Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są : Sukcesywne dostawy w 2016 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych /(tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek/.

Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie ogłasza przetarg

  • Adres: 28-300 Jędrzejów, Mnichów 135
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 38-73-512 , fax. 41 38-73-512
  • Data zamieszczenia: 2015-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie
    Mnichów 135 135
    28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 38-73-512, fax. 41 38-73-512
    REGON: 29116843200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego (Powiatu Jędrzejowskiego)

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są : Sukcesywne dostawy w 2016 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych /(tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek/.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje : sukcesywne dostawy w 2016 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie artykułów ogólnospożywczych tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek. Przedmiotem zamówienia są artykuły powszechnie dostępne /oferowane przez wiele podmiotów na rynku/ o ustalonych standardach jakościowych /znormalizowane i spełniające wymogi polskich norm, wymogi określone przepisami prawa polskiego, prawa żywnościowego i prawa unii europejskiej, norm przyjętych powszechnie w odbiorze konsumenckim, zasad GMP/GHP,GAP, systemu HACCP/, które to standardy w/w dostawy muszą spełniać. Terminy sukcesywnych dostaw przedmiotu zamówienia, ilość i rodzaj artykułów /asortymentów/ przedmiotu zamówienia w dostawie, uzależnione będą od potrzeb Zamawiającego. Zamawiający wymaga aby : - dostawy wykonywane były transportem samochodowym Wykonawcy /na jego koszt/, spełniającym wymogi przepisów dotyczących transportu żywności, - dostawy po dowiezieniu do siedziby Zamawiającego, zostały niezwłocznie wniesione przez Wykonawcę do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego, - terminy dostaw spełniały wymogi zapisów pkt.3.4 SIWZ. - etykiety artykułów (asortymentów) dostaw, uwzględniały wymogi zapisów pkt.3.3 SIWZ, - ceny określone w ofercie Wykonawcy, uwzględniały wszystkie koszty i składniki jakie należy zapłacić za przedmiot zamówienia, oraz żeby uwzględniały w/w wymogi Zamawiającego, Przedmiot zamówienia podzielony jest na następujące zadania : a/ zadanie Nr 1 - dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - produkty przemiału ziarna /CPV 15610000-7/ : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna. - skrobia i produkty skrobiowe /CPV 15620000-0/ : mąka ziemniaczana. - olej roślinny /CPV 154 11100-3/ : olej jadalny uniwersalny. - oliwa z oliwek /CPV 15411110-6/ : oliwa z oliwek. - pasztet /CPV 15131310-1/ : pasztet drobiowy. - owoce, warzywa i podobne produkty /CPV 15300000-1/ : dżemy, powidła, warzywa przetworzone, soki, owoce suszone /śliwki/, groch łuskany /połówki/, fasola /Jaś/. - cukier i produkty pokrewne /CPV 15830000-5/ : cukier biały, cukier waniliowy, cukier puder, miód, syrop cukrowy. - makaron niegotowany /CPV 15851100-9/ : makarony. - kawa, herbata i podobne produkty /CPV 15860000-4/ : kawa zbożowa, herbata. - przyprawy i przyprawy korzenne /CPV 15870000-7/ : sól, cynamon, czosnek granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie /mieszanka/, przyprawa warzywna do potraw, przyprawa do zup i sosów w płynie, kwasek cytrynowy, soda, ocet, ketchup, majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe. - produkty dietetyczne /CPV 15882000-4/ : chrupki kukurydziane bezglutenowe, kaszki ryżowo-owocowe, kaszki mleczno-ryżowe z owocami, produkty niskobiałkowe PKU. - różne produkty spożywcze i produkty suszone /CPV 15890000-3/ : drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki rosołowe, grzyby suszone, kisiel, budyń, galaretki. - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze /CPV 15840000-8/ : kakao, biszkopty, wafle, ciastka kruche, paluszki słone, cukierki, czekolada, herbatniki i wafle w czekoladzie. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 /formularzu cenowym zadania Nr 1/. b/ zadanie Nr 2 - dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - śmietana /CPV 15512000-0/ : śmietany 18%, - mleko w proszku /CPV 15511700-0/ : mleko w proszku, - masło /CPV 15530000-2/ : masła świeżego, - margaryna /CPV 15431100-9/ : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego, - jogurt bez dodatków substancji smakowych /CPV 15551310-1/ : jogurtów naturalnych, - jogurt z dodatkiem substancji smakowych /CPV 15551320-4/ : jogurtów owocowych, deserów, - klasyfikowane produkty mleczarskie /CPV 15550000-8/ : kefiru, - maślanka /CPV 15551500-0/ : maślanki, - pasty serowe do smarowania /CPV 15545000-0/ : serków homogenizowanych waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych, - ser twardy /CPV 15544000-3/ : sera twardego gouda i edamskiego, - ser twarogowy /CPV 15542100-0/ : twarogu półtłustego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 /formularzu cenowym zadania Nr 2/. c/ zadanie Nr 3 - dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 4 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - chleb /CPV 15811100-7/ : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego, - bułeczki /CPV 15811400-0/ : bułeczki pszenne, bułeczki graham. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 /formularzu cenowym zadania Nr 3/. d/ zadanie Nr 4 - dostawy artykułów ciastkarskich i ciast zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 5 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - wyroby ciastkarskie /CPV 15812100-4/ : bułek drożdżowych z budyniem, serem, jabłkami, jagodami oraz pączków, - ciasta /CPV 15812200-5/ : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem, strucli makowej, babki piaskowej, piernika z jabłkami. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 /formularzu cenowym zadania Nr 4/. e/ zadanie Nr 5 - dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 6 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - drób /CPV 15112000-6/ : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego z kurczaka - podroby /CPV 15114000-0/ : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka, - wieprzowina /CPV 15113000-3/ : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości, świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości , - mięso wołowe /CPV 15111000-9/ : świeżej łopatki wołowej bez kości, - wędliny drobiowe /CPV 15131135-0/ : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej /cienkiej/, batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka, - produkty wieprzowe /CPV 15131400-9/ : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej, toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej, kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 /formularzu cenowym zadania Nr 5/. f/ zadanie Nr 6 - dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 7 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - ryby przetworzone i konserwowane /CPV 15200000-0/ : filetów, płatów mrożonych z : morszczuka, mintaja, makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas /filety/, śledzi w oleju /filety/, konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli w oleju, filet z makreli w pomidorach. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 /formularzu cenowym zadania Nr 6/. g/ zadanie Nr 7 - dostawy jaj zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 8 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - jaja /CPV 03142500-3/ : jaj kurzych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 /formularzu cenowym zadania Nr 7/. h/ zadanie Nr 8 - dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 9 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - warzywa mrożone /CPV 15331100-8/ : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej, - owoce przetworzone /CPV 15332100-5/ : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek mrożonych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 /formularzu cenowym zadania Nr 8/. Przedmiot zamówienia został szczegółowo opisany w załącznikach Nr 2-9 do SIWZ /formularzach cenowych poszczególnych zadań/.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatjedrzejow.pl /-jednost.organ.powiatu,/-dom pomoc.społ.,/-zamów.publiczne,/-dostawy
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach