Przetargi.pl
Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych oraz oddziałów przedszkolnych na terenie Gminy Białe Błota w roku szkolnym 2023/2024

SZKOŁA PODSTAWOWA IM. MARIANA REJEWSKIEGO W BIAŁYCH BŁOTACH ogłasza przetarg

  • Adres: 86-005 Przyłęki, ul. Zabytkowa 5
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 698125698
  • Data zamieszczenia: 2023-08-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. MARIANA REJEWSKIEGO W BIAŁYCH BŁOTACH
    ul. Zabytkowa 5
    86-005 Przyłęki, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 698125698
    REGON: 001237661
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.oswiata.bialeblota.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych oraz oddziałów przedszkolnych na terenie Gminy Białe Błota w roku szkolnym 2023/2024
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania, dostarczania i wydawania gorących posiłków dla uczniów szkółpodstawowych i oddziałów przedszkolnych na terenie Gminy Białe Błota. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówieniaopisany został w projekcie umowy oraz Tomie III SWZ - Opis przedmiotu zamówienia.Specyfikację Warunków Zamówienia oraz wszelkie dokumenty stanowiące jej załączniki Zamawiający udostępnia na stroniededykowanej platformy zakupowej pod linkiem https://platformazakupowa.pl/pn/bialeblota
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 7.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.3) zdolności technicznej lub zawodowej:a) Wykonawcy:Wiedza i doświadczenieZamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.b) osób:Potencjał kadrowyWykonawca musi wskazać osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, legitymujące się kwalifikacjamizawodowymi i doświadczeniem odpowiednimi do funkcji, jakie zostaną im powierzone.Wykonawca, na każdą funkcję wymienioną poniżej, wskaże osoby, które musi mieć dostępne na etapie realizacjizamówienia, spełniające następujące wymagania:1) osoba proponowana do pełnienia funkcji kucharzawymagana liczba osób: 2Kwalifikacje zawodowe:wykształcenie gastronomiczne potwierdzone dyplomem oraz doświadczenie: co najmniej 5 lat na stanowisku starszegokucharza lub zastępcy kucharza lub kucharza2) osoba proponowana do pełnienia funkcji dietetykawymagana liczba osób: 1Kwalifikacje zawodowe:kwalifikacje zawodowe pozwalające na wykonywanie zawodu dietetyka3) osoba proponowana do pełnienia funkcji związanych z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków – pomoc kuchennawymagana liczba osób: minimum 6c) zdolności techniczne:Wykonawca musi wskazać, że dysponuje lub będzie dysponować następującymi urządzeniami/sprzętami niezbędnymi do wykonania zamówienia:1) samochód odpowiadający wymaganiom sanitarno – higienicznym do transportu żywności;2) pojemniki spełniające warunki sanitarno – higieniczne (pojemniki GN, termosy do transportu żywności).7.3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia w odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia,kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia mogą polegać na zdolnościach tych Wykonawców, którzy wykonają robotybudowlane lub usługi, do realizacji których zdolności te są wymagane (art. 117 ust 3 ustawy Pzp). Oceniając zdolnośćtechniczną lub zawodową, Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiadawymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez Wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowaniezasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może miećnegatywny wpływ na realizację zamówienia (art. 116 ust 2 ustawy Pzp).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-11

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach