyn.superszkolna.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOSCIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 IM. STEFANII SEMPOŁOWSKIEJ W TUSZYNIE w 2019 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    III OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Stefanii Sempołowskiej w Tuszynie w 2019 r.. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 2 – Formularz asortymentowo- cenowy. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo- cenowych przez cały okres trwania Umowy. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia)Jeden wykonawca może złożyć ofertę na kilka części max. 9 wg . części określonych w zał. nr 2 – formularzu asortymentowo- cenowym. Część NR 1 WARZYWA, OWOCE, Część NR 2 JAJA Część NR 3 MIĘSA, WĘDLINY Część NR 4 MROŻONE WARZYWA OWOCE I RYBY Część NR 5 NABIAŁ Część NR 6 PRODUKTY GARMAŻERYJNE Część NR 7 PRODUKTY SPOŻYWCZE Część NR 8 MAKARONY Część NR 9 ZIOŁA I PRZYPRAWY Wspólny Słownik Zamówień CPV 15800000-6 CPV 15100000-9 CPV 15500000-3 CPV15220000-6 CPV03311000-2 CPV 15234000-7 CPV 15331170-9 CPV 15300000-1 CPV3220000-9 CPV 15310000-4 CPV03200000-3 CPV 03142500-3 CPV 158510008 CPV 15112100-7 Różne produkty spożywcze. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne. Produkty mleczarskie Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Ryby Ryby wędzone Warzywa mrożone Owoce, warzywa i podobne produkty Warzywa, owoce, orzechy Ziemniaki i produkty z ziemniaków Zboża, ziemniaki ,warzywa, owoce i orzechy Jaja Produkty mączne Drób Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy: Towar musi zostać dostarczony: : CZĘŚĆ 1 WARZYWA OWOCE codziennie w godz. 6.00 - 7.30 CZĘŚĆ 2 MIĘSO w godz. 6.00 - 7:30, CZĘŚĆ 4 MROŻONE WARZYWA, OWOCE I RYBY jeden raz w tygodniu do godz. 13.00, CZĘŚĆ 7 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE dostawa co najmniej raz w tygodniu do godz. 13.00 danego dnia na który jest zamawiany towar. Pozostałe części towaru zamawiane będą telefonicznie bądź mailem z odpowiednim wyprzedzeniem, najpóźniej w dniu poprzedzającym termin dostawy do godz. 14.00 Dostawy ( w tym rozładunek ) będą dostarczane do siedziby Zamawiającego do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 2 im. Stefanii Sempołowskiej w Tuszynie w 95- 080 Tuszyn, ul. Poniatowskiego 11. Dostarczany towar winien być najwyższej jakości, pierwszego gatunku lub klasy Część NR 1 OWOCE I WARZYWA Owoce i warzywa powinny być nie zwiędnięte, skórka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularne, powinny posiadać intensywny kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, owoce i warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń Część NR 2 JAJA świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki. Część NR 3 MIĘSO, WĘDLINY , DRÓB, PODROBY . Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Część NR 4 OWOCE WARZYWA MROŻONE Warzywa i owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone Ryby świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , bez glazury SHP. Część NR 5 NABIAŁ, PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty Część NR 6 PRODUKTY GARMAŻERYJNE Kształt odpowiedni dla danego rodzaju, powierzchnia gładka, błyszcząca; wyroby wyrównane w opakowaniu jednostkowym pod względem kształtu i wielkości; niedopuszczalne: uszkodzenia, popękanie, zabrudzenie powierzchni. Konsystencja i struktura charakterystyczna dla ciasta, elastyczna, miękka, niedopuszczalna luźna, rozpadająca się lub zbyt twarda. Smak i zapach Typowy dla wyrobów z gotowanego ciasta, niedopuszczalny: stęchły, gorzki lub inny obcy, po ugotowaniu produkt powinien się nie sklejać. Część NR 7 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Produkty sypkie nie zbrylone, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji . Część NR 8 MAKARONY Makaron sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenicę durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.. Część nr 9 ZIOŁA, PRZYPRAWY Zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach zawartość cukrów, sodu/soli oraz tłuszczy w produktach nie powinna przekraczać wartości wykazanych w wyżej wymienionym rozporządzeniu ( Dz. U. z 2015 r. poz. 1256) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018 poz.1541 i 1669) Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Ray (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności , Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno –spożywczych ( Dz. U. z 2014 r.poz.669) wraz z aktami wykonawczymi; Dyrektywami i Rozporządzeniem UE w szczególności Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie Higieny środków spożywczych (Dz. Urz UE L 139 z 30.04.2004 r.str 1) ;Dz. Urz. UE Polskie Wydanie Specjalne rozdz.1 3,t 34 str.319) Rozporządzeniem WE NR 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 Kwietnia 2004 r ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spozycia przez ludzi (DZ.U. L139 z 30.04.2004 , str.55 z , z późn. zm) Dz. Urz UE Polskie Wydanie specjalne rozdz. 3,t45 str. 75 , z poźn. zm) Rozporządzeniem (WE 178/2002 Parlamentu Europejskiego i rady z dnia 28 stycznia 2002 ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego , powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L z dnia 1 lutego 2002 r z poen. zm: Dz. U. UE Polskie Wydanie specjalne rozdz. 15, t6, str. 463 , z poźn. zm.) Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego(Dz. U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm. ) Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia. Dostawa transportem i na koszt Wykonawcy. Zamówienie składane przed dostawą telefonicznie, mailem lub osobiście Dostawa towaru partiami, stosownie do potrzeb i zamówień Zamawiającego. Wszelkie reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie pilnym od zgłoszenia. W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej . Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę. Do każdej dostawy Wykonawca dołącza: WZ lub Fakturę Opakowania wypożyczone Zamawiającemu nieodpłatnie lub wliczone w cenę towaru. Od momentu dostawy towaru do magazynu Zamawiającego, koszty w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia ( w tym koszty przechowywania, koszty przetworzenia, koszty wywozu odpadów) są kosztami Zamawiającego, jednakowymi dla wszystkich Wykonawców.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące: kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie zgodnie z wzorem zał. nr 3

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach