Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach i Oddziału Zewnętrznego w Giżycku

Areszt Śledczy w Suwałkach ogłasza przetarg

  • Adres: 16400 Suwałki, ul. Wojska Polskiego
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 875 651 207 , fax. 875 650 328
  • Data zamieszczenia: 2018-09-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Suwałkach
    ul. Wojska Polskiego 29
    16400 Suwałki, woj. podlaskie
    tel. 875 651 207, fax. 875 650 328
    REGON: 31959800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach i Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 – wędliny drobiowe – dostawa do AŚ Suwałki Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1. Parówki drobiowe kg 1900 2. Kiełbasa kanapkowa drobiowa kg 2100 3. Blok drobiowy kg 1900 4. Mielonka drobiowa kg 2100 5. Przysmak konserwowy kg 2100 6. Mortadela drobiowa kg 1900 7. Przysmak drobiowy kg 2100 8. Pasztetowa drobiowa kg 1580 9. Salceson drobiowy kg 1580 10. Kiełbasa biała drobiowa kg 570 11. Polędwica drobiowa kg 380 12. Pierś faszerowana kg 380 13. Szynka drobiowa kg 380 14. Rolada drobiowa kg 2300 15. Baleron drobiowy kg 380 16. Szynka konserwowa drobiowa kg 380 17. Kiełbasa zwyczajna drobiowa kg 1330 18. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 380 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 2 –podroby drobiowe, mięso drobiowe– dostawa do AŚ Suwałki Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Ćwiartka z kurczaka (schłodzona) kg 4400 2 Serca drobiowe (schłodzone) kg 1250 3 Żołądki drobiowe (schłodzone) kg 1250 4 Filet z piersi kurczaka (schłodzony) kg 560 5 Mięso gulaszowe drobiowe (schłodzone) kg 560 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Część 3 –wędliny wieprzowe– dostawa do AŚ Suwałki Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Kiełbasa bigosowa kg 3530 2 Kiełbasa biała parzona kg 2160 3 Mortadela kg 1880 4 Pieczeń rzymska kg 1650 5 Kiełbasa parówkowa kg 1650 6 Kiełbasa piwna kg 1650 7 Salceson włoski kg 1650 8 Mielonka wieprzowa kg 1650 9 Pasztet wieprzowy kg 1650 10 Kiełbasa szynkowa kg 1650 11 Blok konserwowy kg 1650 12 Pachwina wędzona kg 560 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 4 –podroby wieprzowe, mięso wieprzowe– dostawa do AŚ Suwałki Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Łopatka wieprzowa b/k, b/s pakowana próżniowo. kg 5500 2 Wątroba Świeża, nie mrożona, pakowana próżniowo. kg 2700 3 Schab wieprzowy b/k, schłodzony pakowany próżniowo. kg 165 4 Kości wieprzowe kg 1700 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Część 5 – wędliny drobiowe – dostawa do OZ Giżycko Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1. Parówki drobiowe kg 350 2. Kiełbasa kanapkowa drobiowa kg 380 3. Blok drobiowy kg 350 4. Mielonka drobiowa kg 380 5. Przysmak konserwowy kg 380 6. Mortadela drobiowa kg 350 7. Przysmak drobiowy kg 380 8. Pasztetowa drobiowa kg 320 9. Salceson drobiowy kg 320 10. Kiełbasa biała drobiowa kg 120 11. Polędwica drobiowa kg 80 12. Pierś faszerowana kg 80 13. Szynka drobiowa kg 80 14. Rolada drobiowa kg 420 15. Baleron drobiowy kg 80 16. Szynka konserwowa drobiowa kg 80 17. Kiełbasa zwyczajna drobiowa kg 240 18. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 80 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 6 –podroby drobiowe, mięso drobiowe– dostawa do OZ Giżycko Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Ćwiartka z kurczaka (schłodzona) kg 800 2 Serca drobiowe (schłodzone) kg 250 3 Żołądki drobiowe (schłodzone) kg 250 4 Filet z piersi kurczaka (schłodzony) kg 100 5 Mięso gulaszowe drobiowe (schłodzone) kg 100 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Część 7 –wędliny wieprzowe– dostawa do OZ Giżycko Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Kiełbasa bigosowa kg 720 2 Kiełbasa biała parzona kg 440 3 Mortadela kg 380 4 Pieczeń rzymska kg 330 5 Kiełbasa parówkowa kg 330 6 Kiełbasa piwna kg 330 7 Salceson włoski kg 330 8 Mielonka wieprzowa kg 330 9 Pasztet wieprzowy kg 330 10 Kiełbasa szynkowa kg 330 11 Blok konserwowy kg 330 12 Pachwina wędzona kg 110 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 8 –podroby wieprzowe, mięso wieprzowe– dostawa do OZ Giżycko Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Łopatka wieprzowa b/k, b/s pakowana próżniowo. kg 1000 2 Wątroba Świeża, nie mrożona, pakowana próżniowo. kg 490 3 Schab wieprzowy b/k, schłodzony pakowany próżniowo. kg 30 4 Kości wieprzowe kg 350 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. 2. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie i Europejskim Normom Zharmonizowanym oraz normom zakładowym. 3. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 4. W sytuacji stosowania odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych w części 1 i 5 – wędliny drobiowe oraz części 3 i 7 – wędliny wieprzowe, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje lub nie produkuje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 5. Dostarczony towar musi być świeży, nie mrożony. 6. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 7. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zm330ian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie 30wskaźnika ogłoszonego przez GUS. W przypadku produktów żywnościowych, ze względu na specyfikę nie ma możliwości uwzględnienia w opisie przedmiotu zamówienia kosztu cyklu życia produktu. 8. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce realizacji zamówienia: części 1,2,3,4 magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach ul. Wojska Polskiego 29, części 5,6,7,8 - magazyn Oddziału Zewnętrznego w Giżycku ul. Warszawska 28A 2) Transport oraz załadunek i wyładunek odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie lub faxem do godziny 1000 na 4 dni przed dostawą. 4) Dostawa odbywać się może od poniedziałku do czwartku do godz. 1100 z wyłączeniem świąt. Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od wskazania Wykonawcy w formularzu ofertowym. 5) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie określonej w ppkt. 1, w dniu dostawy każdej partii. 6) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8) Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. CPV – 15 11 30 00-3, 15 11 40 00-0, 15 11 21 00-7, 15 13 11 30-5,
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach