Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla świadczeniobiorców Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w 2023 roku

GMINA PRZYTOCZNA ogłasza przetarg

  • Adres: 66-340 Przytoczna, ul. Rokitniańska 4
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-02-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: GMINA PRZYTOCZNA
    ul. Rokitniańska 4
    66-340 Przytoczna, woj. lubuskie
    REGON: 21096682300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla świadczeniobiorców Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w 2023 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczaniu transportem Wykonawcy obiadów jednodaniowych dla świadczeniobiorców Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej, ul. Św. Jana Bosco 1, 66-340 Przytoczna,2. Usługa obejmuje przygotowanie i dowiezienie posiłków w stanie gotowym do spożycia w formie obiadów jednodaniowych. Obiady objęte zamówieniem winny być skomponowane w następujących proporcjach:a) 3 x w tygodniu II Danie (poniedziałek, środa, piątek)b) 2 x w tygodniu zupa (wtorek, czwartek)3. Wykonawca dostarczał będzie posiłki codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 10:30 do 11:15.4. Szacunkowa ilość posiłków:1) Obiady jednodaniowe – 15 820 sztuk w trakcie trwania umowy, z czego 9492- II dania, 6328 - zup2) Liczba wydawanych średnio dziennie posiłków obiadów - 70 porcji.5. Zamawiający wskazuje, że przewiduje realizację minimum 80% w/w liczy posiłków.Wskazana w pkt 7.4. liczba posiłków ma charakter szacunkowy i w rzeczywistości ilość wydawanych posiłków w ramach realizowanej umowy może ulec zmianie adekwatnie do potrzeb Zamawiającego.Ze względu na szczególny charakter przedmiotu zamówienia, jakim jest świadczenie usług pomocy społecznej nie ma możliwości dokładnego oszacowania rzeczywistej liczby wydawanych posiłków. Rzeczywista liczba posiłków może ulec zmniejszeniu z uwagi na zmiany w zakresie liczby osób uprawnionych do świadczenia. Jednakże Zamawiający zakłada, że zrealizuje minimum 80% w/w liczy posiłków. Jednocześnie Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia w/w liczby posiłków na zasadzie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, o którym mowa w pkt. 7.8.6.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia) przedstawiono w projekcie umowy (załącznik nr 7 do SWZ), będącym integralną częścią Specyfikacji Warunków Zamówienia (dalej: SWZ):Posiłki, o którym mowa w pkt stanowią:a) obiad jednodaniowy składający się z:• zupy w ilości 450 ml na osobę wraz z pieczywem - podprawianej niskotłuszczową śmietaną albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką• drugiego dania składającego się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane) w postaci:• ziemniaków (kaszy, ryżu, makaronu) w ilości 250g na osobę; mięsa w ilości 100 g/bez kości na osobę, 120 g/ z kością na osobę - waga mięsa po przetworzeniu; lub gulasz- 150g na osobę, i surówki 150 g na osobę lub• potrawy typu: fasolka po bretońsku, bigos, łazanki, pierogi, krokiety, gołąbki itp. w ilości 300 g na osobę,Zamawiający zaleca stosowanie surówek - warzyw gotowanych lub parzonych,Zamawiający zaleca stosowanie do surówek warzyw miękkich, sosu dodatkowo w ilości co najmniej 40 ml na osobę przy potrawach ziemniaczanych, kaszy, ryżu. W każdym miesiącu wykonywania umowy Wykonawca przygotowuje:◦ 2 obiady rybne,◦ 2 obiady półmięsne ( bigos, pierogi, krokiety itp.),◦ 2 obiady bezmięsne,◦ 8 obiadów mięsnych.7. Szczegółowe wymogi dotyczące przedmiotu zamówienia uwzględniono w pkt. 7.7 SWZ.8. Zamawiający – stosownie do treści art. 95 ustawy Pzp - wymaga, aby osoby wykonujące czynności związane z wykonywaniem zamówienia objętego niniejszym postępowaniem, w szczególności w postaci czynności administracyjnych i koordynacyjnych oraz czynności polegających na realizacji usługi zgodnie z przedmiotem umowy (przygotowanie i dostawy posiłków), były w okresie realizacji umowy zatrudnione na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 roku Kodeks pracy (t.j. Dz. U. z 2022 r., poz.1510 z późn. zm.), jeżeli wykonywanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w rozumieniu art. 22 § 1 k.p. , szczegółowe informacje zgodnie z pkt. 7.9. SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 75310000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach