Przetargi.pl
Prowadzenie stołówki w Szkole Podstawowej w Skomielnej Białej

Szkoła Podstawowa im. Wł. Orkana w Skomielnej Białej ogłasza przetarg

  • Adres: 32-434 Skomielna Biała, 1 Folwark
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-10-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Wł. Orkana w Skomielnej Białej
    1 Folwark
    32-434 Skomielna Biała, woj. małopolskie
    REGON: 490664737
  • Adres strony internetowej zamawiającego: spgskomielna.witronik.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Prowadzenie stołówki w Szkole Podstawowej w Skomielnej Białej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiot zamówienia stanowi: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest prowadzenie stołówki w Szkole Podstawowej w Skomielnej Białej. Przedmiot zamówienia szczegółowo opisany jest w załączniku nr 4 do niniejszej SWZ.1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu i wydaniu obiadów dla dzieci w Szkole Podstawowej w Skomielnej Białej.Dożywianie dzieci odbywać się będzie w okresie od 02.11.2023r. do 31.12.2024r. - od poniedziałku do piątku, w dni pracy szkoły z uwzględnieniem przerw świątecznych i tp. Zamawiający informuje, że wydawanie obiadów musi odbywać się w pomieszczeniach, które są w posiadaniu Szkoły Podstawowej Skomielnej Białej. 2. Przygotowując posiłki/ obiady należy uwzględniać wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Resztki i śmieci pozostałe po wydawaniu posiłków muszą być wywiezione z pomieszczeń stołówki na koszt wykonawcy usługi. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 roku Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Przede wszystkim Wykonawca musi uwzględnić normy żywienia w szkołach oraz następujące zalecenia Zamawiającego: W żywieniu dzieci w wieku szkolnym należy stosować dietę lekko strawną. Posiłki gorące powinny być gotowane, duszone, pieczone, sporadycznie smażone. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, - codziennie musi wystąpić surówka lub warzywa gotowane,- co najmniej 3 razy w tygodniu danie mięsne. W sytuacji wyjątkowej spowodowanej czynnikami losowymi co może skutkować „nieprzygotowaniem posiłku”, Wykonawca zobowiązany będzie do zakupu suchego prowiantu o wartości ceny obiadu brutto. Zalecane przez Zamawiającego posiłki to: - Obiad;. ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Posiłek mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety, gołąbki. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, ze posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu dwóch tygodni. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z pracownikami Szkoły Podstawowej w Skomielnej Białej. 4. Wykonawca zobowiązany jest wydawać posiłki w następujących porach dnia:Od 11:30 – 13:305. Miesięczny jadłospis będzie przedstawiany Dyrektorowi z tygodniowym wyprzedzeniem do akceptacji lub zatwierdzenia .6. Wykonawca zobowiązany jest zatrudnić odpowiednią liczbę osób, pozostających w stosunku pracy do Wykonawcy, w celu sprawnego i właściwego wywiązania się z umowy. 7. Do obowiązków wykonawcy należy zakup artykułów spożywczych, środków czystości przygotowywanie posiłków, gotowanie, podawanie posiłków, mycie garnków, talerzy, szklanek, sztućców, itp., utrzymanie w czystości wszystkich przejętych pomieszczeń. Koszty związane za wywiezienie śmieci i innych nieczystości stałych i płynnych ponosi Wykonawca. 1. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie. W przypadku zmiany liczby obiadów, Wykonawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. 2. Zamawiający informuje, że szacunkowa liczba posiłków wydawanych dziennie przedstawia się następująco: 148 obiadów pełnych wraz z kompotem (zamawiający zastrzega, że liczba ta może ulec zmianie oraz, że uczniowie mogą zamówić tylko II danie lub zupę ). 3. Informujemy ponadto, że liczba dni pracujących w szkole przedstawia się następująco: 37 dni w roku 2023, 180 dni w roku 2024. Liczba ta też może ulec zmianie. 8. Wykaz dzieci objętych dożywianiem zostanie przekazany przez Dyrektora Szkoły przed rozpoczęciem dożywiania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunek/warunki udziałuw postępowaniu dotyczący/-e:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:wykonawca musi udowodnić, że posiada doświadczenie w prowadzeniu stołówki przedszkolnej w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-10-20

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach