Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony nr 7/DKw/Ż/2019 na dostawy ryb mrożonych, przetworów i konserw rybnych

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 80-803 Gdańsk, ul. Kurkowa
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 3231000, 3231260 , fax. 583 025 125
  • Data zamieszczenia: 2019-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Kurkowa 12
    80-803 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 058 3231000, 3231260, fax. 583 025 125
    REGON: 62649000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http//www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna SW nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony nr 7/DKw/Ż/2019 na dostawy ryb mrożonych, przetworów i konserw rybnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa od dnia 09.01.2020r. do dnia 08.01.2023r. do siedziby zamawiającego transportem własnym wykonawcy i na koszt wykonawcy ryb mrożonych, przetworów i konserw rybnych CPV 15200000-0. Lp.;Przedmiot zamówienia /Opakowania;Ilość w kg;Kod CPV;Polska Norma 1;Filet mrożony z ryby dorszowatej płaty ze skórą pakowany w folię i karton 5-20kg/szt.;1800;15222000-6;PN - A - 86759:1994 2;Filet mrożony z ryby dorszowatej kostka pakowany w folię i karton 5-20kg/szt.;3600;15222000-6 ;PN - A - 86759:1994 3;Filet mrożony ze śledzia płaty ze skórą pakowany w folię i karton 5-20kg/szt.;4320;15222000-6;PN - A - 86759:1994 4;Burger rybny panierowany mrożony 60-120g/szt. pakowany w folię i karton 2-20kg/szt.;8640;15229000-9 ;PN- A -86760:1996 5;Paprykarz rybny konserwa 170-330g/szt. -puszka metalowa;5400;15235000-4;PN- 91/A-86763/Az4:2001 6;Sałatka rybna z warzywami konserwa 170-330g/szt.-puszka metalowa ;5400;15235000-4 ;PN- 91/A-86763/Az4:2001 7;Szprot w oleju konserwa 170-330g/szt.-puszka metalowa;5400;15235000-4;PN- 91/A-86763/Az4:2001 8;Szprot w pomidorach konserwa 170-330g/szt.-puszka metalowa ;5400;15235000-4;PN- 91/A-86763/Az4:2001 9;Śledź w pomidorach konserwa z 170-330g/szt. -puszka metalowa;1800;15235000-4;PN- 91/A-86763/Az4:2001 amówienia składane będą telefonicznie na siedem dni przed dostawą. Dostawy realizowane będą jeden raz w miesiącu (od poniedziałku do czwartku oprócz świąt) transportem wykonawcy i na koszt wykonawcy do magazynu żywnościowego AŚ Gdańsk w godz. 8.00 - 13.00. Dostarczany towar powinien spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszące te normy albo Polskie Normy. Towar musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad, wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i i podległymi jej aktami wykonawczymi. Filety ryb mrożonych: muszą być ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii umożliwiających łatwe oddzielenie każdego fileta, pokryte glazurą maksymalnie do 10%, zapakowane w pudła kartonowe. Dopuszcza się pojedyncze przypadki filetów przymarzniętych krawędziami, ale dających się łatwo rozdzielić. Burger rybny: w skład m. in. powinno wchodzić: ryby białe min. 50 %, panierka, przyprawy, forma regularna (np. okrągła, owalna, prostokątna). Konserwy rybne: szprot w sosie pomidorowym i szprot w oleju - zawartość ryby - min. 50%, paprykarz rybny i sałatka rybna – zawartość ryby min. 30%, śledź w sosie pomidorowym – zawartość ryby min. 60%. Wygląd, konsystencja i smak charakterystyczna dla rodzaju użytego surowca, bez obcych posmaków, zapach charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny, bez obcych zapachów. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. Termin przydatności do spożycia liczony od daty dostawy poszczególnych pozycji opisu przedmiotu zamówienia musi wynosić: dla ryb i przetworów rybnych mrożonych nie mniej niż 3 miesiące; dla konserw rybnych nie mniej niż 6 miesięcy. Opakowania powinny zabezpieczać ryby przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką, powinny być całe (bez uszkodzeń mechanicznych), czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Towar musi być oznakowany zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązuje się przedstawiać przy każdej dostawie handlowy dokument identyfikacyjny HDI lub świadectwo zdrowia zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca dostarczy towar transportem własnym lub innego przewoźnika spełniającym obowiązujące wymagania sanitarne. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru, oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Wykonawca winien wyrazić zgodę na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa zgodnie z wymogami służb ochrony Aresztu Śledczego w trakcie dostarczania towaru i pobytu na terenie Zamawiającego. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany przez Zamawiającego w jego magazynie w oparciu o złożone zamówienie. Dostarczone produkty muszą być oznaczone w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania (ilość, rodzaj, parametry, producent, data przydatności do spożycia). Zapłata za odebrany towar następować będzie przelewem bankowym na konto wskazane przez wykonawcę, przy czym termin płatności wyznaczony przez wykonawcę musi wynosić 30 dni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15200000-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca posiada stosowną dla charakteru swojej działalności decyzję organu Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Lekarza Weterynarii o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jeśli przepisy nakładają na Wykonawcę obowiązek posiadania w/w decyzji.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów udowodni zamawiającemu, że realizując zadanie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach