Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy

ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W KOPIENICY ogłasza przetarg

  • Adres: 42-674 Kopienica, 1 Maja 3
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-11-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W KOPIENICY
    1 Maja 3
    42-674 Kopienica, woj. śląskie
    REGON: 522619072
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://kopienicasp.edupage.org/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    2.3.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług, polegających na przygotowaniu i dostarczaniu gorących posiłków, w postaci dwudaniowego obiadu, tj. zupy obiadowej oraz drugiego dania wraz z napojem (kompot lub sok) dla około 40 uczniów szkoły podstawowej w wieku 7-15 lat oraz dla dzieci w wieku przedszkolnym, tj. od 3 do 6 lat: śniadań – 50 porcji, obiadów – 50 porcji, podwieczorków – 35 porcji.Dostawy będą odbywać się do budynku szkoły podstawowej przez okres około 181 dni żywieniowych od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć szkolnych o godz. 11.20 (wydawanie obiadu 11.30) licząc od 02.01.2024r. do dnia 20.12.2024 r.Dostawy do budynku przedszkola będą odbywały się przez okres 208 dni żywieniowych - od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych w dwóch dostawach o godz. 8:30 – 8:45 (śniadanie) i 11:20 (obiad i podwieczorek), licząc od 02.01.2024r. do dnia 31.12.2024 r.Posiłki muszą zostać właściwie dobrane przez Wykonawcę do wieku dzieci, w tym powinny spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz dzieci szkolnych w wieku od 7 do 15 lat oraz Instytut Żywności i Żywienia.W każdym tygodniu obowiązywania Umowy, Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i dostarczenia obiadów z:• z drugim daniem mięsnym - w każdy poniedziałek i środę;• z drugim daniem jarskim - w każdy wtorek i czwartek;• z drugim daniem rybnym - w każdy piątek.Szacunkowa ilość posiłków, tj. dwudaniowych obiadów wraz z napojem, w okresie obowiązywania Umowy wynosi ogółem dla szkoły podstawowej: 7 240 szt., z czego ilość posiłków: dla dzieci w wieku szkolnym wynosi ogółem: 7 240 szt., w tym:o 2 920 szt. obiadów z drugim daniem mięsnym;o 2 880 szt. obiadów z drugim daniem jarskim;o 1 440 szt. obiadów z drugim daniem rybnymSzacunkowa ilość posiłków dla przedszkola:a) tj. dwudaniowych obiadów wraz z napojem, w okresie obowiązywania Umowy wynosi ogółem: 10.400 szt., z czego ilość posiłków: dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi ogółem: 10.400 szt., w tym:o 4 100 szt. obiadów z drugim daniem mięsnym;o 4 250 szt. obiadów z drugim daniem jarskim;o 2 050 szt. obiadów z drugim daniem rybnym b) tj. śniadań w okresie obowiązywania Umowy wynosi ogółem: 10 400 szt., c) tj. podwieczorków w okresie obowiązywania Umowy wynosi ogółem: 7 280 szt.Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 8 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, określone przez Zamawiającego spośród warunkówo których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp, dotyczące:7.2.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:Za minimalny poziom zdolności uznane zostanie, wykazanie przez Wykonawcę, że posiada ważną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego, zatwierdzającą do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu lub posiada zaświadczenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów państwowej Inspekcji sanitarnej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu.7.2.4. zdolności technicznej lub zawodowej:Za minimalny poziom zdolności uznane zostanie, wykazanie przez Wykonawcę, że:a) dysponuje następującą osobą zdolną do wykonania zamówienia, która będzie skierowana przez Wykonawcę do realizacji zamówienia, tj.:Szefem kuchni- minimum 1 osoba, która będzie odpowiedzialna za: bieżące zarządzanie zespołem przygotowującym potrawy i napoje, kontrolę jakości oraz przygotowywanie jadłospisów, zgodnie z wymaganiami dotyczącymi posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym, spełniająca następujące warunki:• posiadającą dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii uzyskany przed komisją egzaminacyjną izby rzemieślniczej na podstawie art. 3 ust. 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle (t.j., Dz. U. z 2020 poz. 2159 tj.) lub wydany na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa,• posiada co najmniej 3 letnie doświadczenie na stanowisku kucharza.b) dysponuje pojazdem służącym do przewozu posiłków na potrzeby realizacji zamówienia na który została wydana ważna decyzja o spełnianiu wymogów sanitarnych.UWAGI:1) Mając na uwadze art. 117 ust. 1 ustawy Pzp w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia lub korzystania z zasobów podmiotów trzecich na podstawie art. 118 ustawy Pzp minimum jeden wykonawca lub jeden podmiot udostępniający zasoby musi posiadać pełne doświadczenie wskazane w warunku udziału w postępowaniu. Zamawiający tym samym nie dopuszcza sumowania [łączenia potencjału] w zakresie tego warunku udziału w postępowaniu, gdyż wypaczałoby to cel, który powinien zostać osiągnięty poprzez tak postawiony warunek.2) W przypadku, gdy Wykonawca polega na zasobach innych podmiotów przy wykazaniu spełniania warunku wiedzy i doświadczenia, zobowiązany jest wykazać, że podmioty te zrealizują usługi do realizacji których te zdolności są wymagane.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-28

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach