Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego, w okresie od 01.04.2024 r. do 31.12.2024 r.

Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 00-217 Warszawa, Konwiktorska 3/5
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-02-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego
    Konwiktorska 3/5
    00-217 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 146349028
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cps.um.warszawa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego, w okresie od 01.04.2024 r. do 31.12.2024 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamawiający podzielił zamówienie na 3 (trzy) części odpowiednio: część nr 1 obejmująca Rejon 1, część nr 2 obejmująca Rejon 2, część nr 3 obejmująca Rejon 5.Szacunkowa liczba posiłków z podziałem na części w okresie 9 miesięcy wynosi:  część nr 1 - Rejon 1 – 7 736 posiłków tj. średnio 28 posiłków dziennie. Zamawiający informuje, że zamierza przeznaczyć na realizację przedmiotowego zamówienia w tej części maksymalnie kwotę 166 324,00 zł brutto;Zamawiający podzielił zamówienie na 3 (trzy) części odpowiednio: część nr 1 obejmująca Rejon 1, część nr 2 obejmująca Rejon 2, część nr 3 obejmująca Rejon 5.Szacunkowa liczba posiłków z podziałem na części w okresie 9 miesięcy wynosi:  część nr 2 - Rejon 2 – 4 125 posiłków tj. średnio 15 posiłków dziennie. Zamawiający informuje, że zamierza przeznaczyć na realizację przedmiotowego zamówienia w tej części maksymalnie kwotę 88 687,50 zł brutto;Zamawiający podzielił zamówienie na 3 (trzy) części odpowiednio: część nr 1 obejmująca Rejon 1, część nr 2 obejmująca Rejon 2, część nr 3 obejmująca Rejon 5.Szacunkowa liczba posiłków z podziałem na części w okresie 9 miesięcy wynosi:  część nr 3 - Rejon 5 – 5 500 posiłków tj. średnio 20 posiłków dziennie. Zamawiający informuje, że zamierza przeznaczyć na realizację przedmiotowego zamówienia w tej części maksymalnie kwotę 118 250,00 zł brutto;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który spełnia warunki udziałuw postępowaniu, dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny;b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów - za spełniających warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany Wykonawca, który wykaże, że posiada dokument potwierdzający wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej;c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający wymaga, aby Wykonawca był ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną co najmniej 150 000,00 zł,d) zdolności technicznej lub zawodowej – za spełniającego warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany Wykonawca, który wykaże, że: dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj. przygotowującymii wydającymi gorące posiłki dla każdej części/Rejonu wymagane jest dysponowaniemin. 2 osobami tj. 1 (jedna) osoba do gotowania gorących posiłków – na stanowisku kucharz oraz 1 (jedna) osoba na stanowisku – pomoc kuchenna; dysponuje lokalem ze stolikami i miejscami konsumpcyjnymi, z zapleczem technicznym/kuchennym, wyposażonym we wszystkie konieczne do wykonania przedmiotu zamówienia urządzenia i sprzęt kuchenny spełniający warunki do gotowania, przygotowywania i wydawania gorących posiłków na miejscu tj. w lokalu, wskazanym w ofercie Wykonawcy, miejscem do wieszania okryć wierzchnich, który to lokal, wpisany jest do rejestru Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023 r., poz. 1448 t.j.) oraz z aktualnymi przepisami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie – zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia (OPZ), który stanowi Załącznik nr 1 do SWZ oraz z warunkami dostępności określonymi w Rozdz. 9 SWZ; w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – to w tym okresie, wykonał i/-lub wykonuje (odrębnie dla każdej z części/rejonu) minimum jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia tj. wykonywanie usługi gastronomicznej polegającej na przygotowaniu i wydawaniu gorących posiłków w lokalu gastronomicznym będącymw dyspozycji Wykonawcy, w liczbie (jeżeli usługi są w trakcie wykonywania, muszą być zrealizowane na dzień składania ofert) nie mniejszej niż:- część 1 - Rejon nr 1 - min. 5 000 posiłków, o wartości nie mniejszej niż 100.000,- zł brutto, trwającą nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy,- część 2 - Rejon nr 2 - min. 4 000 posiłków, o wartości nie mniejszej niż 80.000,- zł brutto, trwającą nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy,- część 3 – Rejon nr 5 – min. 4 500 posiłków, o wartości nie mniejszej niż 90.000,- zł brutto, trwającą nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy,Jeżeli Wykonawca składa ofertę na kilka części łącznie (tj. np. dla Rejonu nr 1 oraz Rejonu nr 2) warunek musi być spełniany dla każdej części.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-03-06

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach