Przetargi.pl
Realizacja dostaw konserw, artykułów mrożonych i warzyw strączkowych w okresie 12 miesięcy.

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 42-284 Herby, ul. Krótka 28
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-34 3528115, 3528123 , fax. 0-34 3528134
  • Data zamieszczenia: 2016-06-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Krótka 28 28
    42-284 Herby, woj. śląskie
    tel. 0-34 3528115, 3528123, fax. 0-34 3528134
    REGON: 00141951100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny w Herbach

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Realizacja dostaw konserw, artykułów mrożonych i warzyw strączkowych w okresie 12 miesięcy.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia - Część I : Realizacja dostaw artykułów Grupy 152 -konserwy rybne i grupy 151 - konserwy mięsne w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej:1. Paprykarz szczeciński kod CPV:15243000-3 mięso rybne rozdrobnione , koncentrat pomidorowy, ryż, olej roślinny, cebula, sól spożywcza, puszka z samo otwieraczem300g do 330g . Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw. smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 700 kg, 2.Szprot w pomidorach kod CPV: 15240000-2 w puszkach samo otwieralnych o masie 290g-330g netto Cechy dyskwalifikujące:niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych chrząstek lub odłamków ości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 600 kg, 3.Konserwa mięsna kod CPV: 15131000-5 konserwa sterylizowana; mięso: wieprzowo-wołowe mielone o zawartości tłuszczu nie więcej niż 20% puszka z samo otwieraczem 300g do 330 g Cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych ścięgien i chrząstek lub odłamków kości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 600 kg, 4.Szprot w oleju kod CPV:15240000-2 w puszkach samo otwieralnych o masie 290g-330g netto Cechy dyskwalifikujące:niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych chrząstek lub odłamków ości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 500 kg, 5.Konserwa rybna kod CPV: 15243000-3 puszka z samo otwieraczem 150do 200g Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 40 kg. Opis przedmiotu zamówienia - Część II : Realizacja dostaw artykułów grupy 152 ryby mrożone, grupa 153 warzywa mrożone w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej:1. Mieszanka warzywna Kod CPV 15331170-9 Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany w różnych proporcjach z marchwi, fasolki szparagowej, brukselki, groszku zielonego, kalafiora, pietruszki , selera itp. Produkt głęboko mrożony (w temp. poniżej -18?C) gotowy do spożycia po obróbce termicznej.SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla użytych warzyw, niedopuszczalne inne obce zapachy. WYGLĄD : produkt sypki wolny od trwałych zlepień świadczących o rozmrożeniu, niewielkie oszronienie nie stanowi wady.STRUKTURA I KONSYSTENCJA : w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu krucha .CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego, mineralne - gleba, piasek itp. WAGA - OD 2 KG DO 5KG w ilości 700 kg, 2.Pierogi ruskie Kod CPV 15894300-4 Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany z mąki pszennej z dodatkiem farszu z twarogu ,ziemniaków i cebulki, głęboko mrożony (w temperaturze poniżej -18?C), gotowy do spożycia po ugotowaniu.SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla ciasta pierogowego i nadzienia serowo-ziemniaczanego. WYGLĄD : kształt regularny, trójkątny, półkolisty, powierzchnia gładka, pierogi równomiernie głęboko mrożone.STRUKTURA I KONSYSTENCJA : ciasta - jednolita, farszu - nie jednolita, miękka, nie rozpadająca się właściwa dla użytych składników i stopnia rozdrobnienia sera i dodatków.CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : obce posmaki, zapachy (gorzki, jełki, stęchły, kwaśny), niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu np. rozerwane ciasto z wydostającym się farszem, rozmrożenie produktu Waga opakowania od 2 kg do 5 kg. w ilości 250 kg, 3.Filet z mintaja Kod CPV 15220000-6 Wygląd- Filety całe ,bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna , o naturalnej barwie, charakterystycznej dla mintaja.Oprawienie-Powierzchnie cięć równe, gładkie, bez poszarpań krawędzi , nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności. Sprężystość tkanki- sprężysta do osłabionej.Smak i zapach po ugotowaniu- swoisty , właściwy dla mintaja , nie dopuszcza się smaku obcego lub gorzkiego i zapachu obcego lub jełkiego.Tekstura po ugotowaniu- Zwarta , krucha , soczysta , charakterystyczna dla mintaja , dopuszcza się lekko miękką. Opakowanie jednostkowe: blok filetów ułożony warstwowo zastosowaniem przekładek z folii umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy. Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe zawierające wielokrotność opakowania jednostkowego.Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi w ilości 100 kg, 4.Kotlety rybne Kod CPV 15229000-9 Kotlety rybne panierowane mrożone , waga 1 szt od 0.060 kg do 0.110 kg. Minimalna zawartość ryby 20% w ilości 1500 kg, 5.Fasola szparagowa Kod CPV 15331170-9 Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady ,bez zanieczyszczeń.Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa- Charakterystyczna dla danego gatunku. Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 2 do 5 kg. W ilości 300 kg, 6. Mieszanka kompotowa Kod CPV 15331170-9 Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany w różnych proporcjach z truskawek, śliwek, aronii, czarnej porzeczki, rabarbaru itp. Produkt głęboko mrożony (w temp. - 18?C ) gotowy do spożycia po obróbce termicznej. SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla użytych owoców, niedopuszczalne inne obce. WYGLĄD : produkt sypki wolny od trwałych zlepień świadczących o rozmrożeniu, niewielkie oszronienie nie stanowi wady. Owoce całe nie uszkodzone mechanicznie. CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego , mineralne - gleba, piasek itp., obce posmaki i zapachy objawy zapleśnienia ,psucia. Waga- opakowania od 2 kg do 5 kg w ilości 150 kg. Opis przedmiotu zamówienia - Część III : Realizacja dostaw artykułów grupy 032 (CPV) WARZYWA STRACZKOWE suszone, łuskane w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej:1. Fasola 03212200-2 Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte ,bez zanieczyszczeń. Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów.Barwa- Charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 5 do 25 kg w ilości 650 kg, 2. Groch obłuskany połówki 03212200-2 Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte ,bez zanieczyszczeń. Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa-Charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku. Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 5 do 25 kg w ilości 650 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152400002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin realizacji partii towaru
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach