Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 3 w Czechowicach -Dziedzicach w 2024 r.

PRZEDSZKOLE PUBLICZNE NR 3 ogłasza przetarg

  • Adres: 43-502 Czechowice-Dziedzice, Junacka 2
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-02-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PRZEDSZKOLE PUBLICZNE NR 3
    Junacka 2
    43-502 Czechowice-Dziedzice, woj. śląskie
    REGON: 272000035
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 3 w Czechowicach -Dziedzicach w 2024 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    PRODUKTY MLECZARSKIE, JAJA --produkty nieuszkodzone, bez wycieków, z terminem przydatności nie krótszym niż 7 dni od daty przywiezienia-Produkty mleczne: jogurt, kefir, zsiadłe mleko, ser biały muszą zawierać nie więcej niż10g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia-muszą być bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w (WE)nr1333/2008, muszą zawierać nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g/ml produktu gotowego do spożycia-jaja wielkości średniej L (70g)-skorupka nieuszkodzona o czystym wyglądzie, naturalnym kształcie i swoistym zapachuPrzedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.MIĘSO,DRÓB,WĘDLINY-Kiełbasy i szynki, zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożyciaZamawiający wymaga, aby zamawiane wędliny(szynki) były dostarczane w opakowaniach paczkowanych hermetycznie z oznakowanym terminem ważności oraz składem, świeże bez obcych zapachów, zawartość mięsa w wędlinach, kiełbasach minimum 80%Wymagania dla mięsa:-klasa I, świeże-czystość-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,-konsystencja- jędrna ,elastyczna, odkształcająca się-smak, zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia się, niedopuszczalny zapach płciowy-barwa-od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej-mięso oznakowane przez lekarza weterynarii-zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowychWymagania dla wędlin:-klasa I ,świeże-wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona-niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonka, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych-wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach, na opakowaniu musi być naklejona etykieta ze składem, data produkcji oraz termin przydatności do spożyciaPrzedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016PIECZYWO-- pieczywo pokrojone w kromki o szer. 8mm-1 cm, pieczywo świeże, nieposklejane, bez większych dziur w chlebiePieczywo powinno być oznakowane składem i wartościami odżywczymiZbożowe produkty śniadaniowe(np.bułki, chałka) muszą zawierać nie więcej niż 15g cukrów w 100g produktu gotowego do spożyciaCechy wspólne dla pieczywa: bez polepszaczy, bez środków konserwujących i wzbogacających smak innych niż naturalneCechy dyskwalifikujące wspólne dla artykułów spożywczych: artykuły mające w składzie glutaminian soduPrzedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.WARZYWA I OWOCE--warzywa i owoce dostarczane powinny być świeże, wolne od chorób, szkodników ,nie nadgniłe, bez plam-owoce świeże o odpowiedniej jędrnościPrzedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.MROŻONKI I RYBY MROŻONE--opakowania nieuszkodzone-owoce i warzywa o pełnym kształcie, niezmiażdżone-owoce i warzywa w opakowaniach 2,5 kg, wybrane po 450 g-ryby bez skóry, filetowane w gramaturze płaty 6,8 kg, kostki 5 kg-glazura 5%-10%Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016rARTYKUŁY SPOŻYWCZE-- artykuły spożywcze dobrej jakości, nie uszkodzoneCechy dyskwalifikujące dla artykułów żywnościowych: bez polepszaczy, bez glutaminianu sodu,bez konserwantów m.in.benzoesan sodu, bez barwnikówPrzedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach