Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Brzezinach ogłasza przetarg
- Adres: 95060 Brzeziny, ul. św. Anny
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 0-46 874 12 95 , fax. 0-46 874-02-80
- Data zamieszczenia: 2017-11-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Brzezinach
ul. św. Anny 57
95060 Brzeziny, woj. łódzkie
tel. 0-46 874 12 95, fax. 0-46 874-02-80
REGON: 00528101500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mopsbrzeziny.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i wydawaniu gorącego posiłku podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzezinach - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i wydawaniu gorącego posiłku podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzezinach. Szacunkowa ilość wydawanych posiłków: 14 600 szt. - 40 posiłków dziennie przez 365 dni. Podana ilość posiłków jest szacunkowa i służy jedynie obliczeniu ceny oferty i porównaniu ofert. Nie stanowi ona podstawy do roszczeń Wykonawcy w przypadku, gdy rzeczywista liczba przygotowywanych i wydawanych posiłków będzie mniejsza od szacunkowej, nie stanowi również podstawy do odmowy wykonania zamówienia w sytuacji kiedy liczba przygotowywanych i wydawanych posiłków będzie większa od szacunkowej. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie zupę z wkładką + pieczywo. Zupa musi być przygotowana od podstaw, na wywarach mięsnych, na bazie świeżych produktów z zachowaniem odpowiednich terminów ważności. Nie dopuszcza się przygotowywania zup z gotowych koncentratów (np. gotowe zupy w koncentracie, zupy w proszku bądź tzw. „gorące kubki”). Dostarczana jedna porcja zupy musi mieć pojemność z wkładką 0,485 l. Wkładka musi mieć wagę minimum 100 gram. Do jednej porcji zupy dostarcza się również jedną porcję chleba, który musi mieć wagę nie mniej niż 100 gram. Przygotowywane i wydane zupy muszą być urozmaicone. Przygotowywać i wydawać należy, co najmniej 10 rodzajów zup w okresie jednego miesiąca kalendarzowego. Zamawiający dopuszcza wydawanie posiłku na sobotę, niedzielę i święta w formie tzw. suchego prowiantu o wartości kalorycznej odpowiadającej gorącemu posiłkowi. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie świadczyli, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych świadczą nadal, należycie usługi w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków w ilości nie mniejszej niż 40 posiłków dziennie, w tym co najmniej jedną usługę dostarczania posiłków dla grupy co najmniej 30 osób na podstawie umowy zawartej na okres najmniej 3 miesięcy.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) formularz ofertowy – Załącznik nr 1 do SIWZ b) pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy o ile ofertę składa osoba upoważniona przez Wykonawcę c) przykładowy jadłospis d) jeżeli Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych, sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi tych podmiotów do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi w zakresie przygotowania, dostaw i dystrybucji posiłków dla pacjentów SPZOZ w Wieluniu
Dodano: 2024-05-10 - dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu „Łódzkie gra w szachy”
Dodano: 2024-04-30 - Zapewnienie gorącego posiłku w ramach realizacji projektu „Aktywna przemiana”
Dodano: 2024-04-29 - dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu „Łódzkie gra w szachy”
Dodano: 2024-04-22 - Wyżywienie pacjentów Szpitala
Dodano: 2024-04-15 - usługa cetringu w projekcie pn. „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się (...)
Dodano: 2024-03-12 - usługa cetringu w projekcie pn. „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się (...)
Dodano: 2024-02-27 - Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Łękawie w okresie 01.02.-31.12.2024 r.
Dodano: 2024-02-07 - Catering dla Punktów Przedszkolnych w Tadzinie I Guzewie w okresie od 01.02.2024 do 31.12.2024
Dodano: 2024-01-26 - Wyżywienie pacjentów Szpitala
Dodano: 2024-01-23