Przetargi.pl
Przeprowadzenie praktyk zawodowych dla uczniów technikum usług fryzjerskich w ramach projektu nr WND-POKL.09.02.00-18-005/10 pt. Szkoła wysokich lotów - praktyki zawodowe młodzieży Zespołu Szkół Mechanicznych w Rzeszowie, realizowanego przez Gminę Miasto Rzeszów/Zespół Szkół Mechanicznych, w okresie od 01.11.2010 r. do 31.08.2013 r., współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Zespół Szkół Mechnicznych im. Gen. Władysława Andersa ogłasza przetarg

  • Adres: 35-078 Rzeszów, ul. Hetmańska 45A
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 17 748 22 50 , fax. 17 748 22 74
  • Data zamieszczenia: 2010-12-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Mechnicznych im. Gen. Władysława Andersa
    ul. Hetmańska 45A 45A
    35-078 Rzeszów, woj. podkarpackie
    tel. 17 748 22 50, fax. 17 748 22 74
    REGON: 00019345300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zsm.resman.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szkoła publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie praktyk zawodowych dla uczniów technikum usług fryzjerskich w ramach projektu nr WND-POKL.09.02.00-18-005/10 pt. Szkoła wysokich lotów - praktyki zawodowe młodzieży Zespołu Szkół Mechanicznych w Rzeszowie, realizowanego przez Gminę Miasto Rzeszów/Zespół Szkół Mechanicznych, w okresie od 01.11.2010 r. do 31.08.2013 r., współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie praktyk zawodowych uczniów technikum usług fryzjerskich w ramach projektu nr WND-POKL.09.02.00-18-005/10 pt. Szkoła wysokich lotów - praktyki zawodowe młodzieży Zespołu Szkół Mechanicznych w Rzeszowie, realizowanego przez Gminę Miasto Rzeszów/Zespół Szkół Mechanicznych, w okresie od 01.11.2010 r. do 31.08.2013 r., współfinansowanym przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. WSPÓLNY SŁOWNIK ZAMÓWIEŃ (CPV): 80500000-9 Usługi szkoleniowe 55110000-4 Hotelarskie usługi noclegowe 55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków. 1. Dane dotyczące projektu: 1). Informacje ogólne: Projekt pt. Szkoła wysokich lotów - praktyki zawodowe młodzieży Zespołu Szkół Mechanicznych w Rzeszowie jest dofinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (POKL), Priorytet IX, Działanie 9.2. Celem głównym projektu jest podwyższenie kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Mechanicznych poprzez praktyki zawodowe i kursy językowe. 2). Miejsce realizacji projektu: województwo podkarpackie. 3). Biuro projektu: Zespół Szkół Mechanicznych w Rzeszowie, ul. Hetmańska 45a, pokój nr 3. 4). Termin realizacji projektu: od dnia 01.11.2010 do 31.08.2013 r. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia Przedmiot zamówienia: Zamówienie obejmuje przeprowadzenie praktyk zawodowych w wymiarze 60 godzin (10 dni x 6 godzin) oraz zapewnienie zakwaterowania, wyżywienia i osobistego sprzętu fryzjerskiego dla 20 beneficjentów projektu wskazanych przez Zamawiającego, zgodnie z ramowym programem praktyk zamieszczonym w ust. 3. Ilość osób odbywających praktyki/Ilość grup: 20 osób, 2 grupy (w jednej grupie 10 osób) Ilość osób szkolonych przez jednego instruktora: 10 osób Liczba godzin/dni praktyk: 60 godzin w ciągu 10 dni. Harmonogram i terminy praktyk. Szkolenie składa się z dwóch części: Część pierwsza grupa I: 17.01.2011 - 21.01.2011 grupa II: 24.01.2011 - 28.01.2011 Część druga grupa I: 01.07.2011 - 05.07.2011 grupa II: 08.07.2011 - 17.07.2011 Miejsce praktyk, warunki lokalowe, sprzętowe. 1. Praktyki należy przeprowadzić w ośrodku szkoleniowym nie będącym otwartym dla klientów zakładem usługowym, dysponującym co najmniej sześcioma stanowiskami fryzjerskimi wyposażonymi w podstawowy sprzęt fryzjerski i dwiema myjniami włosów. Dla potrzeb wykonania zamówienia Wykonawca zapewni w ośrodku szkoleniowym również salę wykładową o powierzchni co najmniej 20 m2, wyposażoną w projektor multimedialny, ekran, flipchart. 2. Ośrodek szkoleniowy musi być zlokalizowany w odległości nie większej niż 120 km od siedziby Zamawiającego. W innym przypadku Wykonawca musi zapewnić transport do miejsca praktyk. 3. Na potrzeby realizacji zamówienia Wykonawca zapewni pełny pakiet materiałów szkoleniowych potrzebnych do przeprowadzenia całego bloku praktyk, tj. farby, oksydanty, rozjaśniacze, produkty do stylizacji włosów, szampony, odżywki, rękawiczki jednorazowe, ręczniki papierowe, wypełniacze do koków oraz główki treningowe. Osobisty sprzęt fryzjerski Wykonawca wyposaży każdego uczestnika praktyk w osobisty sprzęt fryzjerski, w postaci: nożyczek, zestawu 3 szt. szczotek i 3 szt. grzebieni, fartuszka, suszarki i prostownicy. Wymagania dodatkowe Wykonawca jest zobowiązany umożliwić Zamawiającemu realizację działań w związku z promocja projektu poprzez umieszczenie w widocznych miejscach plakatów informacyjnych i tablicy typu roll-up. Zakwaterowanie podczas praktyk (22 osobyx10 noclegów). Wykonawca jest zobowiązany zapewnić uczestnikom i opiekunom zakwaterowanie na czas praktyk w hotelu co najmniej kategorii dwie gwiazdki (**), zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (tekst jednolity: Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm.), w pokojach 2-3 osobowych z łazienkami. Dla opiekuna grupy musi być zapewniony samodzielny pokój z łazienką. Hotel musi znajdować się w odległości nie większej niż 2 km od miejsca praktyk, w innym przypadku Wykonawca obowiązany jest zapewnić transport z hotelu do miejsca praktyk. Wyżywienie podczas praktyk (22 osobyx10 dni). 1. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić uczestnikom szkolenia i opiekunom wyżywienie składające się z następujących posiłków: a) śniadanie zawierające danie gorące, zimny bufet, dodatki: miód, dżem, masło, pieczywo (bułki, różne gatunki chleba) oraz napoje ciepłe: kawa, herbata, b) obiadokolację składającą się z dwóch dań (zupa i danie główne z dodatkami i surówkami), deseru (sałatka owocowa, ciasto, lody, itp.) i napoju, c) poczęstunek w czasie przerw, w postaci napojów ciepłych i zimnych oraz ciasteczek. 2. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z normami i zaleceniami prawidłowego żywienia określonymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. 3. Zestawy obiadowe nie mogą się powtórzyć w ciągu 5 dni. 4. Zamawiający nie dopuszcza użycia naczyń plastikowych. 5. Godziny posiłków zostaną uzgodnione z Zamawiającym
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zsm.resman.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach