Przetargi.pl
Stała dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej nr 215 w Warszawie

Szkoła Podstawowa Nr 215 ogłasza przetarg

  • Adres: 04-294 Warszawa, ul. Kwatery Głównej 13
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 6106779 , fax. 022 6106779
  • Data zamieszczenia: 2009-12-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 215
    ul. Kwatery Głównej 13 13
    04-294 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 6106779, fax. 022 6106779
    REGON: 00080130300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp215.info
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szkoła podstawowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Stała dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej nr 215 w Warszawie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa w okresie 12 miesięcy n/w asortymentu: L.p. Przedmiot dostawy Jednostka miary Ilość szacunkowa w skali roku ARTYKUŁY SPOŻYWCZE 1 JOGURT DANON GRATKA szt 200 2 JOGURT JOGOBELLA 125g szt 1000 3 JOGURT MONTE 55G szt 2000 4 JOGURT FANTAZJA DANON szt 600 5 JOGURT ZOZ JOGOBELA 150G szt 1600 6 CAMPINA FINEZJA szt 700 7 JOGURT DANON OWOCOWY szt 600 8 MASŁO STOŁOWE 200g szt 800 9 MLEKO 3% litr 600 10 SER TWAROGOWY PÓŁTŁUSTY kg 150 11 SER ŻÓŁTY kg 30 12 ŚMIETANA DO ZUP I SOSÓW - 1 LITR litr 200 13 ŚMIETANA PIĄTNICA 400g 18% szt 1400 14 PRZYPRAWA W PŁYNIE litr 24 15 BARSZCZ BIAŁY 66 gr, WINIARY op 500 16 BARSZCZ BIAŁY 1000g Nestle op 2 17 BAZYLIA PRYMAT 300 GR op 2 18 PRZYPRAWA MAGI 210 ml szt 10 19 PRZYPRAWA MAGI 960 szt 15 20 CUKIER kg 800 21 CZOSNEK GRANULAT knor 500g op 10 22 DELIKAT DO GYROSA 0,5 op 2 23 DELIKAT DO RYB 0,6 op 4 24 DELIKAT DO GRILA 0,5 op 5 25 PRZYPRAWA DO MIĘS -GRIL Kamis 1 kg op 3 26 CZOSNEK 1000g szt 5 27 DELIKAT DO DROBIU 600g op 10 28 DELIKAT DO MIĘS 600g op 15 29 KISIEL 1000 op 10 30 OLEJ KUJAWSKI 1 LITR Litr 800 31 OLEJ RZEPAKOWY 1 LITR Litr 30 32 HERBATA 100 szt 30 33 PRZYPRAWA SZEFA KNOR 2000g op 10 34 KASZA GRYCZANA 1000g kg 30 35 KASZA JĘCZMIENNA 900g op 150 36 KASZA GRYCZANA 400g op 50 37 JARZYNKA 2,8 Nestle op 6 38 VEGETA 200g op 100 39 KUCHAREK 1 kg kg 3 40 KWASEK CYTRYNOWY 1300g op 2 41 KWASEK CYTRYNOWY 40g op 70 42 LIŚCIE LAUROWE 100g op 10 43 MAJERANEK 150g op 5 44 MAJERANEK 250g op 6 45 MAKARON LUBELLA ŚWIDERKI 2kg op 20 46 MAKARON LUBELLA 500 op 500 47 MAKARON KOKARDKI 3kg op 21 48 MAKARON BABUNI 250 NITKI op 20 49 MAKARON ZACIERKI 250 op 75 50 MAKARON RURKI PENE 3 kg op 20 51 MAKARON SPAGHETTI 1000 op 120 52 MĄKA SZYMANOWSKA kg 330 53 MĄKA ZIEMNIACZANA kg 20 54 ROSÓŁ WOŁOWY NESTLE 2,2 kg op 1 55 ROSÓŁ O SMAKU WĘDZONKI 1kg op 1 56 ROSÓŁ DROBIOWY NESTLE 2,2 kg op 1 57 ZUPA PIECZARKOWA 1000 op 10 58 OREGANO Prymat 250g op 1 59 PAPRYKA SŁODKA MIEL 800 G op 2 60 PAPRYKA OSTRA MIEL 800G op 2 61 PAPRYKA MIELONA 500g op 10 62 PIEPRZ MIELONY 1000g op 1 63 PIEPRZ MIELONY 500g op 12 64 PIEPRZ MIELONY 20G op 30 65 PIEPRZ ZIARNO 800g op 1 66 PIEPRZ ZIOŁOWY 600g Prymat op 2 67 DŻEM 900 op 20 68 POWIDŁA ŚLIWKOWE 900 op 3 69 RYŻ PARABOLICZNY 5 kg op 50 70 RYŻ HALINA kg 70 71 KASZA PĘCZAK kg 60 72 SOS BOROWIKOWY 1200g op 3 73 SOS MYŚLIWSKI 1100g op 5 74 SOS BOLONEZ1000g op 6 75 SOS SAŁATKOWO -OGRODOWY 700g op 10 76 SOS GRZYBOWY Knor 1kg op 1 77 SOS DO POTRAW CHIŃSKICH 0,7 kg op 2 78 SOS SAŁATKOWY -MEKSYK. 0,5 kg op 5 79 SOS SAŁATKOWY - WŁOSKI 1kg op 2 80 SOS SOJOWY CIEMNY 600 ML op 4 81 SOS SŁODKO-KWAŚNY Łowicz 520 op 320 82 SOS SEROWO- BROKUŁOWY1000g op 10 83 SÓL kg 220 84 ZIELE ANGIELSKIE 35g op 20 85 ZIELE ANGIELSKIE 350g op 3 86 ZIOŁA PROWANSALSKIE 250g op 2 87 GROSZEK 400g szt 60 88 KONCENTRAT BURACZANY Pudliszki szt 10 89 KO NCENTRAT POMIDOROWY 410g pelagros szt 300 90 KUKURYDZA 340g szt 250 91 MAJONEZ 3000g szt 20 92 MAJONEZ 700 szt 60 93 PAPRYKA KONSERWOWA knor 2,5 kg szt 10 94 WAFEL GRZEŚ W CZEKOLADZIE 39g szt 1500 95 PRINCE POLO 38 g szt 1000 96 KINDER BUENO szt 300 97 BATON JOGURT-POZIOMKA 25g szt 300 98 HERBATNIKI BE-BE 16g szt 300 99 CZEKOLADA MLECZNA 100g szt 300 100 PŁATKI BŁYSKAWICZNE szt 10 101 NUTELLA 700 szt 15 102 KASZA MANNA 1kg szt 15 103 PŁATKI KUKURYDZIANE 1000 szt 10 104 PŁATKI KUKURYDZIANE 500 szt 10 105 PŁATKI KUKURYDZIANE 300 szt 20 106 WIÓRKI KOKOSOWE szt 10 107 SEZAM 2 kg op 2 108 SZCZAW KONSERWOWY op 160 109 KAWA INKA szt 10 110 KAKAO PUCHATEK 300 szt 15 111 JAJA szt 6000
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki i wymagania określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wykonawcy biorący udział w postępowaniu muszą spełnić następujące warunki i potwierdzić ich spełnienie wskazanymi w punkcie 8 SIWZ dokumentami: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają taki obowiązek; posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie wystawione przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS) lub kartę zgłoszenia poświadczoną przez WIJHARS potwierdzające, że prowadzona przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi została zgłoszona właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych;
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 8.1W celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawców wymaganych warunków udziału w postępowaniu do Formularza oferty (Załącznik nr 1 do SIWZ), Wykonawcy muszą dołączyć następujące dokumenty i oświadczenia: a)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, Odpis (zaświadczenie) musi zawierać aktualny wykaz osób uprawnionych do reprezentowania Wykonawcy. Wykonawcy, którzy dokonali zmian w zakresie organów zarządzających, które nie są uwidocznione w dokumencie rejestrowym winni złożyć dokumenty potwierdzające powołanie nowych osób w skład organu zarządzającego (np. uchwała w sprawie powołania określonej osoby). b)oświadczenie o spełnieniu warunków, określonych w art. 22 ust 1 ustawy (wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 2 do SIWZ), c)zaświadczenie wystawione przez WIJHARS lub karta zgłoszenia poświadczona przez WIJHARS potwierdzające, ze prowadzona przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi została zgłoszona właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (podstawa prawna: art. 12 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r. - Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.). 8.2W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia Wykonawcy ubiegają się wspólnie do oferty należy dołączyć: a)pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, b)dokumenty o których mowa w punkcie 8.1. lit. od a) do d) SIWZ - każdy ze wspólników, 8.3Jeżeli uprawnienie do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy nie wynika bezpośrednio z dokumentów rejestrowych złożonych wraz z ofertą, do oferty należy dołączyć stosowne pełnomocnictwo. 8.4Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zobowiązany jest zamiast dokumentów, o których mowa w punkcie 8.1 a): 8.4.1.lit a): składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a)nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, b)nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 8.4.2.Dokumenty, o których mowa w punkcie 8.4.1. lit. a) powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 8.5Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w punkcie 8.4, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Przepis zawarty w punkcie 8.4.2. stosuje się odpowiednio. 8.6Dokumenty sporządzone w języku obcym, są składane wraz z przetłumaczeniem na język polski potwierdzonym przez Wykonawcę. 8.7Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy, lub którzy nie złożyli pełnomocnictw, albo którzy złożyli wymagane przez zamawiającego oświadczenia i dokumenty, o których mowa w art. 25 ust. 1, zawierające błędy lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa, do ich uzupełnienia ( w wyznaczonym terminie), chyba że mimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlega odrzuceniu lub konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 8.8UWAGA! Oświadczenia lub dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu wymagań określonych przez Zamawiającego, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania ofert. 8.9Zamawiający wezwie Wykonawców do złożenia (w wyznaczonym terminie) wyjaśnień dotyczących oświadczeń i dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp215.info
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach