Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach ogłasza przetarg
- Adres: 12-114 Rozogi, ul. 22 Lipca 22
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 89 722 69 32 , fax. 89 722 66 22
- Data zamieszczenia: 2016-07-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach
ul. 22 Lipca 22 22
12-114 Rozogi, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 89 722 69 32, fax. 89 722 66 22
REGON: 55044338400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w roku szkolnym 2016/2017 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej, gimnazjum oraz w przedszkolu w dni objęte nauką szkolną w czasie trwania roku szkolnego, od dnia 02.09.2016 r. do 29.06.2017 r., w następujących placówkach oświatowych na terenie Gminy Rozogi: a) Szkoła Podstawowa w Klonie wraz z oddziałami przedszkolnymi grupa 3-4-latków oraz grupa 5-6-latków: - uczniowie : 75 osób -dzieci przedszkolne : 16 osób b) Zespół Szkolno-Przedszkolny w Dąbrowach - uczniowie : 64 osób, - dzieci przedszkolne: 18 osoby, c) Zespół Szkół w Rozogach - dotyczy Oddziału Gimnazjum w Dąbrowach oraz Gimnazjum w Klonie: - uczniowie z Gimnazjum w Klonie : 14 osoby - uczniowie z Gimnazjum w Dąbrowach - 34 osoby 2. Wyżej wymienione dzieci i uczniowie są dożywiane w ramach programu rządowego Pomoc państwa w zakresie dożywiania - Uchwała Nr 221 Rady Ministrów z 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020) 3. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 41.327 posiłków, z tego: 34.969 obiadów dla uczniów szkół i 6.358 posiłków dla dzieci przedszkolnych. Dzienna liczba posiłków ok. 221, w tym ok. 34 posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz ok. 187 posiłków dla uczniów w szkołach x 187 dni żywieniowych. UWAGA: Ilość dożywianych osób w zależności od faktycznej liczby osób objętych programem dożywiania oraz ilość dni żywieniowych w roku szkolnym 2016/2017 może ulec zmianie, za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności. 4. Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób: a) trzy razy w tygodniu zupa + owoc (poniedziałek, środa, piątek) b) dwa razy w tygodniu drugie danie (wtorek, czwartek) 5. Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie: a. zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 - 400 ml +2 kromki chleba w ustalone dni tygodnia, np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik, b. drugie danie w ustalone dni tygodnia składające się z: - mięsa lub ryby o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, kotleta mielonego, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie, - dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g., - dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. - kompotu 200 ml. - jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 400 gramów. Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum dwa razy w miesiącu c. Owoc w dni, gdy podawana jest zupa - do wyboru: jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka. 6. Posiłki dla dzieci w przedszkolach: realizowane są w formie obiadu dwudaniowego na który składać się będzie zupa oraz drugie danie. Przez jeden posiłek dla dziecka w przedszkolu zamawiający rozumie: a) zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 ml + 1 kromka chleba, np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik, b) drugie danie oraz kompot, składający się z: - mięsa lub ryby filet bez ości o gramaturze 100-150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie; - dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 100-150 g. - dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. - kompotu 200 ml - jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 400 gramów Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum 2-3 razy w miesiącu. c) owoc podany 3 razy w tygodniu. Do wyboru: jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienie w SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://rozogi-ug.bip-wm.pl, lub www.gopsrozogi.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- przetarg nieograniczony na usługę żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-07 - Żywienie pacjentów Szpitala Mrągowskiego im. Michała Kajki Sp. z o.o.
Dodano: 2016-06-14 - sporządzanie posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatowego Sp. z o.o. w Pasłęku
Dodano: 2016-03-31 - Usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego.
Dodano: 2016-03-10 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2015-11-30 - Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2015-11-20 - Usługi w zakresie kompleksowego przygotowywania, dostarczania oraz podawania posiłków szpitalnych pacjentom Szpitala Powiatowego w Kętrzynie
Dodano: 2015-11-12 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2015-11-03 - SAP.221-26.2015 Zapewnienie usługi restauracyjnej
Dodano: 2015-11-02 - Świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych gorąca zupa z wkładką mięsną i pieczywem do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku.
Dodano: 2015-10-14