Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 00-217 Warszawa, Konwiktorska 3/5
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-02-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego
Konwiktorska 3/5
00-217 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 146349028 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.cps.um.warszawa.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego, w okresie od 01.04.2024 r. do 31.12.2024 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamawiający podzielił zamówienie na 3 (trzy) części odpowiednio: część nr 1 obejmująca Rejon 1, część nr 2 obejmująca Rejon 2, część nr 3 obejmująca Rejon 5.Szacunkowa liczba posiłków z podziałem na części w okresie 9 miesięcy wynosi: część nr 1 - Rejon 1 – 7 736 posiłków tj. średnio 28 posiłków dziennie. Zamawiający informuje, że zamierza przeznaczyć na realizację przedmiotowego zamówienia w tej części maksymalnie kwotę 166 324,00 zł brutto;Zamawiający podzielił zamówienie na 3 (trzy) części odpowiednio: część nr 1 obejmująca Rejon 1, część nr 2 obejmująca Rejon 2, część nr 3 obejmująca Rejon 5.Szacunkowa liczba posiłków z podziałem na części w okresie 9 miesięcy wynosi: część nr 2 - Rejon 2 – 4 125 posiłków tj. średnio 15 posiłków dziennie. Zamawiający informuje, że zamierza przeznaczyć na realizację przedmiotowego zamówienia w tej części maksymalnie kwotę 88 687,50 zł brutto;Zamawiający podzielił zamówienie na 3 (trzy) części odpowiednio: część nr 1 obejmująca Rejon 1, część nr 2 obejmująca Rejon 2, część nr 3 obejmująca Rejon 5.Szacunkowa liczba posiłków z podziałem na części w okresie 9 miesięcy wynosi: część nr 3 - Rejon 5 – 5 500 posiłków tj. średnio 20 posiłków dziennie. Zamawiający informuje, że zamierza przeznaczyć na realizację przedmiotowego zamówienia w tej części maksymalnie kwotę 118 250,00 zł brutto; - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który spełnia warunki udziałuw postępowaniu, dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny;b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów - za spełniających warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany Wykonawca, który wykaże, że posiada dokument potwierdzający wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej;c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający wymaga, aby Wykonawca był ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną co najmniej 150 000,00 zł,d) zdolności technicznej lub zawodowej – za spełniającego warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany Wykonawca, który wykaże, że: dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj. przygotowującymii wydającymi gorące posiłki dla każdej części/Rejonu wymagane jest dysponowaniemin. 2 osobami tj. 1 (jedna) osoba do gotowania gorących posiłków – na stanowisku kucharz oraz 1 (jedna) osoba na stanowisku – pomoc kuchenna; dysponuje lokalem ze stolikami i miejscami konsumpcyjnymi, z zapleczem technicznym/kuchennym, wyposażonym we wszystkie konieczne do wykonania przedmiotu zamówienia urządzenia i sprzęt kuchenny spełniający warunki do gotowania, przygotowywania i wydawania gorących posiłków na miejscu tj. w lokalu, wskazanym w ofercie Wykonawcy, miejscem do wieszania okryć wierzchnich, który to lokal, wpisany jest do rejestru Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023 r., poz. 1448 t.j.) oraz z aktualnymi przepisami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie – zgodnie z wymaganiami określonymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia (OPZ), który stanowi Załącznik nr 1 do SWZ oraz z warunkami dostępności określonymi w Rozdz. 9 SWZ; w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – to w tym okresie, wykonał i/-lub wykonuje (odrębnie dla każdej z części/rejonu) minimum jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia tj. wykonywanie usługi gastronomicznej polegającej na przygotowaniu i wydawaniu gorących posiłków w lokalu gastronomicznym będącymw dyspozycji Wykonawcy, w liczbie (jeżeli usługi są w trakcie wykonywania, muszą być zrealizowane na dzień składania ofert) nie mniejszej niż:- część 1 - Rejon nr 1 - min. 5 000 posiłków, o wartości nie mniejszej niż 100.000,- zł brutto, trwającą nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy,- część 2 - Rejon nr 2 - min. 4 000 posiłków, o wartości nie mniejszej niż 80.000,- zł brutto, trwającą nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy,- część 3 – Rejon nr 5 – min. 4 500 posiłków, o wartości nie mniejszej niż 90.000,- zł brutto, trwającą nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy,Jeżeli Wykonawca składa ofertę na kilka części łącznie (tj. np. dla Rejonu nr 1 oraz Rejonu nr 2) warunek musi być spełniany dla każdej części.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-03-06
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów
Dodano: 2024-04-12 - Świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi
Dodano: 2024-04-04 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola Nr 1 „Zielony Dinek” w Ząbkach
Dodano: 2024-03-24 - Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie
Dodano: 2024-03-21 - „Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w oddziale przedszkolnym przy ul. Warszawskiej 27 w Mszczonowie w 2024 roku”
Dodano: 2024-02-27 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennego wyżywienia z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla pacjentów Szpitala Świętej Trójcy, Centrum Zdrowia Psychicznego oraz ZPO w Płocku.
Dodano: 2024-02-20 - Usługa cateringowa dla gości Gali XXIV Plebiscytu na najlepszych sportowców Warszawy 2023 roku.
Dodano: 2024-02-08 - Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej ul Wójtowska 13, 00-224 Warszawa
Dodano: 2024-02-06 - Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn w 2024 r.
Dodano: 2024-01-31 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz osób uprawnionych, wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy.
Dodano: 2024-01-23