Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowo - Wychowawczych w Stalowej Woli przy ul. Orzeszkowej 2

Zespół Placówek Oświatowo-Wychowawczych ogłasza przetarg

  • Adres: 37450 Stalowa Wola, ul. Orzeszkowej
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-15 8432676 , fax. 0-15 8432676
  • Data zamieszczenia: 2018-05-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Placówek Oświatowo-Wychowawczych
    ul. Orzeszkowej 2
    37450 Stalowa Wola, woj. podkarpackie
    tel. 0-15 8432676, fax. 0-15 8432676
    REGON: 18025759300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpow.stalowowolski.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowo - Wychowawczych w Stalowej Woli przy ul. Orzeszkowej 2
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowo - Wychowawczych z siedzibą przy ul. Orzeszkowej 2 w Stalowej Woli. Na przedmiot zamówienia składają się części szczegółowo opisane w pkt. 3.4 SIWZ tj. A) Część I dostawa mięsa i produktów mięsnych, B) Część II dostawa produktów mleczarskich, C) Część III dostawa różnych produktów spożywczych, D) Część IV dostawa warzyw i owoców oraz jaj, E) Część V dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich, F) Część VI dostawa przetworzonych owoców i warzyw oraz ryb przetworzonych i konserwowych. 2. Ilość poszczególnych art. spożywczych wskazanych w poszczególnych częściach - Załącznikach Nr 1A-1F - (Formularze rzeczowo-cenowe) ma charakter szacunkowy. Wykazane ilości artykułów żywnościowych są wielkościami orientacyjnymi, przyjętymi dla celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Wykonawca z którym zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostaw w wielkościach podanych w pkt. 3.4. 3. Zamawiający przewiduje możliwość składania ofert częściowych - Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części zamówienia. Oferta dotycząca danej części musi zawierać wszystkie pozycje wchodzące w skład danej części. Miejsce dostawy – Zespół Placówek Oświatowo -Wychowawczych ul. Orzeszkowej 2, 37-450 Stalowa Wola. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia własnym środkiem transportu, na swój koszt i ryzyko. Żywność dostarczana będzie zgodnie z zasadami HACCP oraz w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego od Wykonawcy do Zamawiającego środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej. Wykonawca w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewni rozładunek dostarczonych artykułów na miejsce wskazane przez Zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje swoim zakresem, dostawę żywności określoną w n/w Częściach A) Część I MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Baleron gotowany – zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 71% kg 86 2. Boczek pieczony- zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 89% kg 76 3. Boczek rolowany -zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 83% kg 3 4. Kiełbasa podlaska -zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 78% kg 140 5. Kiełbasa regionalna - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 71% kg 100 6. Kiełbasa żywiecka MINI-do wyprodukowania 100g wyrobu należy użyć nie mniej niż 116 g mięsa wieprzowego kg 115 7. Kiełbasa żywiecka parzona - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 78% kg 41 8. Kiełbasa wiejska – zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 100g kg 7 9. Kiełbasa zwyczajna - zawartość mięsa w produkcie nie mnij niż 49% kg 42 10. Kiełbasa krakowska parzona – zawartość mięsa nie mniej niż 64% kg 20 11. Kiełbasa kminkowa – zawartość mięsa nie mniej niż 73% kg 14 12. Polędwica miodowa- zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 62% kg 60 13. Polędwica sopocka – zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 68% kg 260 14. Szynka gotowana - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 64% kg 170 15. Szynka śląska- zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 70% kg 20 16. Szynka ogonówka – zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 73% kg 60 17. Szynka góralska – zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 68% kg 85 18. Szynka wieprzowa Extra w bloku - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 64% kg 63 19. Szynka w siatce - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 50% kg 40 20. Szynka staropolska- zawartość mięsa w produkcie nie mnij niż 662% kg 90 21. Schab pieczony - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 100% kg 20 22. Mielonka królewska – zawartość mięsa w produkcie nie mnij niż 34% kg 12 23. Mortadela śniadaniowa - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 49% kg 90 24. Pasztetowa – zawartość w produkcie- tłuszcz wieprzowy nie więcej niż 34%, mięso wieprzowe nie mniej niż 10 % i wątroba wieprzowa nie mniej niż 8% kg 58 25. Pasztet wieprzowy – zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 74%, wątroby wieprzowej nie mniej niż 4% kg 10 26. Parówki cienkie - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 66% kg 285 27. Lencz - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 65% kg 50 Mięsa: 28. Karkówka b/k najwyższej klasy kg 170 29. Łopatka b/k najwyższej klasy kg 245 30. Schab wieprzowy b/k, najwyższej klasy kg 420 31. Flaki wołowe opak. 1 kg szt 12 Drób : 32. Pierś wędzona indycza - zawartość mięsa drobiowego w produkcie nie mniej niż 69% kg 20 33. Szynka z piersi indyka kg 35 34. Kurczak filet najwyższej jakości kg 220 35. Kurczak udo bioderko najwyższej jakości kg 300 36 Kurczak udo najwyższej jakości - ćwiartka kg 101 37. Kurczak skrzydło najwyższej jakości kg 30 38. Kurczak cały kg 200 Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych, przykrytych pokrywą. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni barwa szarozielona, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa. B) Część II PRODUKTY MLECZARSKIE Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Masło min 82 % tłuszczu, opak. 200g szt. 4900 2. Mleko w kartonie UHT, 3,2 % tłuszczu , opak. 1 l l 2349 3. Śmietana 18 % opak. 360 g szt. 790 4. Śmietana 30% opak. 180 g szt. 90 5. Ser żółty Edamski kg 30 6. Ser żółty Gouda kg. 30 7. Ser żółty Salami kg. 70 8. Ser żółty Rydzki kg 20 9. Ser Mozzarella opak. 2 kg nie gorszy niż Mlekowita szt. 18 10. Ser Mozzarella opak. 125 g kulki, nie gorszy niż Mlekowita szt. 190 11. Ser żółty plastry świeże 150 g szt. 125 12. Ser rolada żółty opak. 300 g nie gorszy niż Lactima szt. 8 13. Serek biały opak. 100 g różne smaki i rodzaje, nie gorsze niż Lactima szt. 1500 14. Serek biały smarowny opak. 120 g nie gorszy niż Ostrowia szt. 1000 15. Serek biały opak. 135 g różne smaki i rodzaje, nie gorsze niż Łaciaty szt. 699 16. Serek puszysty 150 g, nie gorszy niż Piątnica szt. 239 17. Serek wiejski biały, opak. 200 g nie gorszy niż Krasnystaw szt. 1400 18. Ser Favita opak. 270 g nie gorszy niż Mlekowita szt. 90 19. Ser twarogowy biały półtłusty - krajanka próżnia kg 450 20. Ser sałatkowo-kanapkowy - próżnia kg 30 21. Serek deserowy różne smaki i rodzaje 100 g szt. 150 22. Serek deserowy różne smaki i rodzaje 125 g szt. 300 23. Serek deserowy różne smaki i rodzaje 150 g szt. 600 24. Deser nie gorszy niż Monte opak. 4 x 100g szt. 40 25. Jogurty opak. 120 g różne smaki i rodzaje nie gorsze niż Mlekowita szt. 1680 26. Jogurty opak. 150 g różne smaki i rodzaje nie gorsze niż Mlekowita szt. 5400 27. Jogurt naturalny opak. 175 g, nie gorsze niż Mlekowita szt. 150 28. Jogurt owocowy 7 zbóż 150 g szt. 30 29. Jogurt naturalny typu greckiego 250 g szt. 150 C) Część III RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Kasza gryczana opak. 1 kg szt. 80 2. Kasza jaglana opak. 400 g szt. 150 3. Kasza jęczmienna średnia opak. 500 g szt. 100 4. Kasza manna 1 kg kg 8 5. Kasza jęczmienna pęczak 1 kg kg 10 6. Ryż biały 1kg kg 380 7. Płatki kukurydziane 600 g szt. 100 8. Płatki kukurydziane fitnes 225 g szt. 120 9. Płatki kółka miodowe 250 g szt. 50 10. Mąka pszenna typ 450 lub typ 390 kg 440 11. Mąka ziemniaczana opak. 500 g szt. 50 12. Cukier kryształ kg 1200 13. Cukier puder opak.500 g szt. 10 14. Sól niskosodowa z magnezem i potasem opak. 350 g szt. 100 15. Sól spożywcza jodowana kg 40 16. Makaron świderki, nie gorszy niż Lubella kg 60 17. Makaron kolanka, nie gorszy niż Lubella kg 100 18. Makaron muszelki, nie gorszy niż Lubella kg 40 19. Makaron spaghetti, nie gorszy niż Lubella kg 115 20. Makaron kokardki, nie gorszy niż Lubella kg 35 21. Makaron krajanka, nie gorszy niż Lubella kg 10 22. Makaron nitka rosołowa nie gorszy niż Lubella kg 60 23. Makaron nitki nie gorszy niż Lubella kg 35 24. Makron zacierka nie gorszy niż Lubella kg 20 25. Bazylia najwyżej jakości nie gorsza niż Prymat opak. 10 g szt. 65 26. Kolendra najwyżej jakości nie gorsza niż Prymat opak. 15g szt. 20 27. Rozmaryn najwyżej jakości nie gorsza niż Prymat opak. 15 g szt. 20 28. Ziele angielskie najwyżej jakości nie gorsze niż Prymat opakowanie 40 g szt. 15 29. Liść laurowy najwyżej jakości nie gorsze niż Prymat opak. 6 g szt. 25 30. Pieprz czarny najwyżej jakości nie gorsza niż Prymat opak. 50 g szt. 130 31. Oregano najwyżej jakości nie gorsza niż Prymat opak. 10 g szt. 20 32. Majeranek najwyżej jakości nie gorsza niż Prymat opak. 8 g szt. 45 33. Zioła prowansalskie najwyżej jakości nie gorsza niż Prymat opakowanie 10 g szt. 25 34. Papryka ostra najwyżej jakości nie gorsza niż Prymat opak. 20 g szt. 20 35. Papryka słodka najwyżej jakości nie gorsza niż Prymat opak. 50 g szt. 20 36. Kwasek cytrynowy opak. 20 g szt. 200 37. Groszek konserwowy nie gorszy niż Dawtona opak. 400 g szt. 65 38. Koncentrat pomidorowy nie gorszy niż Dawtona opak. 200g szt. 340 39. Ketchup (pomidory 192g na 100 g ketchupu), nie gorszy niż Pudliszki opakowanie 500 g szt. 100 40. Ketchup (pomidory 192g na 100 g ketchupu), nie gorszy niż Pudliszki opakowanie 1 kg szt. 100 41. Kukurydza nie gorsza niż Dawtona opak. 400 g szt. 200 42. Oliwki nie gorsze niż Hutesa opak. 180 g szt. 20 43. Pomidory w puszce ,całe opak. 400 g szt. 300 44. Pasztet driobiowy opak. 130 g szt. 300 45. Pasztet z puszki nie gorszy niż Podlaski opak. 155 g szt. 650 46. Paprykarz szczeciński opak. 170 g szt. 100 47. Sałatka pikantna z makreli opak.170g szt. 182 48. Konserwa filet z makreli opak. 170 g szt. 150 49. Filet śledziowy w oleju opak. 170 g szt. 36 50. Śledź w sosie pomidorowym opak.170 g szt. 14 51. Tuńczyk w oleju opak. 200 g szt. 46 52. Konserwa gulasz angielski opak. 160 g szt. 600 53. Majonez nie gorszy niż Winiary ( żółtka jaja co najmniej 6%) opakowanie 400 ml szt. 250 54. Dżem niskosłodzony nie gorszy niż Łowicz opak.280 g szt. 62 55. Olej rzepakowy 1l nie gorszy niż Kujawski szt. 700 56. Musztarda Sarepska nie gorsza niż Kamis opak. 185 g szt. 40 57. Masa makowa nie gorsza niż Helio opak 850 g szt. 3 58. Migdały płatki 60 g nie gorsze niż Ziołopex szt. 2 59. Powidło śliwkowe opak. 300 g szt. 170 60. Miód naturalny opak. 370 g szt. 2 61. Sok jabłkowy 100 % soku opak. 1l nie gorszy niż HORTEX szt. 114 62. Sok pomarańczowy 100 % soku opak. 1l nie gorszy niż HORTEX szt. 450 63. Sok różne rodzaje i smaki 100 % soku opak. 330 ml nie gorszy niż HORTEX szt. 550 64. Koncentrat barszcz czerwony 0,3 l nie gorszy niż Krakus szt. 30 65. Kocentrat żurek 0,3 l nie gorszy niż Krakus szt. 30 66. Herbata granulowana 90 g szt. 390 67. Kakao naturalne o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%) nie gorsze niż DecoMoreno opakowanie 150 g szt. 45 68. Rodzynki opak. 100 g szt. 10 69. Czekolada mleczna opak. 100 g nie gorsza niż Wedel /różne smaki/ szt. 300 70. Wafle słodkie nie gorsze niż Knopers 24x25g op. 20 71. Rogal 7 DEYS szt. 110 g szt. 86 D) Część IV WARZYWA I OWOCE ORAZ JAJA Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Ananas szt. 15 2. Banan kg 620 3. Botwinka szt 11 4. Brokuł szt 50 5. Brzoskwinia kg 30 6. Burak ćwikłowy kg 360 7. Cebula kg 320 8. Cebula czerwona kg 10 9. Cukinia kg 90 10. Cytryna kg 80 11. Czosnek szt 150 12. Fasola biała jednolita kg 3 13. Fasola Jaś kg 70 14. Fasola Jaś drobny kg 30 15. Groch łuskany kg 8 16. Gruszka kg 340 17. Grzyb maślak suszony opak. 8 g opak. 2 18. Jabłko kg 1400 19. Jabłko Reneta kg 100 20. Kalafior szt 80 21. Kapusta kiszona kg 447 22. Kapusta pekińska szt 200 23. Kapusta czerwona kg 80 24. Kapusta biała kg 210 25. Kapusta włoska szt 25 26. Kiwi kosz 1 kg kosz 280 27. Koper nać szt 190 28. Mandarynka kg 335 29. Marchew kg 520 30. Morela kg 8 31. Nektarynka kg 35 32. Ogórek świeży kg 375 33. Ogórki kiszone kg 300 34. Ogórek kwaszony pakowany kg 10 35. Owoce suszone różne kg 3 36. Papryka czerwona kg 200 37. Papryka żółta kg 50 38. Pieczarki kg 70 39. Pietruszka kg 120 40. Pietruszka nać szt 65 41. Pomarańcza kg 380 42. Pomidor kg 1100 43. Por kg 80 44. Rzodkiewka, pęczek szt 370 45. Sałata lodowa szt 40 46. Sałata masłowa szt 1000 47. seler kg 105 48. seler naciowy szt 12 49. szczypior szt 280 50. Śliwka kg 119 51. Śliwka suszona kg 4 52. Truskawka kg 30 53. Winogrono kg 250 54. Ziemniaki kg 3135 55. Ziemniak młody kg 100 56. Jaja L szt 10580 F) Część V PIECZYWO, SWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość szacunkowa 1 Bułka kajzerka 50 g szt. 15000 2 Bułka mała maślana 20 g szt. 450 3 Bułka paluch 80 g szt. 830 4 Bułka tarta opak. 500 g szt. 120 5 Bułka z sezamem 80 g szt. 750 6 Bułka grahamka 50 g szt. 7000 7 Bułka ziarnista 50 g szt. 5000 8 Bułka ciabatta 50 g szt. 5000 9 Bułka hertowa 50g szt. 5000 10 Cebularz 90 g szt. 20 11 Chleb razowy 0,60 kg szt. 1575 12 Chleb wiejski 0,60 kg szt. 60 13 Chleb regionalny 0,60 kg szt. 1700 14 Chleb słowiański 0,60 kg szt. 14 15 Ciastka francuskie kg 14 16 Ciastka różne smaki i rodzaje kg 10 17 Ciasto różne rodzaje i smaki (np. szachownica, sernik) kg 12 18 Drożdżówka 50 g szt. 1030 19 Kapuśniaczki kg 10 20 Paluszki słone z kminkiem kg 10 21 Pączek 50 g szt. 160 22 Pizzerinka 100 g szt. 20 23 Rolada śmietanowa kg 100 F) Część VI PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA ORAZ RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWE Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość szacunkowa 1 Brokuł mrożony kg 15 2 Bukiet warzyw z 3 składników kg 30 3 Fasola szparagowa zielona mrożona kg 35 4 Filet śledziowy w oleju kg. 50 5 Filet śledziowy, różne smaki opak. 500 g opak. 5 6 Filet z Miruny kg 100 7 Filet z Morszczuka kg 100 8 Flaki wołowe kg 10 9 Groszek zielony kg 30 10 Kalafior mrożony kg 30 11 Kluski śląskie kg 31 12 Koreczki śledziowe opak. 1,4 kg opak. 14 13 Kostka z mintaja kg 100 14 Makrela wędzona kg 90 15 Mieszanka kompotowa kg 300 16 Mieszanka chińska kg 28 17 Paluszki rybne kg 16 18 Papryka paseczki kg 10 19 Pierogi ruskie kg 210 20 Pierogi z mięsem kg 50 21 Pierogi z serem kg 20 22 Pyzy ziemniaczane kg 60 23 Szpinak mrożony kg 30 24 Truskawka mrożona kg 90 25 Uszka z mięsem Kg 12 26 Warzywa na patelnię kg 50 4. Dostawa artykułów spożywczych następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, faxem w dniu poprzedzającym dostawę. W szczególnie uzasadnionych przypadkach zamówienie powinno być zrealizowane w tym samym dniu, w którym zostało złożone zamówienie W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dowozu produktów. 5.Poszczególne produkty będą sukcesywnie dostarczane do magazynu Zamawiającego na podstawie ilości określonych w zamówieniu przekazanym Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, faksem. 6. Wykonawca wszystkie dostawy artykułów spożywczych do Zamawiającego realizował będzie od poniedziałku do piątku w godz. od 6:00 do 9:00. 7. Dostarczone produkty spożywcze muszą spełniać wymogi jakościowe, określone w przepisach dotyczących żywienia zbiorowego w tym w szczególności spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 1 sierpnia 2016 r. poz. 1154) oraz wymogi określone w treści Formularza rzeczowo-cenowego. 8. Wykonawca dostarczy produkty pierwszej klasy jakości, świeże odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczonych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów w chwili dostawy, nie może być krótszy niż ½ ogólnego terminu przydatności do spożycia danego produktu. 9. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć produkty żywnościowe do stołówki Zespołu Placówek Oświatowo-Wychowawczych w Stalowej woli przy ul. Orzeszkowej 2 na własny koszt i ryzyko przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r 594 z późn. zm.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. 10. Wykonawca zapewni takie opakowanie artykułów spożywczych wchodzących w skład przedmiotu zamówienia jakie jest wymagane, aby nie dopuścić do ich uszkodzenia lub pogorszenia jakości w trakcie transportu i składowania. Opakowania nie mogą być uszkodzone ani zgniecione, wszelkie uszkodzenia spowodują nieprzyjęcie towaru przez Zamawiającego..11. Przy odbiorze zamówionej partii artykułów spożywczych sporządzony będzie protokół odbioru przedmiotu zamówienia, który podpisuje upoważniony przedstawiciel Zamawiającego. .12. W przypadku stwierdzenia nienależytego wykonania przedmiotu zamówienia Zamawiający naniesie wszystkie uwagi w protokole odbioru przedmiotu zamówienia oraz wezwie Wykonawcę pisemnie lub fax do należytego wykonania umowy. Wykonawca zobowiązany jest w terminie 2 dni roboczych do wymiany tych części przedmiotu zamówienia, których sposób wykonania lub jakość zostały zakwestionowane przez przedstawicieli Zamawiającego w trakcie sprawdzania. 13. W przypadku zgłoszenia reklamacji, zwrot artykułów spożywczych na wolne od wad nastąpi na koszt Wykonawcy. 14. Wykonawca odpowiada wobec Zamawiającego za wady fizyczne i prawne wszelkich materialnych rezultatów przedmiotu zamówienia objętego niniejszą umową. 15. Przez wadę fizyczną rozumie się w szczególności jakąkolwiek niezgodność materialnych rezultatów dostaw przedmiotu zamówienia z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w pkt. III SIWZ i Formularzu rzeczowo-cenowym, w tym w szczególności: żywność o niewłaściwej jakości, zdrowotnej, handlowej o nieaktualnym terminie przydatności do spożycia itp.. 16. Rozliczenia z Wykonawcą będą prowadzone na podstawie faktycznie zrealizowanych dostaw w oparciu o ceny jednostkowe wskazane przez Wykonawcę w Formularzu rzeczowo - cenowym – Załączniki Nr 1 A-F do SIWZ. Ceny jednostkowe podane w Formularzu rzeczowo-cenowym nie mogą ulec zmianie przez cały okres realizacji umowy. 17. Rachunki winny być wystawione za prawidłowo wykonane łącznie, faktycznie zrealizowane dostawy (zgodnie z zapotrzebowaniem zgłaszanym przez Zamawiającego) w okresie od 1 do 15 każdego miesiąca i od 16 do ostatniego dnia każdego miesiąca (max dwa rachunki/faktury za dostawy w danym miesiącu). Podstawą wystawienia rachunku/faktury stanowią protokoły odbioru zamówienia, obejmujące okres za który wystawiany jest rachunek/faktura. 18. Zamawiający nie przewiduje określania w opisie przedmiotu zamówienia wymagań związanych z realizacją zamówienia, o których mowa w art. 29 ust 4 ustawy Pzp. 19. W sytuacji gdy Zamawiający opisał przedmiot zamówienia przez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, to należy rozumieć, iż dopuszcza się zastosowanie rozwiązań równoważnych. 20. Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów, które są wymienione w poszczególnych Częściach w pkt. 3.4 oraz Załącznikach Nr 1A-F do SIWZ – Formularz rzeczowo-cenowy, pod warunkiem, że produkty równoważne będą posiadały co najmniej takie same parametry jakościowe i ilościowe jak produkty wymienione w w/w dokumentach. 21. Na Wykonawcy spoczywa obowiązek wykazania, iż oferowane dostawy produktów spożywczych, wymienionych w pkt. III SIWZ i Załącznikach Nr 1A-F – Formularz rzeczowo-cenowy, spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 22. Wszelkie produkty pochodzące od konkretnych producentów, określają minimalne parametry jakościowe i cechy użytkowe jakim muszą odpowiadać produkty, aby spełniać wymagania stawiane przez Zamawiającego i stanowią wyłącznie wzorzec jakościowy przedmiotu zamówienia. 23 Przez zapis dotyczący minimalnych wymagań parametrów jakościowych, Zamawiający rozumie wymagania towarów zawarte w ogólnie dostępnych źródłach, katalogach, stronach internetowych producentów. Podanie przykładowych nazw producenta, ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego rozwiązania. Tak więc posługiwanie się nazwami producentów czy produktów ma wyłącznie charakter przykładowy. Zamawiający przy opisie przedmiotu zamówienia wskazując oznaczenie konkretnego producenta (dostawcy) lub konkretny produkt, dopuszcza jednocześnie produkty równoważne o parametrach jakościowych i cechach użytkowych, co najmniej na poziomie parametrów wskazanego produktu, uznając tym samym każdy produkt o wskazanych parametrach lub lepszych. W takiej sytuacji Zamawiający wymaga złożenia stosownych dokumentów uwiarygadniających te produkty ( równoważne lub lepsze). 24. Wykonawca który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 25. Na potwierdzenie spełnienia wymagań, Wykonawca przedłoży specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę, która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego produktu z produktem opisanym przez Zamawiającego (skład, wagę, gramaturę, pojemność, jakość). W przypadku gdy Wykonawca nie złoży w ofercie dokumentów o zastosowaniu innych produktów, to rozumie się przez to, że w kalkulacji ceny oferty ujęto produkty zaproponowane w Załącznikach Nr 1A-F do SIWZ- Formularz rzeczowo-cenowy. Pod pojęciem parametry rozumie się skład, jakość, wagę, pojemność i przeznaczenie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz ofertowy (Załącznik nr 1) - wypełniony i podpisany przez Wykonawcę, 2) Formularze rzeczowo-cenowe – w zależności od Części na którą składana jest oferta (Część I, II, III IV, V, VI ) – (Załącznik nr 1A, 1B, 1C, 1D, 1E, 1F) , 3) aktualne na dzień składania ofert Oświadczenie na podstawie art. 25a ust.1 ustawy Pzp, o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust.1 i art. 24 ust.5 w zakresie wskazanym przez Zamawiającego w SIWZ - Załącznik nr 3 do SIWZ, 4) aktualne na dzień składania ofert oświadczenie na podstawie art. 25a ust.1 ustawy Pzp o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie wskazanym przez Zamawiającego w SIWZ- Załącznik nr 2 do SIWZ, 5) Zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (jeżeli dotyczy) - Załącznik Nr 4 do SIWZ, 6) Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach