Publiczne Liceum Ogólnokształcące nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu ogłasza przetarg
- Adres: 45-048 Opole, Pułaskiego 3
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 77-4021870
- Data zamieszczenia: 2022-11-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Publiczne Liceum Ogólnokształcące nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu
Pułaskiego 3
45-048 Opole, woj. opolskie
tel. 77-4021870
REGON: 532397652 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://lo2.opole.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin, podrobów.Dostawa mięsa drobiowegoDostawa nabiałuDostawa trwałych artykułów spożywczychDostawa mrożonekSezonowa dostawa świeżych warzyw i owoców.Dostawa jaj kurzych - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej jeżeli posiada:a. uprawnienie do:• prowadzenia działalności w zakresie produkcji lub wprowadzania do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,lub• prowadzenia działalności w zakresie wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcegolub• do produkcji lub wprowadzania do obrotu żywności podlegającej urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej2. Zdolność techniczna lub zawodowa.a. Wykonawca posiada środek transportu zatwierdzony przez służby sanitarne do obrotu żywnością. Środki transportu do przewozu artykułów spożywczych typu: mięso, wędliny, nabiał, mrożonki muszą być przystosowane do ich przewozu w celu zachowania ciągłości łańcuchachłodniczego. W przypadku transportu jaj temperatura środka transportu powinna odpowiadać warunkom przechowywaniai nie przekraczać +18stC.b. Wykonawca zobowiązany jest posiadać aktualną decyzję wystawioną przez właściwego inspektora Inspekcji Weterynaryjnej lub Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów, jeśli podlega takiemu obowiązkowi.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-11-22
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych na I półrocze 2024 do Zakładu Karnego w Nysie oraz Oddziału Zewnętrznego w Prudniku
Dodano: 2024-01-19 - DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2024r. Znak sprawy 10/2023
Dodano: 2023-11-24 - TP.D.LN NŻ.45.23_Zakup wraz z dostawą mięsa wołowego i wieprzowego oraz wyrobów wędliniarskich
Dodano: 2023-11-06 - Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Kluczborku realizowana w miarę zgłaszanego zapotrzebowania w terminie od 01.02.2023 do 31.12.2023
Dodano: 2023-01-05 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2023-01-05 - Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej” dla Publicznej Szkoły Podstawowej nr 19 im. Bronisława Malinowskiego ul. Mieszka I w Kędzierzynie –Koźlu
Dodano: 2022-12-16 - Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do stołówki szkolnej Centrum Kształcenia Zawodowego w Kluczborku w miarę zgłaszanego zapotrzebowania od stycznia do czerwca 2023 roku.
Dodano: 2022-12-06 - Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu
Dodano: 2021-03-03 - Dostawa mięsa wieprzowego i wędlin oraz mięsa drobiowego i jego przetworów
Dodano: 2021-02-24 - Dostawa produktów spożywczych – mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, mięsa drobiowego, wędlin drobiowych oraz tłuszczy zwierzęcych.
Dodano: 2021-01-22