Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 83-200 Starogard Gdański, al. Jana Pawła II 6
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 5624458 , fax. 058 5634014
- Data zamieszczenia: 2009-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
al. Jana Pawła II 6 6
83-200 Starogard Gdański, woj. pomorskie
tel. 058 5624458, fax. 058 5634014
REGON: 00284109200000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych do Domu Dziennego Pobytu i miejsca zamieszkania klienta MOPS w Starogardzie Gdańskim. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa do Domu Dziennego Pobytu przy ul. Pelplińskiej 3 w Starogardzie Gd. godz. 12.00 w ilości : - do 20 obiadów dziennie - do 2 śniadań i kolacji 1.1 Obiady w dni funkcjonowania Domu tj. od poniedziałku do piątku: - 5 x w tygodniu drugie danie ( sztuka mięsa lub ryby + ziemniaki + surówka + napój lub deser). Planować w zależności od stawki ( wykorzystać sezonowość warzyw i owoców) 1.2 Śniadanie i kolacje w postaci produktów i półproduktów, przygotowanie odbywać się będzie we własnym zakresie. Proponowany skład śniadań i kolacji, na podstawie którego należy przedstawić cenę jednostkową n/wym. posiłków: - chleb planować 0,30 kg na osobę - masło 20 g - wędlinę, pasztety, ser, twarogi, dżem i miód - po 100 g na osobę - jajka + pomidor, ogórek, sałata - planować w zależności od stawki Napoje muszą być zróżnicowane: - Śniadanie : 2 x kawa zbożowa z mlekiem, 1 x kakao, 1 x mleko, 1 x zupa mleczna ( mleko + płatki kukurydziane) - herbata z cukrem 2. Dostawa w ilości: do 40 obiadów dziennie do miejsca zamieszkania podopiecznego MOPS z terenu Starogardu Gdańskiego w godz. 13.00 - 14.30 Dostawa obiadów odbywać się będzie w pojemnikach jednorazowego użytku utrzymujących ciepło. 2.2 Obiady w dni powszednie tj. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni przypadających w święta, - 5 x w tygodniu drugie danie ( sztuka mięsa lub ryby + ziemniaki + surówka + napój lub deser ). Planować w zależności od stawki ( wykorzystać sezonowość warzyw i owoców). Podane wyżej ilości posiłków mają charakter orientacyjny i będą szczegółowo ustalane zamówieniami bieżącymi. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) posiadają bazę do przygotowania posiłków, e) posiadają odpowiednie środki transportowe do przewozu ciepłych posiłków, f) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publicznego. Spełnienie warunków udziału w postępowaniu oceniane będzie na podstawie załączonych do oferty n/w dokumentów, metodą spełnia / nie spełnia:
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: 2.1Dokumenty wymagane: a) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 b) formularz cenowy - załącznik nr 2 c) dokument potwierdzający status prawny firmy tj. wypis z rejestru sądowego lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający, że profil działania oferenta odpowiada przedmiotowi zamówienia wystawione nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem składania ofert. d) oświadczenie w trybie art.22 i 24 ustawy Prawo zamówień publicznych -załącznik nr 3 e) dekadowy ( 10 dni ) projekt jadłospisu (wg.własnego wzoru)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.starogard.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i wydawanie posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPS
Dodano: 2016-01-25 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPS.
Dodano: 2015-02-02 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPS.
Dodano: 2014-01-28 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPS.
Dodano: 2013-01-28 - Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie na terenie Lęborka posiłków obiadowych dwa dania dla podopiecznych MOPS.
Dodano: 2013-01-24 - przygotowywanie i wydawanie posiłków obiadowych dla podopiecznych MOPS
Dodano: 2012-02-01 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ i PID oraz wydawanie posiłków profilaktycznych dla KMP Gdańsk
Dodano: 2011-12-05 - żywienie osób przebywających w PDOZ dla KPP Kościerzyna
Dodano: 2011-11-16 - żywienie osób przebywających w PDOZ dla KPP Wejherowo
Dodano: 2011-11-16 - na przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków (śniadania, obiady, kolacje) dla 73 osób
Dodano: 2011-11-16