Przetargi.pl
Przygotowanie pełnego obiadu (składającego się z 2 dań) oraz jego dostarczanie do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Złejwsi Wielkiej ogłasza przetarg

  • Adres: 87-134 Zławieś Wielka, ul. Słoneczna 28
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 674 13 35 , fax. 56 678 02 08
  • Data zamieszczenia: 2015-11-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Złejwsi Wielkiej
    ul. Słoneczna 28 28
    87-134 Zławieś Wielka, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 674 13 35, fax. 56 678 02 08
    REGON: 34127041600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zlawies.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie pełnego obiadu (składającego się z 2 dań) oraz jego dostarczanie do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie do szkół posiłków obiadowych dla osób uprawnionych w ramach rządowego programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania ,na terenie gminy Zławieś Wielka ze środków Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Złejwsi Wielkiej . Dożywianie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej oraz soboty dodatkowo ustalone przez dyrektorów szkół jako pracujące, w okresie od 04 stycznia 2016 r. do 31 grudnia 2016 r. , z uwzględnieniem przerw w nauce (ferii zimowych, wiosennych i letnich oraz innych dni świątecznych i ustalone dni przez dyrektorów szkół jako wolne od pracy).). Przez posiłek rozumie się obiad składający się z zupy, drugiego dania oraz kompotu lub świeżego soku. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok.220 (liczba ta w ciągu roku szkolnego może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu o 20%), Wykonawca pokrywa wszelkie koszty związane z przygotowaniem, porcjowaniem i dostarczeniem posiłków, w szczególności koszty zakupu artykułów spożywczych, koszty obsługi i przygotowywania posiłków, koszty uzyskania stosownych zezwoleń, podatków, koszty utrzymania personelu, transportu, koszty zakupu jednorazowych naczyń i sztućców , itp. Wykonawca pokrywa wszelkie koszty eksploatacyjne związane z utrzymaniem użytkowanych pomieszczeń kuchni i zaplecza , a w szczególności: a) koszty remontów bieżących pomieszczeń (malowanie kuchni, zaplecza kuchennego) zgodnie z wymaganiami sanitarno - higienicznymi, b) koszty napraw bieżących i konserwacji powierzonych urządzeń, sprzętu oraz wyposażenia kuchni , c) koszty zużycia energii elektrycznej, gazu, wody i odprowadzania ścieków, C.O. oraz wywozu nieczystości, według wskazań urządzeń pomiarowych, zawartych umów z gestorami mediów oraz ryczałtami. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania i dostarczania posiłków dla osób nie objętych dożywianiem ze środków GOPS w Złejwsi Wielkiej , a zgłaszających chęć odpłatnego korzystania z obiadów - w cenie i na warunkach ustalonych w wyniku niniejszego przetargu. Rozliczenia finansowe związane z odpłatnym korzystaniem z posiłków będą prowadzone bezpośrednio między Wykonawcą i osobami korzystającymi z posiłków. Wykonawca korzystający ze swoich pomieszczeń zobowiązany jest do zapewnienia w nich odpowiedniego stanu technicznego i sanitarno - epidemiologicznego, wyposażenia oraz właściwych warunków bhp. i p. poż, stosownie do wymogów Sanepidu, PIP i innych instytucji mających uprawnienia kontrolne, przyjmując na siebie wszelkie zobowiązania, w szczególności przed rozpoczęciem działalności uzyskania pozytywnej decyzji zezwalającej na realizację przedmiotu zamówienia od właściwego inspektora sanitarnego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Zwiększenie gramatury posiłku o 10%
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zlawies.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach