Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala

Specjalistyczny Psychiatryczny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 16-400 Suwałki, ul. Szpitalna 62
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 87 5626406 , fax. 87 5626402
  • Data zamieszczenia: 2016-01-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalistyczny Psychiatryczny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Szpitalna 62 62
    16-400 Suwałki, woj. podlaskie
    tel. 87 5626406, fax. 87 5626402
    REGON: 79024405500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spspzoz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie śniadań, obiadów i kolacji do kuchenek oddziałowych Zamawiającego, określonych w jadłospisach opracowanych na okres 3 tygodni stanowiących załącznik nr 3 do SIWZ. 2. Ilość zamawianych posiłków będzie wynikać z codziennych zapotrzebowań zaprowiantowania wystawianych przez poszczególne oddziały Zamawiającego (przewidywana ilość dziennego zapotrzebowania wynosi: 200-250 śniadań, obiadów i kolacji). 3. Zamawiający nie będzie przechowywał posiłków i wymaga dostarczania śniadań w godz. 07.15-07.30, obiadów w godz. 12.30-13.00, kolacji w godz. 17.30-18.00. 4. Wykonawca musi bezwzględnie zapewnić wyżywienie przez wszystkie dni w roku bez względu na okoliczności zależne lub niezależne od niego. 5. Posiłki powinny być przygotowane wg następujących diet: - dieta podstawowa, ogólna - 2300 Kcal (+/-20%) - dieta lekkostrawna - 2000 Kcal (+/-20%) - diety specjalistyczne - 1200-3200 Kcal (+/-20%) (cukrzycowa, wrzodowa, wątrobowa, nerkowa, wysokobiałkowa, wysokokaloryczna). Dieta cukrzycowa, wrzodowa, wysokokaloryczna obejmuje 5 posiłków. Ponadto na dietę cukrzycową należy dostarczyć pieczywo razowe. Całodzienne wyżywienie powinno odpowiadać wymogom kalorycznym dla poszczególnych diet i powinno uwzględniać zalecenia lekarskie dla indywidualnych potrzeb pacjentów. Wyżywienie powinno posiadać niezbędne składniki odżywcze określone w art. 3 ust. 3 pkt. 33 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) oraz normy dzienne racji pokarmowych (opracowane przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie). 6. Wykonawca ma obowiązek przechowywać próbki wszystkich potraw wchodzących w skład dostarczanych posiłków, zgodnie z aktualnie obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. 7. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty jadłospis Zamawiającego lub własny na okres 3 tygodni z opracowanym przez dietetyka Wykonawcy zestawieniem poszczególnych wartości odżywczych produktów oraz zbiorczo posiłków. Uwagi: - w jadłospisach należy uwzględniać różnorodny dobór produktów, potraw, technik kulinarnych oraz sezonowość warzyw i owoców (posiłki urozmaicone), - w przygotowywaniu zup mlecznych należy użyć mleko o nie mniej niż 2% zawartości tłuszczu, - wędliny niższej jakości tj. mielonka, parówka, pasztet, salceson, metka itp. nie należy uwzględniać częściej niż 3 razy w tygodniu, - chleb należy dostarczać pokrojony zapakowany w folię, - przy obiedzie do drugiego dania należy zawsze uwzględnić surówkę/sałatkę, - Zamawiający wymaga od Wykonawcy by w okresie Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy przygotował posiłki o charakterze świątecznym z uwzględnieniem tradycyjnych potraw, - nie dopuszcza się stosowania zup i ziemniaków z komponentów proszkowych, - posiłki należy wykonywać pod nadzorem dietetyka Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942209
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium. 2. Ustala się wadium dla całości przedmiotu zamówienia w wysokości: 20 000,00 zł. 3. Wykonawca wnosi wadium w wybranej przez siebie, wymienionej poniżej, formie: 1) w pieniądzu, przelewem na rachunek bankowy: 42150017191217100154550000 z adnotacją wadium - na przygotowanie i dostawę całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala, 2) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym, że zobowiązanie kasy jest zobowiązaniem pieniężnym, 3) w gwarancjach bankowych, 4) w gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 4. Wadium wniesione w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. 5. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Przy czym za termin wniesienia wadium w formie pieniężnej przyjmuje się termin uznania na rachunku bankowym zamawiającego. 6. Wadium wniesione w pieniądzu, zostanie zwrócone wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku banko?wego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez wykonawcę. 7. Wadium wniesione w formie innej niż pieniądz należy złożyć w formie oryginału, razem z ofertą. 8. W przypadku niezabezpieczenia oferty jedną z określonych w niniejszej specyfikacji form wadium wykonawca zostanie wykluczony z udziału w postępowaniu, a jego oferta podlegać będzie odrzuceniu. 9. Zamawiający zwróci niezwłocznie wadium wszystkim wykonawcom po wyborze najkorzystniejszej oferty lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza. 10. Wykonawcy, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwróci wadium niezwłocznie po zawarciu umowy. 11. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 12. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, nie wniósł zabezpieczenia należytego wykonania umowy lub zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. 13. W zakresie wadium obowiązują uregulowania Prawa zamówień publicznych zawarte w art. 45 i 46 Prawa zamówień publicznych.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spspzoz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach