Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarcznie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Spolecznej w Przeworsku

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku ogłasza przetarg

  • Adres: 37-200 Przeworsk, ul. Krakowska 30
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 016 6487216, 6488750 , fax. 016 6487216 w. 18
  • Data zamieszczenia: 2011-06-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku
    ul. Krakowska 30 30
    37-200 Przeworsk, woj. podkarpackie
    tel. 016 6487216, 6488750, fax. 016 6487216 w. 18
    REGON: 65003278400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarcznie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Spolecznej w Przeworsku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu zup z wkładką w postaci gorącego posiłku do punktu wydawania posiłków w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Przeworsku przy ul. Krakowskiej 30 oraz do miejsca wydawania posiłków na terenie miasta Przeworska zapewnionego przez Wykonawcę, dla osób korzystających z pomocy społecznej w MOPS - Przeworsk , w okresie od ok.15 sierpnia 2011 do 31.12.2011 r. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia; muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów.Posiłek każdego dnia jest inny i składać się będzie z zupy z wkładką i pieczywem. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności nie mniejszej niż 450 kcl zgodnie z zaleconymi normami żywieniowymi opublikowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 500 ml plus wkładka mięsna 100 gramów, pieczywo 100 gramów oraz torebka atestowana na wkładkę. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli właściwego doboru i jakości posiłków. Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków, we własnych specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.O czystość termosów zadba Wykonawca. Wykonawca zaoferuje wykonanie usługi przygotowania, wydawania i dowozu posiłków w postaci ; Przewidywana ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia ok. 30048 porcji zup z wkładką w postaci gorących posiłków w okresie od ok.15 sierpień 2011 r. do 31 grudnia 2011 r. Przygotowanie i dostarczenie odbywać się będzie sukcesywnie po około 313 porcji zup dziennie w dni robocze w miesiącach od ok.15 sierpnia 2011 r.do 31 grudnia 2011 r. Dostarczanie zup z wkładką do punktu wydawania posiłków w MOPS Przeworsk przy ul. Krakowska 30 oraz do miejsca wydawania posiłków zabezpieczonego przez wykonawcę na terenie miasta Przeworsk, codziennie do godz.10.45 od poniedziałku do piątku w dni robocze. Odbieranie z w/w miejsc niewydanych w danym dniu zup z wkładką wraz z pojemnikami codziennie o godz.14.00 po zakończeniu wydawania zup z wkładką. 1.Zupy 5)Dostarczana jedna porcja zupy musi mieć kaloryczność równą 350 kcal. 6)Dostarczana jedna porcja zupy musi mieć pojemność 0,5 l. 7)Do jednej porcji zupy dostarcza się również jedną porcję chleba zwykłego, który musi mieć wagę 100 gram. 8)Dostawa zup musi być różnego rodzaju 9) Dostarcza się, co najmniej 10 rodzajów zupy: a)żurek, b)pomidorowa z makaronem, c)krupnik, d)grochówka, e)barszcz czerwony-ukraiński, f)kapuśniak, g) jarzynowa, h)kalafiorowa, i)ogórkowa, j) pieczarkowa 2.Wkładki do zupy a) Dostarczana jedna porcja wkładki do zupy musi mieć wagę 100 g, bigos 200 g a) Dostawa wkładki do zup musi być różnego rodzaju c)Dostarcza się, co najmniej 5 rodzajów wkładki do zupy:1)kiełbasa, 2)kotlet mielony, 3)parówka, 4)pieczeń rzymska, 5)bigos. Wraz z dostarczonym posiłkiem wykonawca dostarcza torebki atestowane w ilości zgodnej z ilością porcji dostarczonych wkładek do zup. Wykonawca sukcesywnie dostarcza torebki atestowane HDPE (14/4/32 ), pakowane po 1000 szt. jako opakowanie jednorazowego użytku do pakowania wkładki na wynos w ilości dostarczanych wkładek do zup. Zamawiający dokona faktycznej zapłaty za faktyczne wydane zupy w punkcie wydawania posiłków w okresie rozliczeniowym. Wykonawca nie może żądać dodatkowej zapłaty za ewentualne przygotowane i niewykorzystane zupy. Wymienione w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia ilości posiłków należy traktować jako szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia żywionych osób. Zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. Ilość porcji będzie określona przez Zamawiającego najpóźniej na 1 dzień przed dniem wydawania posiłków. O każdej zmianie w ilości posiłków na dany dzień Wykonawca będzie powiadamiany telefonicznie przez pracownika Zamawiającego, wskazanego w umowie. W przypadku braku środków na dożywianie podopiecznych w trakcie realizacji zamówienia Zamawiający może rozwiązać umowę z Wykonawcą. Wykonawca określi cenę jednostkową 1 porcji zupy wraz z podatkiem VAT i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju zupy oraz niezależnie od zmian ustawowych wysokości podatku VAT. W soboty i niedziele oraz święta wolne od pracy porcje zupy z wkładką nie są dostarczane, jednakże na te dni porcje wydawane są w piątek w zwiększonej ilości. Wykonawca zobowiązuje się współpracować ze służbami Zamawiającego. Zamawiający oprócz dostarczania zup z wkładką do punktu wydawania posiłków w MOPS w Przeworsku przy ul. Krakowska 30, żąda zapewnienia przez Wykonawcę miejsca wydawania posiłków na terenie miasta Przeworska oraz zapewnienia osób do wydawania posiłków w tym miejscu. Miejsca i godziny dostawy i odbioru posiłków przez Wykonawcę codziennie w dni robocze : 1)Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku - dostarczenie godz.10.45 - odbiór niewydanych w danym dniu zup z wkładką wraz z pojemnikami o godz.14.00 a) w punkcie wydawania posiłków w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Przeworsku Zamawiający zapewnia wydawanie posiłków swoimi pracownikami MOPS. b) Posiłki mogą być spożywane na miejscu i poza miejscem ich wydawania. 2)Miejsce zapewnione przez Wykonawcę na terenie miasta Przeworska- dostarczenie godz.10.45 - odbiór niewydanych w danym dniu zup z wkładką wraz z pojemnikami o godz.14.00 a)w miejscu wydawania posiłków zapewnionym przez Wykonawcę posiłki wydają osoby ze strony Wykonawcy b)Posiłki będą spożywane poza miejscem ich wydawania. Wykonawca musi zapewnić miejsce wydawania posiłków w którym będą wydawane gorące posiłki i umożliwić pobieranie posiłków na wynos w naczyniach własnych przez podopiecznych MOPS. Miejsce wydawania posiłków, w którym będą wydawane posiłki musi być zlokalizowane na terenie Przeworska w dogodnej odległości od MOPS Przeworsk. Wykonawca musi posiadać zezwolenie SANEPID-u na prowadzenie działalności gastronomicznej. Bloczki na zupę z wkładką wydawane są podopiecznym MOPS w Przeworsku przez pracowników socjalnych, które są przyznawane w drodze decyzji administracyjnej Dyrektora MOPS. Posiłki będą wydawane osobom posiadającym bloczek posiłkowy wydany przez Zamawiającego. Zamawiający jest uprawniony do bieżącej kontroli jakości wydawanych posiłków, ich zgodności z opisem przedmiotu zamówienia, walorów smakowych i estetyki. Zarówno posiłki, jak też miejsce ich przechowywania, urządzenia produkcyjne, kadra Wykonawcy biorąca udział w realizacji zamówienia oraz transport muszą spełniać wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 1228) oraz aktów wykonawczych do tej ustawy. Wykonawca powinien wykonywać i utrzymywać stałą procedurę lub procedury na podstawie zasad HACCP. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania usługi innemu podmiotowi. Cena jednostkowa za posiłek, podana przez Wykonawcę, powinna uwzględniać wszelkie koszty przygotowania i dostarczenia posiłku do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. Wykonawca przed złożeniem oferty cenowej powinien szczegółowo zapoznać się z przedmiotem zamówienia łącznie ze sprawdzeniem warunków wykonania zamówienia a w przypadku jakichkolwiek wątpliwości, prosimy o kontakt z Zamawiającym. Koszty złożenia oferty obciążają Wykonawcę. Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień: Kod CPV : 55.32.10.00-6 usługa przygotowania posiłków 55.32.20.00-3 usługa gotowania posiłków 55.52.00.00-1 usługa dostarczania posiłków 55.32.00.00-9 usługa podawania posiłków
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mops.przeworsk.um.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach