Przetargi.pl
Przygotowanie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lisówkach w okresie od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r., z wykorzystaniem wydzierżawionej przez Wykonawcę od Zamawiającego wyposażonej kuchni wraz znajdującej się w budynku na terenie tut. Domu Pomocy Społecznej.

Dom Pomocy Społecznej w Lisówkach ogłasza przetarg

  • Adres: 62-070 Dopiewo, Leśne Zacisze 2
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 8148049 w. 328
  • Data zamieszczenia: 2014-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Lisówkach
    Leśne Zacisze 2 2
    62-070 Dopiewo, woj. wielkopolskie
    tel. 061 8148049 w. 328
    REGON: 63097072000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpslisowki.powiat.poznan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lisówkach w okresie od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r., z wykorzystaniem wydzierżawionej przez Wykonawcę od Zamawiającego wyposażonej kuchni wraz znajdującej się w budynku na terenie tut. Domu Pomocy Społecznej.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lisówkach w okresie od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. z wykorzystaniem wydzierżawionej przez Wykonawcę od Zamawiającego wyposażonej kuchni wraz znajdującej się w budynku na terenie tut. Domu Pomocy Społecznej. Wyżywienie musi być wydawane w siedzibie Zamawiającego codziennie, również w niedziele i święta. Zamawiający wymaga, aby usługa niniejsza była wykonana przez Wykonawcę zgodnie z następującymi normami jakościowymi ISO 9001, ISO 22000 lub certyfikowany HACCP, oraz ISO 14001, a nadto Wykonawca posiadał zaświadczenie niezależnego podmiotu uprawnionego do kontroli Wykaz wyposażenia kuchni zawiera załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji, natomiast warunki dzierżawy ustalone zostały w projekcie umowy dzierżawy, stanowiącym załącznik nr 3. Stan sanitarny dzierżawionych pomieszczeń i wyposażenia kuchni został oceniony pozytywnie (uzyskana maksymalna liczba punktów) przez WPW Inspektora Sanitarnego (załącznik do protokołu kontroli sanitarnej Nr DN-HŻ.9012.1.82.2012 z dnia 25.09.2012 r.) Zamawiający zaleca wykonanie wizji lokalnej dzierżawionych pomieszczeń. Termin wyznaczenia wizji lokalnej Wykonawca ustala z Zamawiającym (przed upływem terminu składania ofert) telefonicznie. Wykonawca po przejęciu części zakładu pracy Zamawiającego na podstawie umowy dzierżawy, zgodnie z art. 231§ 1 Kodeksu pracy z mocy prawa będzie stroną w stosunkach pracy z pracownikami firmy Aspen-Res sp. z o.o. ul. Bularnia 5, 31-222 Kraków. Przejęcie dotyczyć będzie następujących pracowników: Stanowisko: kucharz, 1 etat, płaca brutto : 2.413,20 zł. Stanowisko: kucharz, 1 etat, płaca brutto : 2.292,54 zł. Stanowisko: kucharz, 1 etat, płaca brutto : 2.414,00 zł. Stanowisko: pomoc kuchenna, 1 etat, płaca brutto : 2.414,00 zł. (szczegółowe informacje dot. przejęcia pracowników - załącznik nr 12 do SIWZ) Przedmiot zamówienia określony jest we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) kodem 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków. W okresie realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania 32 850 porcji całodziennego wyżywienia (średnio dla 90 mieszkańców dziennie), obejmującego śniadania, obiady dwudaniowe z napojem, posiłek dodatkowy (deser) oraz kolacje. Zamawiający ponadto wymaga, aby Wykonawca w ramach niniejszego zamówienia dostarczał usługi, produkty i posiłki szczegółowo określone w załączniku nr 1. Ilość produktów i posiłków zależna będzie od faktycznej liczby mieszkańców. Pojęcie równoważności użyte w opisie w/wym. zamówienia, należy rozumieć jako równoważność jakościową w stosunku do produktów wskazanych z nazwy przez Zamawiającego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpslisowki.powiat.poznan.pl/bip/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach