Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 16-400 Suwałki, ul. 23 Października 20
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 087 5628970, 5628973 , fax. 087 5628971
- Data zamieszczenia: 2015-11-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. 23 Października 20 20
16-400 Suwałki, woj. podlaskie
tel. 087 5628970, 5628973, fax. 087 5628971
REGON: 79019198500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: mops.suwalki.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DZIECIOM, MŁODZIEŻY, OSOBOM DOROSŁYM ORAZ DOWÓZ DO MIEJSCA ZAMIESZKANIA NA TERENIE MIASTA SUWAŁKI - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje: 1)Przygotowywanie posiłków w formie pełnego obiadu (zupa + II danie). Średnia liczba osobodni żywieniowych w ciągu trwania umowy wynosić będzie 94.455 posiłków i 15.310 dowozów, z tego: wydawanie ok. 390 gorących posiłków dziennie, w co najmniej 4 punktach Miasta Suwałki zlokalizowanych odpowiednio: 1 punkt na Oś. Północ I, 1 punkt na Oś. Północ II oraz min. 2 punkty w centrum Miasta Suwałki, dowóz ok. 55 gorących posiłków dziennie do miejsca zamieszkania podopiecznych na terenie Miasta Suwałki. 2)Minimalna kaloryczność gorącego posiłku - 900 kcal 3)Podstawową stawkę żywieniową stanowi wsad do kotła o wartości minimalnej 6.00 zł (słownie: sześć zł). 4)Gorące posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka (mięso, mleko, jaja, ryby) z dodatkiem warzyw lub owoców z uwzględnieniem sezonowości, być urozmaicone pod względem organoleptycznym oraz sporządzane ze świeżych produktów posiadających aktualne terminy ważności. 5)Nie dopuszcza się powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego. Wykonawca zobowiązany jest opracowywać tygodniowy jadłospis, który wywieszany będzie w każdym punkcie wydawania posiłków. 6)W przypadku gorących posiłków dowożonych do miejsca zamieszkania posiłek winien być zapakowany w pojemniki z atestem PZH zamykanych hermetycznie. 7)Produkcja i sprzedaż dań gorących nie może być oparta na mrożonych wyrobach kulinarnych poddawanych obróbce termicznej w kuchence mikrofalowej 8)Wydawanie gorących posiłków w godzinach: 12:00 - 16:30 dla : dzieci i młodzieży w dni nauki szkolnej; osób dorosłych przez 7 dni w tygodniu; dowóz do miejsca zamieszkania - 7 dni w tygodniu w godz.11:00-15:00. 9)Lokal powinien spełniać normy techniczne, wymogi sanitarno-higieniczne oraz posiadać odpowiednie wyposażenie umożliwiające należytą realizację przedmiotu zamówienia. 10)Realizacja zamówienia musi być przeprowadzona zgodnie z przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (j.t. Dz. U. z 2010 r, Nr 136, poz.914 z późń. zm.), normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 11)Rekrutację osób zakwalifikowanych do realizacji przedmiotu zamówienia prowadzi Zamawiający. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: wsad do kotła
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.suwalki.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Wąsosz
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkól im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2016-07-22 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków do stołówki Zespołu Szkół im. E. Orzeszkowej w Sobolewie
Dodano: 2016-06-30 - Przygotowanie i dostawę gorących posiłków do szkół: w Płonce Kościelne i Łupiance Starej na terenie gminy Łapy w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-20 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 3 w Hajnówce, gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z napojem oraz min. 2 razy w miesiącu deseru.
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa obiadów do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-05-18 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2015-12-30 - Codzienne przygotowywanie wyżywienia dla pacjentów Szpitala
Dodano: 2015-12-29 - Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach Programu wieloletniego - Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków (pełne obiady, zupy)
Dodano: 2015-12-10